1. Wat spelen we dit weekend? 21 en 22 september

Wat spelen we dit weekend? 21 en 22 september

Het was weet een drukke week met een aantal leuke releases, zo verschenen vandaag de remake van Link's Awakening en de Nintendo Switch Lite. Een leuke dag voor Nintendo-liefhebbers dus. Daarnaast werd Apple Arcade deze week gelanceerd en daar zit genoeg leuks op om dit weekend mee door te komen. Wat gaan jullie spelen?

Wesley Akkerman

Ik wilde heel graag zeggen dat ik een begin ga maken aan The Legend of Zelda: Link's Awakening op de Switch. Maar ik ben de gelukkige die GreedFall mag recenseren voor The Insidegamer Review, dus een groot deel van mijn tijd gaat in die game zitten. De eerste indrukken zijn positief qua gameplay, dus heel erg vind ik het niet. Bovendien staat sowieso de zondagmiddag in het teken van Borderlands 3. Daar moest ik ook nog aan beginnen, maar ik kon helaas niet eerder afspreken met mijn coöp buddy (die inmiddels al met twee characters begonnen is en mij dus waarschijnlijk door de eerste delen van het spel gaat loodsen).

Thijs Barnhard

Natuurlijk moet ik alle games van Apple Arcade even checken dit weekend. Vooral naar Sayonara Wild Hearts en Exit the Gungeon ben ik heel erg benieuwd, maar wie weet wat voor moois er nog meer tussen zit. Er staan echter ook nog een heleboel andere games op de planning. Gears of War 4 heb ik bijna uit en Untitled Goose Game staat ook al te wachten om gespeeld te worden.

Goose Game

Dagmar de Groot

Dit weekend ga ik een mix spelen van Decay of Logos en Xenoblade Chronicles 2, gewoon omdat ik niet kan kiezen en graag wissel (ja, ik weet dat dit vreemd is). Decay of Logos heb ik volgens mij bijna uit en Xenoblade Chronicles 2 nog lang niet, dus ik heb genoeg te gamen dit weekend!

decay of logos

Jacco Peek

Ik speel wederom een game die onder embargo staat, dus daarover hou ik wijselijk mijn mond. Wel kan ik zeggen dat ik Link’s Awakening ga spelen, die ik tot nu toe helemaal te gek vind. Wat een vrolijke en ontzettend rare Zelda-game is dat. De framerateproblemen zijn overigens behoorlijk merkbaar, zoals veel reviews al benoemden, dus hopelijk kan een update dat fixen.

links awakening

Michel Musters

Zowel Link's Awakening als Astral Chain zijn uitgespeeld. Voordat het najaarsgeweld volgende maand voortgezet wordt, heb ik dus even tijd om aan mijn backlog te werken. Ik heb de metroidvania Yoku's Island Express uitgekozen. Bij de fysieke release op de Switch heb ik er ooit een uurtje ingestoken en toen laten liggen, maar nu ik er weer helemaal in zit, ben ik enorm aan het genieten. Sowieso heb ik een zwak voor moderne metroidvania's (ik heb pas geleden Hollow Knight nog als de beste game ooit uitgeroepen), maar Yoku's Island Express mag er ongeacht het genre zijn. Het spel heeft namelijk enorm unieke mechanics: de spelwereld bestaat in feite uit allerlei flipperkasten. De vormgeving is daarnaast ook erg charmant. Zeker een aanrader!

Cody van den Bogert

Dit weekend ga ik rustig aan de slag met Link's Awakening. Even lekker zen één van mijn all-time-favorites spelen, maar dan in een vernieuwd en kleurrijk jasje. Daarnaast speel ik waarschijnlijk nog wel een paar potjes Rocket League of Apex Legends.

zelda links awakening

Dennis Mons

Wat Thijs zegt: Apple Arcade is nu een maand lang gratis uit te proberen en ik ben enorm benieuwd naar de kwaliteit van de games. Dus dat is zeker iets waar ik even van ga genieten dit weekend. En ik neem alle tips van @lucasmay ter harte, want die heeft al best een tijdje kunnen pielen met Arcade. Daarnaast ga ik gewoon weer even lekker in Read Dead Redemption 2 duiken. Óf ik laat me weer even meesleuren door Online, of ik begin de game nu toch echt weer helemaal opnieuw. Dat stond sowieso al een tijdje in de planning. Oh en aangezien ik graag game op mijn Switch in de trein ga ik ook nog eens Star wars Pinball EN Untitled Goose Game spelen. Die laatste is lekker weird, net zoals ik: perfect match!

Apple Arcade

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Ik ga Link’s awakening spelen op de Switch en verder met Borderlands 3. Nog niet heel veel tijd in kunnen steken.
 • Ik speel of RDO of de beste (J)RPG sinds Final Fantasy VIII oftewel Dragon Quest XI : Echoes of an Elusive Age.
 • @Meta_coola
  Grappig, ik noem Dragon Quest XI altijd de beste Final Fantasy sinds Dragon Quest VIII.
 • Red Dead Redemption Online en mogelijk de CoD beta.
  Hoewel RDRO weer met de nodig bugs kampt is het sinds de update een wel een stuk vermakelijker. Het verdienen van goud en geld lijkt vooralsnog een stuk simpeler dan voorheen.
 • Borderlands 3, wat een game.
 • @CyberFl

  Is de single player campaign de moeite waard om alleen daarvoor deze game aan te schaffen? Ik hou niet van online gamen.
 • @DopieJopie1
  Het is geen online game, het is een shooter loot RPG die je co op kunt spelen met iemand naast jou (splitscreen) of online met vrienden. Supervette game echt waar, ik geniet er echt van.
 • Link's Awakening en ben ondertussen ook voor de 1000ste keer met alttp opde snes virtual console bezig.

  Leuk deze 2 naast elkaar te spelen.
 • @Newgamessuck
  A Link To The Past FTW! Prachtspel.
 • Ik ga voor Astral Chain wederom.
 • Ik ben bezig met Tales of Berseria en ga ff checken of Bloodstained wat is op gamepass. Wat potjes PES2020 en R6 Siege ook nog natuurlijk.

  Jaloers op alle mensen met de nieuwe Zelda ;)
 • @adutchman
  Tales Of Berseria moet ik nog eens een keer halen. Destijds de demo gedaan en die vond ik erg leuk.
 • @Rainking
  Ik heb er veel plezier aan. Kon de 3 Tales games in de Japan sale niet laten liggen 😆
 • Voor mij The last of us uitspelen en met een vriend van me overcooked 2 spelen. Grappig spelletje. :)
 • Gears 5, zit nu helemaal in de campaign nadat ik vooral de multiplayer had gespeeld. Nader het einde van act 2 en heb dus zin om verder te gaan. Daarnaast de Modern Warfare beta proberen. Het is de laatste jaren een drama kwa call of duties maar ik ga er weer vol goede moed in en hij staat dus ook al in de pre order.
 • @Real13

  Jij ziet mij er een FIFA shooter fanaat uit :p
 • @CyberFl hekel aan sportgames dus je ziet me niet snel fifa spelen
 • Dat wordt Pes2020. En met die kleine van me lekker knopjes rammen met Castle Crashers op de switch.
 • Van de week de campaign van Spider-Man uitgespeeld. Prachtspel met een geweldig einde, maar ik laat het denk ik even rusten en ga later wel een keer aan de DLC episodes beginnen. Vandaag Link's Awakening en Control gekocht, dus die ga ik even lekker uitproberen.
 • Borderlands 3, Monster Hunter World Iceborne, PES 2020

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren