1. Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 februari

Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 februari

Kom maar op met het weekend!

De afgelopen twee weken zijn er behoorlijk knappers uitgekomen wat games betreft. En hoewel sommigen van ons er wél op duiken (zoals Michel en Dennis met Far Cry New Dawn), kiezen anderen voor 'klassiekers' als Overwatch en Smash Bros. Wat spelen jullie dit weekend?

Wout van Aken

Waar iedereen Apex Legends aan het spelen is, heeft mijn vriendengroep PUBG weer helemaal te pakken. Ik weet niet of wij nou slechter zijn geworden of onze tegenstanders beter, maar in de buurt van een chicken dinner zijn we nog niet gekomen. Maar wat maakt het ook uit, auto's die salto's maken, jetski's die mensen omver beuken, een granaat die terugkaatst en je eigen team omlegt, het is weer genieten geblazen. Daarnaast zal ik ook weer Magic Arena oppakken, want wat is dat toch een heerlijk spel. En als ik tijd heb, moet ik ook nog steeds alle Spirits in World of Light (Smash Bros) vrijspelen. Genoeg te doen dus!

PUBG

Martin Verschoor

De laatste tijd ga ik zo lekker op Apex Legends, niet normaal. Kinderen naar bed, PlayStation aan en om 2 uur 's nachts op je horloge kijken en schelden dat het al weer te laat is, maar dan toch nog een potje doen. Nog steeds de uitnodigingen van Ron en Joe negeren, omdat het juist leuker is om compleet vreemden te spelen. In dat kwartiertje dat je samen speelt, ontstaan vriendschappen, zonder dat je ook maar een woord wisselt. Deze vriendschappen kunnen ook weer binnen tien seconden kapot zijn, omdat je compleet genegeerd wordt, wanneer je kruipend op zoek gaat naar een revive.

Apex Legends

Michel Musters

Far Cry 5 heb ik met veel plezier voor een recensie uitgespeeld, maar voor de recensie van New Dawn had ik helaas geen tijd. Ik ben na de release toch maar naar de winkels gegaan om hem te kopen en ik vermaak mij er weer prima mee. Het voelt, meer nog dan FC5, aan als het gaming equivalent van een fastfoodmaaltijd, en daar ben ik mij wel degelijk van bewust. Maar het is gewoon fijn om even een uurtje tussendoor wat gebieden te verkennen, hier en daar een kamp over te nemen en wat nieuwe materialen te verzamelen. Nee, de gameplayloop die Ubisoft hier heeft is alles behalve origineel, maar werkt voor mij prima.

Far Cry New Dawn

Dennis Mons

Net als Michel ben ook flink meters aan het maken in Far Cry New Dawn en ben er ook heel erg over te spreken. Je gaat echt niet van je sokken geblazen worden door de game, maar het is inderdaad wel een 'lekkere snack'. Ik vind de toevoeging van health-balkjes trouwens niet heel wereldschokkend, of echt iets toevoegen, maar dat terzijde. Ook pak ik elk mogelijk moment aan om Trials Rising te spelen. Ik heb de Switch-versie en potdorie, wat is deze fun racer uitstekend geschikt om te spelen in de trein! En 'last but not least': die nummer 1-positie in Tetris 99 is nog steeds niet gelukt. Grrr.

Trials

Ralph van Dodenwaard

Voor mij geen nieuwe games, in plaats hiervan ben ik nog steeds vrijwel elke avond op Overwatch te vinden. In ons vaste team van zes klimmen we langzaam maar zeker omhoog op de competitieve ladder en tikken we bijna de Diamond-rank aan. Dit weekend moet er nog een eindsprintje getrokken worden, want over een paar dagen eindigt het huidige seizoen. Verder heb ik dit weekend een board game-avond en hoop ik dat de dobbelstenen dit keer wél in mijn voordeel gaan zijn tijdens het spelen van Catan.

Catan VR

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Paar dagen geleden Assassin's Creed Revelations uitgespeeld en aangezien Assassin's Creed 3 Remaster pas 29 maart uit komt ga ik in de tussentijd Final Fantasy X of IX spelen.
 • Verder met Metro Exodus. Wat een game man……..
 • Tetris 99, gisteravond mijn eerste winst behaald!
 • Anthem en Apex legends.
 • @CyberFl
  Bevalt Anthem je ?
 • @Cypher
  Ja hoor, zeer leuke game. Ben nu bezig met een paar vrienden, en het is echt wel tof.
 • @CyberFl
  Ik vermaak me er ook goed mee. Dat ie zo gebashed wordt vind ik onbegrijpelijk. Werkelijk het enige waar ik me een beetje aan stoor zijn het aantal laadschermen die erin zitten. Voor de rest veel fun met het schieten
 • @adutchman

  Klopt, zolang ze EA maar kunnen zwart maken.
 • @CyberFl
  Hoe zit het met de framedrops en de lagg in de game? Ik de beta (op de ps4) vond ik dit echt verschrikkelijk storend.
 • @blue_blade_3

  Beide nog niet tegengekomen. Maar je kunt streams checken hoor, dan krijg je een beter beeld.
 • Ik ga nu de laatste twee poppetjes van smash vrijspelen in World of Light en dan ben ik eindelijk klaar. Heb er genoeg van, maar vond t zonde om t niet sf te maken. Dan ff online abo nemen en smash en Tetris 99 spelen.

  Hoop ook verder te kunnen met resident evil 2
 • Verder met Pes Myclub, tussendoor Apex en voor de rest zal het gamen er niet veel van komen, gok ik zo.
 • Me zoon en ik,hebben gisteren the devision 1 en for honor en shu gekocht.
  Gan we het hele weekend spelen.
 • Pes 2019, Football Manager 2019 en wat EDF 5. Tenminste dat denk ik. Laatste paar weken niet echt heel veel plezier met gamen. Denk een beetje game moe.
 • Ik ben in de remaster van Bioshock gedoken. Natuurlijk zijn er wel wat ouderwetse randjes, maar over het algemeen erg onder de indruk van hoe een game uit 2007 overeind blijft. Vooral qua sfeer en environmental storytelling is het nog steeds volop genieten.
 • Ik zag dat er een demo was van Pokémon Let's Go. Kijken of het wat is. De grafische stijl is sowieso wel leuk.

  Edit: Was er wel heel gauw doorheen. Misschien toch maar wachten op de volgende échte Pokémon game. Terug naar Resident Evil 2!

  Edit part deux: Voor wie zondag nog niets te doen heeft (en geld over) is er in Zwolle een game beurs:
  https://www.facebook.com/RetroGameConZwolle

  Edit finale: Super Castlevania IV (SNES) en The Legend Of Dragoon (PS1) weten te scoren. Weer wat te doen!
 • Dit weekend wordt voor mij met game pass aanklooien. Kijken of er wat leuks op staat. Verder niet veel :)
 • Dit weekend weer is even lekker in bloodborne duiken, dit is de eerste souls achtige game die ik ooit speel en wat een tof spel wtf.
  Ik ben alleen wel echt freaking slecht maar dat maakt me niet uit xd. Ik ben echt 2 keer zo hoog lvl als dat je moet zijn voor sommige gebieden en als nog bak ik er niks van haha.
 • @rpenning
  Dat klinkt bekend. En toch vind ik 't af en toe leuk om toch te proberen om verder te komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren