1. Wat spelen we dit weekend? 28 en 29 maart

Wat spelen we dit weekend? 28 en 29 maart

Beetje City Skylines, beetje Animal Crossing

Er zijn aardig wat nieuwe games uitgekomen en ook de nodige hoeveelheid dlc voor grote games. Maar duiken we juist daarop dit weekend, of gaan we toch back catalogue-games spelen die we veel te lang hebben uitgesteld? Wat spelen we dit weekend en wat spelen jullie?

Michel Musters

Voor de tweede week op een rij ben ik nog steeds helemaal verliefd op Animal Crossing: New Horizons. Ik heb inmiddels drie nieuwe dorpsbewoners erbij, een winkeltje en een uitgebreid huis (inclusief slaapkamer) waarin ik een hoop materialen heb geborgen (300 blokken hout en 90 ijzerstukken, bijvoorbeeld). Ook ben ik erg blij met de QR-scan-functie, waarmee ik mijn favoriete lp-hoezen inscan en ze tentoonstel in mijn huis. De echte hype dit weekend zit hem echter in de tent van Tom Nook die als het goed is vandaag is omgebouwd tot gemeentehuis. Dan kan ik namelijk eindelijk huizen verplaatsen, en verplaats ik mijn oversized huis die nu sinds het begin van het spel op het strand staat, eindelijk naar een uitgebreid grasveld. Dan ga ik mijn tuin inrichten en er hekken omheen plaatsen. Zo... veel... zin in!

Animal Crossing

Dennis Mons

Ik dank Michel Musters voor zijn nieuwtje over het feit dat Cities: Skylines voor nop te spelen is op Steam dit aankomend weekend. Ik ben altijd wel een 'sucker' geweest voor Sim City, maar heb deze game nog nooit geprobeerd. Wat dat betreft zie ik het ook als de ultieme zen-game waarbij je lekker huisjes neerplempt, wegen aanlegt, de economie stimuleert... Ik ga gewoon het meest doorsnee stadje proberen te creëren in deze tijden van 'alles behalve normaal'.

Cities Skylines

Wesley Akkermans

Ik speel nog steeds dagelijks Pokémon Go, wat een prima uitkomst is nu ik niet naar de sportschool kan. En de zelfmotivatie niet heb om thuis te sporten. Maar als ik dan thuis ben, dan speel ik Animal Crossing op de Switch. De perfecte game voor thuisblijvers; je hebt de hot takes ongetwijfeld voorbij zien komen de afgelopen dagen. Maar dit is gewoon waar. Ik heb net voor het eerst m'n huis geüpgraded en de winkel van Tommy en Timmy laten bouwen en ondertussen zijn er dre inwoners onderweg, werk ik aan het afbetalen van m'n nieuwe schuld, graaf ik fossielen op, vang ik insecten, vis ik me een ongeluk, help ik Gulliver en Wisp, praat ik met iedereen die langsloopt, schud ik aan elke boom, begraaf ik elk stuk fruit dat ik heb, verander ik constant het landschap van mijn eiland door bomen te verplaatsen, bewaar ik elk cadeau en meubelstuk in mijn opslag, hoop ik snel met meer kleding aan de slag te kunnen, kijk ik uit naar de rondzwevende ballonnen, houd ik het onkruid bij, ga ik bij andere mensen en eiland op bezoek en hoop ik dat m'm Switch niet oververhit raakt. Het is hard werken op Mirekol.

pokemon go

Zoë Bonefaas

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Ori de laatste paar weken links van me heb laten liggen. Mede omdat ik even niet bij mijn Xbox kon. Na dit weekend heb ik de console weer tot mijn beschikking, dus ga ik Ori and the Will of the Wisps maar weer eens oppakken. De vorige keer had ik net kennis gemaakt met een aantal grijze katten en leerde ik hoe ik mezelf kan verdedigen tegen de monsters uit de game. Enorm veel zin in! Ik ga mijn best doen om lekker lang te spelen, al weet ik niet hoe lang het duurt voordat ik mijn eerste rage-quit krijg. In de eerste Ori had ik er daar aardig wat van...

Halo 3: ODST

Jolien Mauritsz

Net Michel ga ik ook net als vorige week aan de slag met Animal Crossing: New Horizons. Ik heb net drie nieuwe bewoners op mijn eiland verwelkomt en zondag ga ik mijn eerste riskante investering doen met rapen in de hoop een fortuin te verdienen. Verder moet ik weer verder met het uitbreiden van de museum collectie, door fossielen op te graven, insecten te vangen en te vissen. Genoeg te doen dus in het weekend!

Lars Cornelis

Ik ben vooral nog steeds bezig met mijn Halo run. Halo 3 heb ik vorig weekend uitgespeeld en ik heb besloten om tóch ODST tussendoor te spelen. Ik denk dat ik die dit weekend wel uitspeel, dus daarna gelijk door maar naar Halo 4? Oh ja en Cities Skylines is gratis te spelen. Die game heb ik al, en ook al een paar honderd uur gespeeld, maar nu jeukt het wel weer om een nieuwe stad te bouwen. En die nieuwe uitbreiding heeft allemaal toevoegingen voor beter openbaar vervoer... Iemand een suggestie voor de naam van mijn nieuwe stad?

Halo 3: ODST

CobyJordy

Animal Crossing: New Horizons natuurlijk! Ik ben nog lang niet klaar met mijn eiland. Net als bij mijn collega's hierboven zijn er drie nieuwe inwoners gearriveerd op Libertisle en ik was niet van het daarbij te laten. Het wordt dit weekend dus weer vechten om de Switch bij ons thuis. Tegelijkertijd op dezelfde Switch spelen slaat bij Loes en mij niet zo goed aan namelijk

Animal Crossing: New Horizons

Thijs Barnhard

Het leven in quarantaine is zo slecht nog niet als je een berg games hebt om te spelen. Na een wat moeilijke start begin ik Doom Eternal steeds meer te waarderen. Het klinkt misschien raar want ik heb die game nog niet eens uitgespeeld, maar ik heb nu al zin om hem nog een keertje te spelen op een hogere moeilijkheidsgraad. Als de slachtpartijen in Doom mij even te veel worden start ik gewoon Animal Crossing weer op. Als ik naar de dorpjes van mijn vrienden kijk ben ik nog niet zo ver ontwikkeld, maar ik vermaak mij prima op mijn eigen eiland. En dan is er ook nog Good Job! Deze door het Nederlandse Paladin ontwikkelde game zag er in de Mini Nintendo Direct van donderdag erg leuk uit. Jazeker, ik kom deze tijd wel door!

Doom Eternal

Dus dan rest de vraag: Wat spelen jullie dit weekend?

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ben opnieuw begonnen aan The Witcher 3. De Dlc's heb ik nog nooit gespeeld en daar ben ik reuze benieuwd naar. Verder tussendoor wat Animal Crossing en Ori.
 • Ik heb eindelijk South Park uitgespeeld. Vond het echt een hele coole game. Ik had nog een eshoptegoedbon, maar ik kon gister niet iets vinden waar ik echt zin in heb. Dus ik heb super Mario Odyssey er weer eens ingegooid. Dat was mijn eerste Switch game en ik had m al 100% uitgespeeld, maar had er gewoon weer zin in. We zien wel voor hoe lang.

  Op de PS4 ben ik niet meer verder geweest met horizon. Dat ga ik nu doen, zodat ik daarna eindelijk aan mijn zoveelste keer last of us kan beginnen.
 • Zeer waarschijnlijk AC liberation mits ik zin heb om te gamen.
 • @Meta_coola

  Ik dacht dat jij daar altijd wel zin in had. Anders een serie kijken?
 • @Luigi1985

  Heb nog wel wat series klaar staan. Maar ik moet nog even bij komen van de seizoensfinale van star trek Picard. Man was dat een vette finale zeg. Één van de beste sci-fi series van deze eeuw ( En de beste star trek serie sinds tng)
 • @Meta_coola

  Ik zag die net op Amazon staan. Ik moet zeggen dat ik nog nooit echt Star Trek heb gekeken.

  Mss een keer de moeite waard.
 • @Luigi1985

  hmm het is wel echt een direct vervolg op star trek TNG en VOY en word ook veel verwezen naar die series. dus als je gaat kijken naar PIC dan zullen sommige dingen niet zo heel goed te snappen zijn denk ik. Normaal zou ik zeggen ik raad je aan om eerst naar TNG en VOY te gaan kijken maar, dat zijn in totaal 350 afleveringen en 4 films en dat wil ik je niet aandoen qua tijd ;)
 • @Meta_coola Star Trek Picard moet ik ook nog zien, ga ik zeker aan beginnen binnenkort, ben nu bezig met Mr. Robot, ook erg goed! Wat betreft games speel ik Division 2, alhoewel ik daar een beetje depri van wordt momenteel, COD: MW blijf ik ook in terug komen. Misschien ook nog even verder met Ori.
 • Heb twee hele toffe titels van Game Pass geplukt waar ik lekker mee bezig ben. Afterparty (van de makers van Oxenfree) en Two Point Hospital. Vermaak me uitstekend met beide.

  Het thuiswerken begin ik nu wel zat te raken, maar gelukkig hebben we nog toegang tot allerlei vette games en series. Netflix en Game Pass doen het goed hier in huis. Stay safe allemaal :)
 • @That Mr Awesome

  Nice. Het thuiswerken gaat hier nog prima. Ik heb nu Amazon prime eens op proef. Daar staan wel leuke dingen op.
 • Nog steeds Nioh 2, en dat zal nog wel even zo blijven, tenzij Resident Evil 3 en/of Final Fantasy VII ertussendoor komen. Net een baas verslagen waar ik ruzie mee had, dus ik kan weer verder. Jeuj!
 • @Rainking die slangenbaas toevallig? Vervelend baasje hahaha. Ik ben nu region 4 en ik moet zeggen dat het echt een fantastisch verslavend spel is !
 • @RiRi
  Klopt inderdaad. Irritante etter. Maar hij is gelukkig neer. Nog even de laatste submission en dan kan ik door naar de volgende regio.
 • The Division 2 denk ik. en als de download klaar is ghost recon breakpoint.
 • Met een paar goeie vrienden op een minecraft server spelen.
 • Vorig weekend opnieuw begonnen met Hollow Knight. Had ooit al eens een uur of 6 gespeeld, maar uiteindelijk iets tussen gekomen en niet meer mee verder gegaan. Inmiddels ben ik aardig op weg, maar af en toe behoorlijk pittig. Dit weekend weer een aantal uur in stoppen verwacht ik! :)
 • Voor mij een vrij weekend! Dus dan wordt het animal crossing en misschien dragon quest 11. Daarnaast wil ik witcher uitlezen en eventueel deel 2 bestellen.
 • Zelda: Breath of the Wild! Mijn originele pak voor Link volledig upgraden en dan tegen Ganon vechten! Ik heb net alle shrines gehaald!

  Als ik daarmee klaar ben weet ik nog niet zo goed wat ik zal spelen. Mogelijk the Last of Us verder spelen of Assassin's Creed: Syndicate met de DLC van Jack the Ripper. Helaas is dit laatste een korte om je honger te stillen dus ik moet eens zien welke games ik al lang wil uitspelen.

  Misschien eens een PlayStation VR game testen, Blood and Truth of Moss, Ni No Kuni voor de Switch of eindelijk die storylines van Lego Dimensions eens proberen. Ik kan niet kiezen! Als mijn vrienden online komen, mogelijk zelfs Age of Empires of GTA 5 op de PC.

  De keuzestress is groot!
 • Animal Crossing New Horizon en las dat de Panzer Dragoon remake ook te kopen is in de eshop van de Switch. Als dat waar is en de prijs is goed dan ga ik die ook kopen en spelen.
 • AC op de switch, Predator op de PS4 en wat warzone op de PS4.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren