1. Wat spelen we dit weekend? 26 en 27 januari

Wat spelen we dit weekend? 26 en 27 januari

Sneeuw, sneeuw en blijkbaar nog meer sneeuw. Het weekend gaat wederom koud en wit worden, wat ook weer heel leuk is, maar weet je wat nog leuker is? Wat we gaan spelen dit weekend.

bert de vries

Ik heb The Banner Saga trilogie voor de Switch aangeschaft. Die ga ik dit weekend dus mooi niet spelen, want het ding is nog een week (!) onderweg... Daarom ga ik op onderzoek naar gratis games voor de Switch, zoals het kaartspel Lightseekers, loot-grind-shooter Warframe en hero-shooter Paladins. Ik ben er wel achter gekomen dat het wifi-kaartje in de Switch helemaal naadje is, dus ik ben benieuwd hoe dicht ik bij mijn router moet blijven.

The Banner Saga 3

Michel musters

Ik heb voor de verandering nog géén idee wat ik ga spelen dit weekend. Ik heb nog wat Star Coins te behalen in New Super Mario Bros. Deluxe (en ga daarna nog door met de Luigi-dlc), maar verder heb ik eigenlijk niets bijzonders op de planning staan. Ja, ik wil Resident Evil 2 Remake en Kindom Hearts 3 ook nog spelen, maar dat hoeft niet perse nu van mij. Misschien ergens deze zomer, ofzo.

New Super Mario Bros. U Deluxe

wout van aken

Ik heb weer Internet! En aangezien ik volgende week een groot Magic toernooi heb, ben ik op het moment in de ban van Magic Arena, de online variant van deze Trading Card Game. Het was even wennen, maar de game speelt inmiddels lekker weg. Voor de mensen die nog nooit Magic hebben gespeeld maar wel Heartstone (shame on you trouwens), denk Heartstone, maar je kan ook kaarten spelen in je tegenstanders beurt. Mind = blown, I know. Geen haat voor Heartstone trouwens, grote kans dat ik die ook nog even opstart. Maar voor welke game ik ook kies, mijn weekend staat hoe dan ook in het teken van Arena.

Magic Arena

Jacco Peek

Er is dit weekend zóveel te spelen, het is ongekend. Ten eerste heb ik een code voor de demo van Anthem, dus die moet ik sowieso checken. Na met Wouter van de PU gesproken te hebben over zijn speelsessie ben ik erg enthousiast geworden over de game. Daarnaast is de tweede episode van Life is Strange 2 verschenen, waar ik al maanden op wacht. Volgens de reviews is ie wat langdradig, maar toch kan ik niet wachten om ermee te beginnen. Tot slot is er nog The Hong Kong Massacre, een bijzonder pittige Hotline Miami-achtige game die ontzettend bruut oogt. Genoeg te doen dus!

Anthem

Thijs Barnhard

Ik heb allerlei toffe indies om te spelen. Superbrothers: Sword & Sworcery, 7 Billion Humans en Pikuniku staan klaar om voor het eerst echt gespeeld te worden, maar om een of andere reden start ik steeds Tesla vs. Lovecraft op. Deze gigantische B-game is een vrij hersenloze twin stick shooter waarin je hordes eldritch monsters afschiet. Alle levels lijken op elkaar en de muziek is steeds hetzelfde, maar ik kan niet stoppen met spelen. Help!

tesla

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Pokémon TCGO, Pokémon Ultra Moon en misschien nog Super Smash Bros Ultimate.
 • Morgen Kingdom Hearts 3 als het goed is binnen. Dus die game gaat het dan ook worden.
 • Xenoblade Chronicles 2 voor mij
 • Smash denk ik weer. Al begin ik nu wel een klein beetje moe te worden van de world of light
 • @Luigi1985
  Ik heb dat maar 30 min gedaan, kon me helaas niet boeien:(
 • @blue_blade_3
  Precies zoals ik al een tijd geleden heb gezegd, leuk voor even…
 • @CyberFl 21 uur hier :) vind het echt tof, vooral om de spirits die ik niet ken. Leerzaam! Mis nog twee characters, maar ik weet niet wie :S
 • @CyberFl

  Hier 100% uitgespeeld (in een uurke of 25) en binnenkort beginnen aan New Game+. :-)
 • @Piet S.
  Wat vinden jullie er zo leuk aan dan? Of is het meer nostgie dat ik mis?
 • @blue_blade_3

  Nouja het vechten is gewoon leuk en ik denk het verzamelen van spirits enzovoort werkt gewoon verslavend maar vooral omdat het allemaal zo herkenbaar is. Dus nostalgie speelt zeker een grote rol. Sommige levels slaan nergens op.
 • @Luigi1985

  Het is dan gewoon een ultimate versie van de vorige delen, dus je krijgt er wel een beetje een deja vu gevoel bij. Een vriend van mij was er ook heel enthousiast over, maar heeft na een paar uur gespeeld te hebben toch het spel verkocht. Zijn reactie was more of the same. Dus je bent niet de enige Luigi en blue Blade.
 • @CyberFl
  Ja ik heb al heel lang geen smash gespeeld. Mêlee heb ik een tijdje gespeeld en brawl maar heel even, dus voor mij was het lang geleden. Daarom voelt het voor mij niet als een ultimate versie.

  Wat ik bedoel te zeggen is dat het na een uurtje of 20 wel een beetje repetitief wordt qua gevechten, maar dat het door het verzamelen en de herkenbaarheid nog steeds interessant blijft. Al heb ik nu ong 60% in game niet meer zo ontzettend veel zin meer als in het begin.

  Maar ik heb absoluut geen spijt van mijn aanschaf. Ik was ook sceptisch op voorhand maar ik heb wel ontzettend genoten van de game tot nu toe en ik ga zeker door tot ik alle vechters heb en dan nog online.
 • Sowieso nog Suikoden V. Afgelopen week weinig tijd voor gehad, dus ik hoop er nog een paar uur in te kunnen steken dit weekend. En vandaag zijn Resident Evil 2 (PS4) en Prince Of Persia (Snes) binnen gekomen, dus sowieso genoeg te doen. En er is een vlooienmarkt in Rotterdam, dus misschien dat ik daar nog even ga kijken of er wat leuks tussen zit, waarvan ze niet weten hoeveel het "waard" is.

  Edit: Een paar (3)DS spellen op de kop getikt op de vlooienmarkt. Pokémon X, Alpha Sapphire en Omega Ruby, Poochy & Yoshi's Wooly World en Super Mario 64 DS. Tevens Forbidden Siren voor de PS2 weten te scoren. Straks allemaal effe uitproberen.

  Edit 2: Het moest er een keer van komen. Super Mario 64 DS bleek een neppert te zijn. Insert middle finger emoji here.
 • Een beetje late to the party maar voor mij is het 'Dead Cells' op de Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren