1. Wat spelen we dit weekend? 2,3, 4 en 5 mei

Wat spelen we dit weekend? 2,3, 4 en 5 mei

Veel besmet met het Assassin's Creed-virus

De redactie van Insidegamer heeft een extra lang weekend voor de boeg. Dat geeft ze natuurlijk extra veel tijd om hun game backlog weg te werken. Een aantal redactieleden vertellen welke games zij in het lange weekend gaan spelen.

Lars Cornelis

Spelletjes! Ik speel momenteel een aantal dingen door elkaar. Gears Tactics, Halo Wars 2, Shadow of the Tomb Raider, en bij gebrek aan echt voetbal veel PES2020. Maar sinds de onthulling van Assassin's Creed Valhalla jeukt het ook wel weer om nog even de dlc van Odyssey te spelen... Moeilijk, moeilijk. Kan dit weekend niet gewoon ook weer 3 dagen duren? Of 4... Of 5...

CODY VAN DEN BOGERT

Voornamelijk Overwatch, ik heb namelijk weer een fijne 6-man stack gevonden, en we naderen langzaam ons oude niveau. Gezien de nieuwe samenstelling van ons team ben ik noodgedwongen overgestapt van healer op dps, en dat is.. even wennen. Na tien seizoenen werd het dus tijd om Genji weer uit de kast te trekken, daarnaast kan ik het inmiddels goed vinden met Ash. Verder ben ik nog steeds niet klaar met Final Fantasy VII Remake, daar ga ik ook zeker mee verder. En o ja, ik heb ook nog twee nieuwe afleveringen van The Last Dance! Genoeg te doen dus

Overwatch 2

Michel Musters

Terwijl ik nog lekker dagelijks Animal Crossing: New Horizons speel, ben ik sinds gisteren eindelijk begonnen aan Final Fantasy 7 Remake. De originele FF7 is zo'n game waar ik nooit aan ben toegekomen ondanks dat ik al bijna dertig jaar spelletjes speel, dus voor mij is het allemaal nieuw. Ik ben geen groot fan van jrpg's, maar gelukkig voelt het gevechtssysteem redelijk actief en vermaak ik mij tot nu toe (tot en met hoofdstuk 3) meer dan prima. Het ziet er ook nog eens bloedmooi uit in 4K en HDR!

Final Fantasy 7

Thijs Barnhard

Ik heb echt net Death Stranding uitgespeeld en dat was een lange en bizarre zit dus nu heb ik wel behoefte aan iets luchtigs. Toevallig heb ik vorige week Earth Defense Force 5 gekocht dus dat lijkt mij de perfecte game om even mee bij te komen. Ik ben overigens ook begonnen aan Final Fantasy VII. Niet de remake, maar de iets opgefriste remaster op de Switch. Met de optie om de gameplay wat door te spoelen is deze oude game - die ik overigens nog nooit eerder heb gespeeld - nog prima te doen!

Jacco Peek

Ik ben aangekomen op een pijnlijk moment in Final Fantasy 7 (origineel), en ik wil het eigenlijk niet meemaken. Zeker nu ik de personages in Remake wat beter heb leren kennen, wil ik eigenlijk stoppen. Maar goed, het wordt tijd om eens te weten hoe het verhaal afloopt, dus dit weekend gaat de game zeker aan. Ook ga ik eens goed zitten voor Project xCloud. Tot nu toe werkt het slecht tot matig, afhankelijk van hoe dicht ik bij de router ben. Het is allemaal erg indrukwekkend, maar ergens had ik gehoopt dat het stabieler zou zijn.

Final Fantasy 7

Jolien Mauritsz

Ik ga weer aan de slag met mijn eiland in Animal Crossing: New Horizons dit weekend. Ik heb het onkruid wieden een beetje laten zitten in de laatste weken, waardoor een aantal stukken van het eiland eruit zien als een oerwoud. Verder wil ik mijn eiland weer wat gaan inrichten, want het ziet er tot nu nog een beetje leeg uit in vergelijking met andere eilanden. Genoeg te doen dus!

Animal Crossing: New Horizons

Zoë Bonefaas

Tja... Die Assassin's Creed trailer laat mijn hart weer harden bonken voor de franchise. Dus ik ga weer een paar uurtjes besteden aan Assassin's Creed Odyssey en misschien nog een beetje Origins? Ik wil sowieso eindelijk de cultist-verhaallijn afmaken. Ik heb er nog maar drie of vier te gaan, dus dat zal niet al te lang duren.

Assassins Creed Origins

Wesley Akkerman

Ik ben eerlijk gezegd een beetje uitgekeken op Animal Crossing (I know, right). Ik heb mn hypotheek deze week afbetaald (een vreemde gewaarwording, aangezien ik er in echte leven niet zomaar eentje krijg), waardoor de directe motivatie om te spelen weg is. Ik merk dat ik het toch niet zo leuk vind om mn eiland te terraformen, omdat ik ook geen idee heb wat ik ervan wil maken. Ik zocht laatst wel plattegronden op van steden uit Pokémon-games, dus misschien komt dat nog. Ondertussen ga ik verder met Final Fantasy VII Remake, al ben ik lang niet te spreken over al die veranderingen die doorgevoerd zijn. Waar ik gek genoeg het meeste naar uitkijken is de middag Fallout 76 met m'n maatje, zodat we de Wasteland samen een stukje veiliger kunnen maken (of niet, hehe).

Fallout 76

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • FF7R gaat weer even de kast in want door de trailer van Assassin's Creed: Valhalla ben ik weer pumped om verder te gaan met de Assassin's Creed games, dus ik ga weer verder met Black Flag.


  Mooi om te zien dat de redactie ook "liefde" heeft voor de AC franchise. Eigenlijk ook wel terecht natuurlijk.
 • @Meta_coola

  Haha je steekt je liefde voor ac de laatste dagen weer niet onder stoelen of banken he haha. Ook al draaf je soms door betreft ac maar het is mooi om te zien hoe iemand zo bezeten van een bepaalde serie kan zijn.
 • @Meta_coola
  Ik zou het heel slecht vinden van IG als ze het nieuws rondom AC niet zouden volgen. Het blijft een grote franchise. Om dat liefde te noemen is iets wat ik er zelf niet over zou zeggen.
 • @Meta_coola

  Wel grappig dat je keer op keer probeert anderen te overtuigen dat je objectief kan wezen en geen fanboy bent en dat je keer op keer laat zien aan ons dat een grotere fanboy als jij er haast niet bestaat.
 • @Meta_coola

  Ja dit gaat de GOTY worden voor onze Meta"assassin's fan" coola.
 • @CyberFl

  FF7 Remake zegt hoi. Final Fantasy >>>>>> Assassin's Creed
 • @Meta_coola

  En over een paar maanden is het assassin's creed ======= final fantasy 7 remake. En ga je wss zeggen van woooow wat een game, beste game voor mij. Dit is mijn top 3 van beste games allertijden

  - assassin's creed Val
  - final fantasy 7 remake
  - DBZ kakarot

  Haha, Meta toch :D
 • @CyberFl

  Nee, een J-rpg zal het bij mij altijd winnen van een AC game.

  De laatste keer dat er een AC game uitkwam, kwam er ook een J-RPG uit en die J-RPG werd uiteindelijk de mijn GotY van 2018.
 • @Meta_coola

  Ik ben nu net begonnen met FF VII remake.
 • The Legend of Heroes: Trails in the Sky en Luigi's Mansion 3 voor mij :D
 • Wilde dit weekend op gamepass kijken of The Outer Worlds iets is dus mocht ik die game vet vinden zal ik die vooral spelen. Daarnaast heb ik Bioshock 2 remastered uitgespeeld en wacht nu nog de Minervas Den DLC.
 • Was van plan CoD te spelen, al zit dat er weer niet in gezien IW het bij elke update weer voor elkaar krijgt om te boel goed te vernachelen.
  Zal dus voornamelijk The Witcher 1 worden. Zoals vele bekend geworden door deel drie dus ben toch benieuwd naar het verhaal vòòr de Wild Hunt.
 • Op dit moment game ik af en aan op Switch en PS4:

  Switch:
  - Stardew Valley
  - en verknocht aan Hollow Knight (een game die ik gekocht had, en weggelegd had omdat hij mij niet greep. Soms moet je in de mood zijn voor een game gok ik. Nu vind ik hem echt heel tof).

  Ps4:
  - Witcher 3
  - Need for Speed Rival (gekocht voor een prikkie maar een verrassend lekkere arcade-racer met mooie locaties die mij een burn-out gevoel geeft)
  - De gehele Jak and Daxter triologie (al moet ik zeggen dat deel 1 tot dusver echt gedateerd aanvoelt en niet zo heel erg leuk is om te spelen).
 • @benjaminben

  Ja ik moet ook weer verder met Hollow Knight alleen kan me er niet toe zetten. Want het is echt een pareltje.

  En Jak and Daxter nice. Ja ik denk dat de serie wel slecht oud is geworden. Hoop ook vurig op een nieuwe op de ps5.
 • @smaakmaker

  haha, ja je moet er wel in de mood voor zijn. Anders kun je hem beter links laten liggen.

  Ik denk dat Naughty Dog niet langer aan de slag gaat met deze franchise. Ze zijn inmiddels een bedrijf die qua games de wat meer het 'realisme' opzoeken. Het bedrijf dat zich richt op (relatief) kleurrijke platform-games zijn zij niet langer, dit zijn ze een beetje ontgroeid. Dus ik zie, tenzij ze de franchise uitlenen, Jak en Daxter voorlopig nog stof happen op dezelfde plank als Banjo en Kazooie zitten.
 • @benjaminben

  Ja maar er zijn binnen Sony en binnen Microsoft toch wel andere studio's die deze franchises nieuw leven in kunnen brengen. Zal een mooie afwisseling zijn in hun line up.

  En ja waarom ik me niet toe kan zetten Hollow Knight verder te spelen is omdat ik bijna 2000 van dat geld ben verloren en dat haat ik echt. Daarom gestopt. Mast wil het weer eens op pakken.
 • Trails of mana op de switch. Is wat het klokje tikt.
 • Animal Crossing ja nog steeds en ook nieuwe maand dus nieuwe insecten en vissen. Bovendien heb ik eindelijk een 5 sterren rating gekregen en zit ik nu op 200 uur met de game.

  Verder nog bezig met MotoGP 20 en natuurlijk Streets of Rage 4 die zeker niet teleurstelt. Vandaag met de 3e character gaan uitspelen.

  En verder twijfel ik nog om toch splatoon 2 te kopen.
 • @DefenseForceNL

  Ik wacht nog steeds op je dm.
 • Komende weken gaan we weer dagelijks AC-nieuws en trailers zien tot we de volledige game al ruim voor release kennen. De trailers zijn ook leuker dan het eindproduct. Dus ik kijk die wel, scheelt weer 60 euro.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren