1. Wat spelen we dit weekend - 28 en 29 december

Wat spelen we dit weekend - 28 en 29 december

Death Stranding, Super Mario Maker 2 en meer

Kerstmis is net afgelopen, het goede servies is opgeruimd en onze buikjes zijn rond gegeten. Het weekend breekt aan, dat betekent dat we nu kunnen gaan nadenken over wat we dit weekend gaan spelen, na al die kerst drukte. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat jullie gaan spelen, dus laat het in de reacties weten!

Dennis Mons

Zeeën van tijd heb ik, of zo voelt het in ieder geval. Heb die tijd dan ook met emmers tegelijk in het afvoerputje gemikt door prutfilms te kijken die ik al heb gezien, series die ik niet voel (The Witcher en Lost in Space) en simpelweg op refresh te rossen op IMGUR waar het op Eerste Kertsdag blijkbaar selfie-dag was. Geef kittens, assholes. Maar door mijn tijd zo te verdoen heb ik ineens wel weer jeuk om te gamen en ik duik dan ook wederom in The Last of Us - máár - ook Death Stranding. Weet je, ik weet niet zo goed wat ik met die game moet. De muziek is fantastisch en de graphics zijn zonder enige twijfel het mooiste wat de huidige generatie consoles voort kan brengen. Maar dat onnodig ingewikkelde gebeuren met vage opdrachten, even zo verwarrende menu's en opties die Kojima eruit mikt... Ugh, maak het gewoon leuk! Dat kan de beste man blijkbaar niet zo goed en gamen voelt als huiswerk. Maar ik vertik het om op te geven. Voor hetzelfde geld word ik op de valreep van 2019 uitgemaakt voor n00b boomer gamer: En dat moeten we niet willen met z'n allen. En anders slinger ik Wii Sports wel weer aan om te gaan bowlen.

death stranding

Jacco Peek

Ik heb (alweer) een pauze genomen van Death Stranding om de dlc van Borderlands 3 te spelen. Tot nu toe vind ik de setting erg lachen, al vallen sommige nieuwe personages een beetje tegen. Het voelt in ieder geval goed om weer lekker te shooten en looten, iets waar ik eens in de zoveel tijd behoefte aan heb. Daarnaast speel ik nog een Switch-game waar je slimmer van wordt.

borderlands 3

Dagmar de Groot

Ik heb van mijn grootouders voor kerst een lekker bedragje gekregen om een nieuwe game te kopen, dus heb ik maar geïnvesteerd in Super Mario Maker 2 voor de Switch. Ik heb daar ondertussen zoveel goeds over gehoord, dat ik het dan toch maar zelf moet gaan uitproberen. Ik ga mij dit weekend, wederom rondom schoolwerk, dus lekker bezig houden met Super Mario Maker 2, maar ook Zelda BoTW. Ik ben maar opnieuw begonnen, want ik speelde het hier en daar en had echt geen idee meer waar ik mee bezig was.

Super Mario Maker 2

Cody van den Bogert

Ik ben deze week begonnen aan Sekiro: Shadows Die Twice en ik ben helemaal verkocht. Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht, het is namelijk precies my cup of tea. Ik ben van plan deze heerlijke soulslike uit te spelen voor het normale leven weer begint. Geen tijd te verliezen dus.

Sekiro: Shadows Die Twice

Thijs Barnhard

Ik ben bijna bij het einde van Shovel Knight: King of Cards en dat stemt mij een klein beetje droevig want dit is voorlopig het laatste dat van Shovel Knight te zien krijgen. Gelukkig is het een fantastische afsluiter. Als ik die game uit heb is het tijd om aan weer eens verder te gaan met Bloodstained. De eerste paar uur vond ik best leuk, maar ik ben nog helemaal niet ver dus ik misschien gewoon beter opnieuw beginnen om de boel weer onder de knie te krijgen.

Shovel Knight: King of Cards

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • In ieder geval geen Final Fantasy VIII meer want die heb ik afgelopen maandag uitgespeeld na 85 uur en 27 minuten.

  Ik wou eigenlijk the witcher 3 weer een kans geven, maar die combat van de game is zo houterig en tergend kut, zeker als ik het vergelijk met AC Origins/Odyssey waar de combat smooth en lekker speelt. Welke game ik nu ga spelen weet ik nog niet ik denk dat ik ga moonshinen in RDO, heb nog twee levels tegaan.
 • @Meta_coola Jammer dat je de combat van the Witcher 3 niet fijn vind. De game is zo mooi. Ik begrijp het compleet en de combat moet je ook liggen. In ieder geval fijn weekend Coola!

  P.S. Heb je The Legend of Zelda BOTW al overwogen voor de Switch?
 • @xcollin

  Die wil ik uiteindelijk wel gaan kopen, maar die prijs van de game mag wel wat minderen. 59 € euro na twee jaar is voor geen één game gerechtvaardigd ook niet voor Nintendo games.
 • @Meta_coola

  RU kiddin' me???….BOTW nog nooit gespeeld😱!
 • @Monojaxx

  🤷‍♂️ Heb pas sinds 2 december dit jaar een Nintendo Switch
 • @Meta_coola

  😱😱😱
 • @Monojaxx ik heb de game ook niet gespeeld en wellicht nog schokkender, ben dat ook niet van plan… 😱
 • @obi-twan kenobi

  😱😱😱😱😱😱🤯
 • @obi-twan kenobi

  Toch zonde om de GotD the missen! :O
 • @Piet S. Gotd is voor mij the last of us.

  Ik heb persoonlijk niets met de 3d zelda games. A link to the past is dan weer een van mijn favoriete games aller tijden.

  Van de 3d games heb ik ocarina of time en twilight princess gedeeltelijk gespeeld, maar die pakten mij gewoon niet en heb ik dus niet uitgespeeld. Botw lijkt me daarom ook niet voor mij en ik heb een hekel aan games waarbij je wapens kapot gaan en dat zit er ook in zag ik.

  Er zijn nog wel meer grote titels en populaire genres waar ik niets mee heb. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.
 • @obi-twan kenobi

  A Link to The Past is mij nr 2 beste game ooit.

  Alleen voor die game staat hier nog steeds een snes aangesloten met een hdmi conventor….
 • @Piet S.

  GotD?

  Oh je bedoelt Dragon Quest XI : Echoes of an Elusive Age.
 • @Piet S.

  GotD? Laat me niet lachen man. Het was een goede game dat wel, maar veelste eentonig.
 • @obi-twan kenobi

  Das best wel shocking ja.


  Ik wil de game wel heel graag spelen, maar nogmaals 59 euro na twee jaar is niet gerechtvaardigd voor geen één game dus ook zeker niet voor een Nintendo game.
 • @Meta_coola dat shocking was natuurlijk een grapje. Het is gewoon niet mijn soort game en een andere mening hebben is toch niet echt schokkend of vreemd mag ik hopen.

  Ik heb trouwens geen switch, want er is nog geen game die mij heeft overtuigd om er een aan te schaffen. Heb wel een Wii U, dus games die mij over de streep zouden kunnen trekken als Mario kart 8 en donkey kong tropical freeze heb ik al.

  Heb daarnaast ook geen tijd om alles te spelen, dus moet keuzes maken en dan zijn er toch andere games en consoles die voorrang hebben.
 • @obi-twan kenobi

  Zeer zeker niet. Ieder mag zijn mening hebben. En mijn mening zullen volgens sommige ook shocking zijn.

  Pak bijvoorbeeld mijn mening over de prijs van Nintendo games. Die fake ass seal of approval van Nintendo kan m'n rug op. Geen in frickin game verdiend het om zolang duur te blijven zelda niet, mario niet, grand theft auto niet, Death Stranding niet en AC ook niet.

  met deze mening weet ik zeker dat Nintendo lovers hondsdol worden ;)
 • @Meta_coola
  "met deze mening weet ik zeker dat Nintendo lovers hondsdol worden'

  😱🤯🤪🤯😱🤪
 • @Meta_coola

  BOTW is het echt nog wel waard nmi. Er is gewoonweg geen vergelijking zo goed is deze game.
 • @xcollin
  Ik krijg van de week The Witcher 3 binnen voor de Switch maar is de combat zo slecht dan? Ik dacht dat het wel gelijkenissen had met Zelda BotW?
 • @Snafu9 the Witcher 3 combat is gewoon goed hoor. Het is best wel heel basic; je kan zacht slaan, hard slaan, ontwijken, duiken, je magie gebruiken of je utilities. Als je de dodges goed timed mist je vijand zijn aanval. Enige waardeloze wat ik aan de combat vind is je kruisboog. Die dient alleen om luchtmonsters naar beneden te halen.

  Meta trekt sowieso alles van AC voor op andere games, dus dat moet je wel in je achterhoofd houden als je zijn teksten leest.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren