1. Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 juli

Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 juli

The Last of Us: Part 2-dip is voorbij

Vorige week hadden veel redacteuren last van een dipje na het uitspelen van The Last of Us: Part 2. Gelukkig zijn de meesten daar nu overheen en hebben ze weer een aantal games op de planning staan voor dit weekend! Toch zijn er ook nog een aantal die de game moeten uitspelen binnen de redactie, dus de dip kan nog gaan terugkeren...

Bert de Vries

Dit weekend hoop ik The Last of Us Part II te voltooien. Ik weet het nog niet met die game. Deel één is misschien wel mijn favoriete game ooit, maar twee weet mij niet echt te raken. Iedereen is zo boos en gewelddadig, er lijkt bijna niets om voor te strijden behalve Dina (awesome personage) en zelfs zij wordt min of meer aan haar lot overgelaten. Misschien snap ik het nog niet en wordt dit na de tweede helft ineens duidelijk, maar tot dusver is het geen game waar ik heel enthousiast over ben. Enkel hel en verdoemenis trekt me niet zo. Daarom ga ik ook verder met BioShock op de Switch, want Rapture is, eh, veel, eh, vrolijker? Ok, BioShock is ook geen blije game, maar ziet er wel een stuk minder treurig uit. En uiteraard wat Destiny 2 her en der.

last of us, last of us 2, last of us part 2

Michel Musters

The Last of Us: Part 2 is al lang en breed uit (dat was genieten), Animal Crossing: New Horizons start ik echt met de grootste moeite op na dik 250 uur (al maak ik voor de zomerupdate vast wel weer een uitzondering), dus ik ben weer door mijn gamekast gegaan om een spel in mijn backlog te vinden. Dat is Shadow of the Colossus geworden, de PS4-remake van Bluepoint. Tot nu toe is het weer intens genieten!

Shadow of the Colossus

Arthur van Vliet

Na de lichte teleurstelling die The Last of Us 2 was, bijt ik me nog even vast in de suicide mission van Mass Effect 2. Ik was ‘m aan het herspelen en, mijn (en jouw en iedereens) god, wat een game. Het is zeldzaam dat een zoete herinnering het níet haalt bij de realiteit: ik vind Mass Effect 2 nog veel beter dan toen. Anyway, ik moet ook maar eens verder met Final Fantasy 7 Remake en Disco Elysium, die onlangs éindelijk een Mac-release kreeg.

Thijs Barnhard

Ook ik heb The Last of Us: Part II uit dus het is een tijd voor een ander spel. Ik heb besloten om Horizon: Zero Dawn een tweede kans te geven. Dat is even wennen want deze game voelt best wel janky en is lang niet zo goed geschreven als The Last of Us. Gelukkig is het wel heel leuk om grote robots te slopen (hoef ik mij niet schuldig over te voelen!) en nu ik er een paar uur in zit ben ik heel benieuwd naar waar het verhaal mij verder nog brengt.

Horizon Zero Dawn

Jacco Peek

Ik ga dit weekend weer verder met The Last of Us: Part 2 op New Game+. Het speelt nog steeds als een trein, dus verwacht wel klaar te zijn voordat Ghost of Tsushima en Paper Mario uit zijn. Ik ben ook heel benieuwd hoe zwemmen werkt in Animal Crossing, dus dat ga ik zeker even checken. Fijn weekend!

last of us, last of us 2, last of us part 2

Zoë Bonefaas

Ik ga denk ik weer verder met Kingdom Hearts, ik heb er vorige week niet heel veel aan gezeten dus moet nog steeds de planeet van Tarzan afmaken. Daarnaast ga ik nog wat Stardew Valley spelen terwijl ik alle Marvel-films en -series in chronologische volgorde ga kijken. Phase 1 is al afgerond en ik ben nu bij Phase 2 en middenin een aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D. Ik moet zeggen dat ik eerst vooral dacht dat het veel tijd ging kosten, maar door alles in deze volgorde te kijken voelen de Marvel-films en -series als één enorme serie. De manier waarop de films afwisselen met de series vind ik heel goed gedaan.

Kingdom Hearts 3

Martin Verschoor

Apex Legends en Warzone. Ben klaar met The Last of Us Part II, dus ik kan wel wat een hersenloos knallen in m’n leven gebruiken. Want dat is ook wel eens lekker. Oh, en ik heb een code voor de gesloten béta van Hyper Scape, even kijken of dat misschien de nieuwe Battle Royale-knaller voor mij gaat worden.

Jolien Mauritsz

Dit weekend ga ik even naar de nieuwe update kijken van Animal Crossing: New Horizons. Ik ben benieuwd hoe de zwem mechaniek in zijn werking gaat en om op zoek te gaan naar de nieuwe zeedieren die gevangen kunnen worden. Verder heb ik Skyrim weer opgepakt en ben ik met mijn personage de nodige chaos aan het creëren in het land!

Skyrim

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ga vooral bezig met Animal Crossing, Stardew Valley en Harvest Moon. Daarnaast dit weekend even 100 punten halen met Tetris99 voor de Xenoblade skin.

  Verder op de PC nog wat Football Manager 2020.
 • Na de afgelopen dagen mijn game tijd in Atlas gespendeerd te hebben ( heb ook veel te doen want we dachten met zn drieën is het wel verstandig om een galleon te maken als begin schip…..123934 Fibers, 1200 Hide, 2856 Metal,106748 Thatch en 125060 Wood dat is wat er nodig was om het te maken. Afgelopen donderdag de hull afgemaakt. Nu nog de dekken en de zeilen) ga ik mijn gelimiteerde game tijd spenderen aan top game AC: Syndicate)
 • @smaakmaker

  Je weet dat Metacritic niet beslist of een game top is of niet toch?

  Ben het zelf wel met meta eens, vond het echt een hele toffe game. Laatste AC waar ik echt veel plezier mee hen gehad.
 • @Shuckles

  Klopt ik ben het met jou eens dat hij het een toffe game mag vinden daar heb ik geen problemen mee . Maar hij vergeet continue de essentiële woorden ik vind. En dat begint vervelend te worden.

  Want zonder die woorden zet hij net als bij Death Stranding neer dat het een fenomenale game is. Maar ik en vele andere vinden dat niet.
 • @smaakmaker

  Tja maar wat je van een game vind is sowieso een mening, dus of je dat nou aankondigt met de woorden ik vind, vind ik persoonlijk vrij irrelevant.
 • @smaakmaker
  Kom op Kaas, we zitten op een gameforum te praten over welk spelletje we gaan spelen, het is geen wetenschappelijke publicatie ;) Niet elke comment hoeft zo streng gewogen te worden.
 • @That Mr Awesome

  Nee klopt maar hij doet te vaak. Maar ach ik moet me ook niet zo druk om hem maken.
 • @Meta_coola wat is atlas?
 • @obi-twan kenobi
  Dit is Atlas

  https://youtu.be/gR6OTD21w4g

  Een survival game met een pirate setting. (Van de makers van Ark Evolved) als ik heel eerlijk moet zijn is het een leukere game dan Sea of Thieves. Het heeft een veel grotere map, waarbij je bij SoT altijd wel een eilandje in zicht heb zie je in atlas soms niks. Ook moet je harder werken voor schepen etc.

  Ik weet ook niet meer wie het vroeg wat ik zo teleurstellend vond aan SoT maar da's dus onder andere de kleine map. 2de is dat je geen schip kon maken en alleen het uiterlijk kon aanpassen. 3de punt is dat je alle soorten schepen van af get go kon varen. Waardoor ik een pointless gevoel had en geen nut zag in het treasure hunten want alleen voor het cosmetische wil zo iets niet doen.


  In Atlas heb je echt extreem veel vrijheid. Schepen kan je helemaal aanpassen wil jij een varend ford maak het, wil jij een schip met 20 masten? Maak het.
 • @Meta_coola
  Was ik die het vroeg!
  Snap je problemen met sea of thieves, het is ook wel echt een game die je ligt of niet.
  Gelukkig vind je piratenplezier in Atlas!
 • Van de week het boek "Bioshock: Rapture" gelezen. Dit als voorbereiding op het spelen van de remaster. Heerlijke sfeer in die game.
 • Weer in de indie hoek gedoken. Max the cursed brotherhood via gamepass en giana sisters twisted dreams aan het spelen. En voor de rest ontspannen.
 • Dit weekend speel ik Animal Crossing New Horizon. Wordt tijd dat Slider is op het eiland komt zodat ik verder kan met mijn eiland. Heb de afgelopen tijd niet veel meer gespeeld dus laat ik het proberen! Daarnaast ga ik vast nog racen in Forza Horizon 4 en spoken jagen in Luigi's Mansion 3.

  De rest van het weekend lekker ontspannen. Fijn weekend allen.
 • Sea of Thieves, na een tijd weer teruggekeerd dus weer lekker de nieuwe events en mechanics ontdekken. Wat een game is dat geworden na een onwijs karige start. Mooi om te zien dat die het zo goed doet op Steam, de playerbase blijft groeien.

  Als er hier nog piraten zijn die samen willen spelen, let me know!
 • @That Mr Awesome

  Helaas speelt die maat van mij niet meer sea of thieves maar tof om te horen dat Rare er echt iets tofs van heeft weten te maken. Hopelijk krijgt Rare wel bij Everwild de tijd om het goed af te maken zodat hij bij launch al tof is.
 • @smaakmaker
  Zeker, al zeggen mensen van Rare dat ze nooit hier hadden kunnen komen zonder de game te releasen en feedback van spelers. Maar dan had het beter een early access kunnen zijn ofzo, want zo voelde het. Maar uiteindelijk heeft het gelukkig zich uitbetaald.

  Erg benieuwd wat Everwild voor soort game wordt, hoop dat dat deze maand duidelijk wordt.
 • @That Mr Awesome
  Heerlijke game, nu paar weekjes mee bezig!
  Is voor mij persoonlijk game van het jaar…..
 • Ik ga weer voor de last of us 2. Ben al ietsje verder en er zijn wel wat dingetjes die me opvallen in vergelijking met deel 1.

  Ik heb nog steeds een beetje gemengde gevoelens over het spel. Maargoed ik moet nog wel een heel groot deel denk ik.
 • @Luigi1985

  Het verhaal was in mijn ogen niet zo goed, maar de rest was wel top notch (ik ga hier geen spoilers vertellen don't worry)
 • Ik speel nog steeds The Last of Us 2. 14 uur erin zitten, pracht game!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren