1. Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 november

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 november

Vorige week speelden we Red Dead Redemption 2, maar nu wordt het weer tijd voor wat meer variatie. De week is klaar en het weekend staat voor de deur. Tijd om te zitten en die controller weer op te pakken! Wat spelen we dit weekend?

Dennis mons

Het moge duidelijk zijn dat we op de redactie nogal verslaafd zijn aan Tetris. We spelen letterlijk elke dag wel een paar potjes Puyo Puyo Tetris of Tetris World 2 en we hebben nu eindelijk de demo van Tetris Effect, een VR-versie van de game. Het is echt bagger dat er geen multiplayer-optie is in die game, maar ik heb gisteren gespeeld en die game is 'hard, ook zonder competitie. De muziek en vormgeving zijn gewoon briljant als je van Lumines en andere rythm-games houdt, maar vooral de Tetris-gek zal helemaal los gaan op dat spel.

Tetris Effect

eline oosterloo

Laatst downloadde ik 2064: Read Only Memories gratis als PlayStation Plus-game. Het heeft een retro-vibe en speelt ook retro; het is een point-and-click adventure. Je speelt als een hardware-reviewer die nauwelijks rond kan komen en woont in een ietwat armoedige studio. Plotseling breekt een robot bij je in; Turing, een AI gemaakt door een vriend die je al een tijd niet meer gezien hebt. In deze wereld zijn robots, die ROMs genoemd worden, niet ongewoon om tegen te komen. Wat Turing zo speciaal maakt is dat hij een emotionele AI is die zelflerend is. Samen zijn we op zoek naar zijn maker, die ontvoerd lijkt te zijn. Ik ben benieuwd waar hij is!

wout van aken

Ik heb dus nog nooit een Diablo game in mijn leven aangeraakt. Daar moet maar eens verandering in komen, en wel in de vorm van de Switch versie. Ik moet nog wel even de knoop doorhakken of ik voor een fysieke kopie ga of toch maar al mijn Switch games digitaal ga kopen. Spontaan co-op kunnen spelen lijkt me namelijk best wel geweldig. De (prachtige) filmpjes van de game heb ik helaas al gezien, maar nog niet binnen de context en gameplay. Ik ben benieuwd!

jules schlicher

Dit weekend scheur ik waarschijnlijk nog wat rondjes door het prachtige Schotland van Forza Horizon 4. Ik heb de game al even niet meer aangeraakt, maar ik heb zin om weer door dat prachtige landschap te racen, stukjes Edinburgh en omstreken te herkennen, en zo in feite mijn ‘happy place’ te bezoeken terwijl ik me door mijn scriptie worstel. De eerstvolgende echte trip naar de Schotse hoofdstad staat ook alweer gepland.

Forza Horizon 4

Michel musters

Zoals je deze week wellicht op de website hebt kunnen lezen, heb ik tegenwoordig een tweede leven in Red Dead Redemption 2. Ik heb al tientallen uren besteed in het Wilde Westen, maar ben nog niet eens op de helft van de game. Ik heb namelijk de smaak van het jagen te pakken gekregen. Het is werkelijk een sport om de beste dieren en de hoogste kwaliteit huiden binnen te halen. Legendarische dieren, buffels en zelfs krokodillen: ik rijg ze allemaal aan mijn mes.

Red Dead Redemption 2

thijs barnhard

Save me Mr. Tako! Ik ben begonnen met gamen op de Game Boy dus ik heb een enorm zwak voor de (beperkte) grafische stijl van de games die op deze handheld verschenen. Mr. Tako weet het bijbehorende stijltje echt precies na te bootsen dus ik heb heel veel zin om daar dit weekend aan te beginnen.

marcel vroegrijk

Ik speel een spel van een software-ontwikkelaar, ga misschien nog een potje Tetris Effect doen en als ik dan toch mijn PS VR-bril erbij heb, dan kan ik net zo goed Red Dead Redemption 2 in VR spelen. Het ziet er gelijk een stuk minder uit en het is niet echt VR natuurlijk, maar alsnog is het behoorlijk immersive zo met zo’n bril op je hoofd en een koptelefoon over je oren. En die game is al zo realistisch.

Red Dead Redemption 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Heb gisteren red Dead Redemption 2 uitgespeeld ( story 100 % en alle stranger missies gedaan) dus nu ga ik mij weer voor de volle 100% focussen op Assassin's Creed Odyssey. alhoewel wel dit weekend ga ik waarschijnlijk niet veel gamen want vanavond ga ik naar het jaarlijkse Halloween feestje van de kroeg.
 • @Meta_coola

  Hoe the fuck kan je nu al 100% story en alle stranger missie gedaan hebben?
 • @Meta_coola

  Whoo nice!! Is bijna een mission impossible
 • @Meta_coola Als je ook zoals iedereen deze game pas een week hebt en er nu al minimaal 60 uur op heb zitten heb je serieus hulp nodig.
 • @Jason31 ik vind het uitspelen binnen een week zo gek nog niet. Ik vind het eerder gek dat hij niet afgeleid is door alle random events en hunts die ik telkens maar blijf tegenkomen tijdens het reizen. Ik kom maar niet aan mijn main missions toe omdat ik weer een zeldzaam dier zie en op wil jagen. Pokeren en Domino helpt het versnellen van mijn progress ook niet zo.
 • Nog steeds druk bezig met Darksiders 1 voor de ps4,echt een hele leuke game.
 • Ik heb een wii gekocht met allemaal leuke gamecube en wii games. Daar ga ik me dit weekend wel mee vermaken
 • RDR 2, Destiny 2 en Monster Hunter World en verder krijg ik GRIP zaterdag binnen.
 • Wij gaan Mini Snessen met old skool Mario Kart en Street Fighter
 • Lannen! Dus er zullen diverse oldschool games aan bod komen. Van Red Alert tot Counterstrike.
 • @Gaaiz Aye Aye Commander, consider it done.
 • Als kassandra de wereld van assassins creed odyssey verder kapot maken.
  Ben halverwege de campain en ik vind het fantastisch!
 • Nog niks in de planning staan, maar er is zondag een games beurs in Schiedam en ik kan me niet voorstellen dat ik niet met iets leuks terug kom.
 • @Rainking
  De buit!
  In ieder geval iets te doen vanavond.
 • Black Ops 4; prestige2 halen en mijn tweede Victory in de Blackout mode, hopelijk. Ik vind het wel jammer dat de cosmetics in BO4, al de bekende Ginger Bread Man uit Advanced Warfare qua belachelijkheid voorbij zijn. Ik hoop dat Modern Warfare 4 een realistischesetting krijgt.
 • Ik ga verder met RDR2 (die ik 1000x beter vind dan ik verwacht had). En misschien nog een paar potjes BO4.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren