1. Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 juni

Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 juni

Hollow Knight, The Last of Us en meer

Het is weekend. Tijd om even bij te komen van een stressvolle week en even lekker achterover te leunen in een bureaustoel of languit op de bank te liggen. Maar wat doe je terwijl je leunt of ligt? Hier zijn onze plannen voor het weekend. Wat zijn die van jullie? Laat het weten in de comments.

Jacco Peek

Ik speel dit weekend de Octo Expansion van Splatoon 2. Ik wist van mijn preview-sessie al dat het een pittige dlc is, maar dat wordt nog even flink bevestigd nu ik de volledige uitbreiding aan het spelen ben. Sommige missies zijn écht niet te doen en ik heb zelfs de bewegingsbesturing aangezet. Ja, met de analoge stick spelen is vloeken in de kerk als je het Splatoon-spelers vraagt, maar tot voorheen vond ik het gewoon fijner spelen. Verder heb ik het druk met de laatste E3-previews en mijn thesis die ik volgende week ga inleveren, dus laat ik mijn gloednieuwe Xbox One X nog even met rust. Als dat me lukt, want The Witcher 3 en Forza Horizon 3 hebben er nog nooit zo mooi uitgezien op mijn televisie.

splatoon 2 octo expansion

Bert de Vries

Mijn Switch staat vol toffe games! Ik ben druk bezig met Hollow Knight, waar ik me uitstekend mee vermaak. Daarnaast heb ik I Am Setsuna gekocht en dat is best een aardige titel. Ook Fortnite is best leuk op de handheld. De nieuwe Octopath demo wil ik ook graag even testen, want ik heb zo'n zin in die game en je kan je voortgang bewaren, zo heb ik begrepen. Tussendoor her en der een potje Paladins en m'n weekend is alweer voorbij... Geniet er maar van, iedereen.

Octopath Traveler

Eline Oosterloo

Hollow Knight is op dit moment mijn kindje. Ik moet zeggen dat ik Metroidvania's sowieso wel leuk vind, maar tien keer leuker als hij ook nog eens schattig is. Het speelt ook lekker soepel. Ik voelde me afgelopen sessie zo trots toen ik een eng zwaard-insect te pakken had door hem steeds van boven te slaan. Zo stuiterde ik hem zijn graf in, hoppa! En dat voor 15 euro! Misschien wel mijn beste Switch-aankoop tot nu toe.

Hollow Knight

Dennis Mons

Aankomende zondag lees je er meer over in de Q&A, maar ik ga dus eindelijk The Last of Us spelen. Ik wéét dat het misschien wel een van de beste games ooit is, maar ik kwam er gewoon steeds maar niet aan toe. Nu heb ik echt geen excuses meer want Arran heeft de disk vandaag in mijn handen gedrukt. En daarnaast ga ik ook gewoon lekker door met Mario Tennis Aces, want het is genieten geblazen, ondanks het feit dat de Adventure-mode soms enorm frustrerend was. Nu hebben een aantal van mijn vrienden het spel ook gekocht, dus kunnen we eindelijk even een flink aantal potjes meppen online.

The Last of Us

Thijs Banrhard

Ook ik speel dit weekend waarschijnlijk heel veel Hollow Knight. Die game heeft mij sinds de release behoorlijk in zijn greep. De afgelopen twee dagen was ik alleen hopeloos verdwaald en ik had geen idee hoe ik in hemelsnaam verder moest. Gisteravond had ik ineens een doorbraak en nu heb ik twee nieuwe vaardigheden die ik heel graag op de rest van de map wil uitproberen. Met Dark Souls Remastered rol ik ongetwijfeld ook weer even verder, maar het merendeel van mijn tijd gaat waarschijnlijk in Mario Tennis: Aces zitten. Ik vind de game een beetje licht op het gebied van content maar online is het echt een feestje. Ik heb het ene na het andere intense potje en na afloop ben ik compleet gesloopt.

Mario Tennis Aces

Michel Musters

Thijs was best enthousiast over Yoku's Island Express. Dus ben ik naar de winkel gefietst en heb ik de game fysiek voor de Switch gekocht. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Wat een originele combinatie tussen een metroidvania en een flipperkastgame is dat zeg. En enorm sfeervol en schattig vormgegeven, inclusief melodieën die niet meer uit je hoofd gaan. Ik ga hem dit weekend eens helemaal uitspelen. Zin in!

Yoku's Island Express

Martin Verschoor

Fortnite, Fortnite en Fortnite. Ik begin deze game steeds meer te voelen en te snappen. PUBG was mijn battle royale-game en Fortnite vond ik wel grappig, maar dat gebouw was nooit echt mijn ding. Nu begin ik het eindelijk een beetje door te krijgen en het nut er van in te zien. Maar het belangrijkste: ik vind het ook echt leuk. Nu alleen nog wat beter worden in deze game.

Fortnite

Arran Winmai

Dit weekend staat in het teken van bordspellen. Ik ben nog steeds niet toegekomen aan Arcadia Quest en ik wil toch echt even weten of ik hem wil halen of niet. Ik vind het een leuk concept dat het spel een campagne heeft die progressie tussen missies meeneemt, zeker omdat het een pvp-spel is waarin spelers elkaar constant proberen te dwarsbomen. Verder ga ik hopelijk een kijkje nemen naar Scythe en krijg ik hopelijk de kans Vast: The Crystal Caverns uit te proberen voor ik het nieuwe deel back op Kickstarter. Vast is bijzonder omdat het een asymetrisch bordspel is waarin alle deelnemende spelers totaal verschillende opties hebben en iedereen een ander doel heeft. De ridder wil de draak doden, de draak wil de goblins opeten, de goblins willen de ridder vermoorden en de dief wil zes schatten bemachtigen. Het meest bijzondere, echter, is dat een speler ook de rol van de grot aan kan nemen. Zijn doel is dan voorkomen dat de andere spelers winnen.

Vast the Crystal Caverns

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Als ik al aan gamen toe kom word zeer waarschijnlijk Rise of the Tomb Raider of Middle-Earth: Shadow of War.
 • @Meta_coola als ik jou was zou ik rise of the tomb raider kiezen😂
 • Dat gaat zeker weten een paar potjes quake 4 worden en kingdom hearts remix 1,5 voor de ps3…ook een aanrader ik heb 2,5 ook alleen die wil ik gaan doen als ik 1,5 heb uitgespeeld.
 • Monster Hunter World op naar de 600 uur en verder denk ik Yonder wat ik best stiekem een leuke game vind.
 • @DefenseForceNL
  Damn dat is veel tijd in monsterhunter! Wat doe je dan nog zo allemaal nu? Beetje grinden voor coole gear ofzo?

  OT:
  Zelf ga ik lekker Destiny 2 spelen. Iron banner vind ik altijd wel tof en de DLC vind ik best prima voor 20 euro totaal
 • @blue_blade_3

  Ja probeer alle gear te verzamelen en op hrt hoogst te krijgen. Daarnaast doe ik elke week de weekly bounties minimaal en verder vind ik het gewoon nog zo leuk om de game te spelen
 • dat word Mario Tennis: Aces
  online is in dit spel meesterlijk…

  En o ja Splatfest is weer back in town..
 • @deftones ik geef je groot gelijk! Ik ben ook wel zeer te spreken over het online. De single player is wat mij betreft inderdaad niet heel interessant.
 • Dit weekend Quantum Break uitspelen, daarna nog maar even kijken wat er in de Xbox gaat.
 • 3D models maken met cinema 4D.
 • Ik had het een paar weken geleden het niet gedacht. Maar het is vooral Fortnite. Daarnaast hou ik niet van vrouwelijke main characters en ben ik een grote sexist, dus ik speel Cosmic Star heroine. Goed verhaal en leuke game.
 • God of War, boy. En Fifa 18, aangeschaft in aanbieding psn van 20 euro, kan ik weer een jaar vooruit. Volgend jaar weer 19 in de aanbieding kopen.
 • Heb vandaag een amerikaanse Super Nintendo binnen gekregen. M'n converter deed het niet goed meer en een apparaat staat altijd leuk in de kast, dus ik ben nu sowieso even al m'n amerikaanse spellen aan 't afgaan (Chrono Trigger, Brain Lord, Lufia II en Final Fantasy III) en heb voor de grap even een paar minuten gespeeld van m'n japanse exemplaar van Final Fantasy VI (wat eigenlijk hetzelfde spel is als eerder genoemde FFIII). Leuk, leuk, leuk!
 • Zo te zien is de Switch wel een vereiste dit weekend, ook een heerlijke console 👍
 • @Nol ja die switch heeft toch wel veel te bieden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren