1. Wat spelen we dit weekend? 24 en 25 oktober

Wat spelen we dit weekend? 24 en 25 oktober

Blijf binnen en speel games, dat is het devies voor komend weekend. Wat ga je spelen?

jacco peek

The Crown Tundra voor Pokémon Sword en Shield is uit en ik kan niet wachten met spelen. Sinds m'n preview van vorige week ben ik vooral enthousiast geworden voor de Dynamax Adventures, waarbij er elke keer een nieuwe legendary op je te wachten staat. Verder ben ik zeer benieuwd hoe de 'verschillende verhalen' in elkaar zitten, en hoe lang de DLC überhaupt is.

Pokemon

Cody van den bogert

Ik heb me weer eens ingeschreven voor de Weekend League op Fifa 21, als ik deze daadwerkelijk ga spelen zal dat praktisch al mijn vrije tijd opslokken. Ik ben er dan ook nog niet uit of daar zin in heb. Ik ben namelijk nog lang niet klaar met Spelunky 2. Ik kom nu geregeld bij de eindbaas Tiamat, maar loop daar een beetje vast. Het titelscherm heb ik inmiddels vaak genoeg gezien en ben dan ook op jacht naar de verborgen manier om de game uit te spelen. Misschien dat ik dit weekend weer een stapje verder kom!

Fifa 21

thijs barnhard

Dit weekend speel ik Disc Room! Zoals de titel al doet vermoeden zit je in dit spel vast in een ruimte vol met ronddraaiende en vlijmscherpe schijven. Om te overleven moet je constant in beweging blijven. Dat klinkt als een bijzonder simpel concept voor een game maar Disc Room weet er het optimale uit te halen. Iedere kamer heeft namelijk een andere twist waardoor iedere uitdaging weer net even anders is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jongens sorry, maar dit is wel heel mager, 2 man. Altijd leuk artikel wel, maar dit kan beter
 • @gijsvandewiel1985

  Zorgwekkend, ik heb het gevoel dat er nog weinig liefde gegeven wordt aan deze site. Ik kan me nog herinneren dat ooit insidegamer op de gamedoosjes stond als ze een positieve review hadden gegeven.

  Het viel me laatst al op dat er steeds minder redacteuren een stukje voor de site schrijven. Maar dit is een nieuw dieptepunt. Er werd in het verleden nog wel eens gereageerd door de redactie als er in reden was. Dit gebeurd de laatste tijd ook nooit meer.
 • @gijsvandewiel1985 My bad, was Thijs vergeten. En een plaatje bij Cody…
 • @Jack O

  Poeh poeh, drie wel. En met plaatjes. Nu nog een Q-N-A aanstaande zondag waarin twee a drie redacteurs op een voordehandliggend onderwerp reageren en IG is weer gered!

  OT: Hollow Knight.
 • @barton

  Ik ben het volledig eens, alweer. Zoals mensen eerder hebben aangegeven; fuseer InsideGamer en Gamer gewoon. Jacco is één van de weinige redacteuren die nog een beetje liefde geeft aan deze website, maar dat is simpelweg niet genoeg. Het is verder doodzonde dat er geen reviews meer worden geschreven.

  Hollow Knight is trouwens echt geweldig. Ik heb onnoemelijk veel zin in het vervolg.
 • @Rahl

  Ik kom niet langs de eindbaas man, ik ben gewoon niet zo goed 😝
 • @benjaminben

  Bij mij was het geduld en op het juiste moment aanvallen. Alleen als t echt kan, verder alleen ontwijken. Gold voor elke eindbaas van het spel.
 • @Luigi1985

  dank voor de tip. De tweede ronde in de arena kreeg ik maar niet gedaan, daar heb ik heel veel geduld voor op moeten brengen. Wat was ik trots op mijzelf dat ik mij daar doorheen geslagen had. De derde ronde vond ik echt veel gemakkelijker :D
 • @benjaminben
  Weet het allemaal niet meer precies. Heb wel zin nu om t nogmaals te spelen. Duurt wel lang met het tweede deel. Vorig jaar had Nintendo bij de jaarlijkse demosessie in juni al een demo beschikbaar en meen me te herinneren dat er begin 2020 een releasekalender voor 2020 was met deze game erop.
  Overigens heb ik destijds nog een member review geschreven.

  https://www.insidegamer.nl/artikel/review-hollow-knight/
 • @Luigi1985

  Ik had geen idee dat er een speelbare demo was! Die game zou inderdaad toch al echt klaar moeten zijn. Ik hoop dat we gauw iets weten.
 • @Rahl

  Ja die was er dus ong. Anderhalf jaar geleden al.
 • @benjaminben
  Wat is 'de' eindbaas waar je het over hebt? Want ik heb de main story zeg maar wel voltooid, maar daarna kan je volgens mij nog flink doorspelen voor optionele bazen en Dreams versies.

  Parel van een game!
 • @That Mr Awesome

  Zeker een parel van een game. Ik moest hem wel herontdekken, na mijn eerste speelsessie heb ik hem snel van mij afgegooid. Kwam er niet in. Tijdens de tweede ronde kwam ik er helemaal in, heerlijke game met een dito vormgeving en soundtrack. Ik kom niet langs de Hollow Knight himself.

  Ik had ook echt heel veel moeite met de tweede ronde in die arena, het is me uiteindelijk gelukt, maar man man man. Ik heb Dark Souls uitgespeeld, maar kan met recht zeggen dat ik Hollow Knight moeilijker vind. Zo vond ik die Grimm knakker in die rooie tent al pittig, maar het blijkt dat hij nog een veel onmogelijker vorm heeft in die droomwereld. Ik wil mij er niet eens aan wagen. Ben al blij dat ik het zo ver geschopt heb :P
 • @benjaminben
  Alsof ik mijzelf hoor! Het zou hypothetisch zo kunnen zijn dat er elk moment een memberartikel online verschijnt met mijn top 5 games van deze generatie waarin ik precies dit beschrijf!
 • @That Mr Awesome

  haha ik ben benieuwd. Maar wel echt een grandioze game. Vooral de met de hand getekende graphics, het kleurgebruik, de contrasten. Weinig 2D games die zoveel emotie en sfeer weten te vertalen op een wijze als HK deed. Wat is jouw favoriete area in de game? Ik twijfel tussen het regenachtige kasteel en de droomwereld (vooral door de eerie soundtrack)

  Ben nu bezig met Undertale, een andere game die veel indie-lovers een warm hart toedragen. En ik zie waarom hij bijzonder is, ik kan alleen niet echt in deze game komen. De gameplay is weinig bijzonders (al zijn de gevechten wel uniek.. maar uniek wil niet altijd zeggen 'leuk') en het verhaal soms zo raar en onsamenhangend dat ik ook hier weinig lol uit haal. het enige dat de game doet is mij onderdompelen in een serieus rare en unieke wereld, dat is mijn drijfveer geweest om door te spelen. Want die unieke wereld met grijze grenzen wekte mijn interesse. Jij deze game toevallig gespeeld, en wat zijn je bevindingen?
 • @benjaminben

  Undertale is awesome, een van mijn favo games. Veel plezier ermee!
 • @benjaminben
  Voor mij zonder twijfel het kasteel in de regen. Ook die soundtrack daar, met dat orgel. Heel sfeervol.

  Undertale trekt me helemaal niet, kan niet door de stijl heen kijken.
 • @benjaminben

  De eindbaas vond ik volgens mij niet heel erg moeilijk, maar de worsteling in de arena en vooral de tweede keer dat je tegen de Grimm strijdt is onvergetelijk. Maar wat een weergaloos gevoel als je het toch weet te behalen.

  Zet vooral door en versla die eindbaas! Je bent al zo ver en het is het - alleen al voor het gevoel - meer dan waard.
 • @barton sorry Barton, met je geklaag kan ik helemaal niks. Ik heb helemaal niets in de hand, behalve dat ik elke week een actuele, interessante vraag probeer te bedenken.
 • @Jack O
  Trek het je niet persoonlijk aan. Er wordt vaker geklaagd, maar vaak worden jij, Bert en Mons als positieve uitzondering genoemd. Bij jullie merken we nog liefde voor IG, maar helaas lijken jullie de enige.

  Ik kan me vinden in Bartons kritiek, al heeft het weinig zin om het elke week te herhalen. Maar het is een gevolg van het volledig stil blijven van de (hoofd)redactie over het plan met de site. Dat jij niks mag of kan zeggen, is niet jouw fout. Maar het frustreert gewoon dat deze community meer verdiend dan het laten doodbloeden wat er nu gebeurt. Nota bene in een periode die het leukst zou moeten zijn met artikelen en reviews rondom de next gen.

  Als er membercontent geplaatst zou kunnen worden op Gamer, zou ik daar ook meteen naar overstappen. Zoals velen al hebben aangegeven is dat inmiddels wenselijker dan hier blijven aanmodderen, ook al doe ik dat nog best met plezier zolang het duurt.

  Als er een plan is met deze site, waarom dat dan niet delen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren