1. Wat spelen we dit weekend? 5 en 6 oktober

Wat spelen we dit weekend? 5 en 6 oktober

Fifa 20, The Last of Us en Destiny 2: Shadowkeep

September is inmiddels voorbij en het eerste weekend van oktober is (bijna) begonnen, dat betekent een nieuwe maand vol met gamereleases. Wat dacht je van Luigi's Mansion 3 of Yooka-Laylee and the Impossible Lair? Helaas moeten we nog even wachten op deze games, maar dat betekent niet dat er niks te spelen valt. De Shadowkeep-uitbreiding van Destiny 2 is bijvoorbeeld wel al uitgebracht en er zijn genoeg mensen die zich nog vermaken met The Untitled Goose game. Dus heren, wat spelen wij dit weekend?

Michel Musters

De afgelopen weken heb ik voor artikelen flink wat doorgespeeld, waaronder Yooka-Laylee and the Impossible Lair en Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. Ik dus dus even weer in zo'n 'tussenperiode' tot mijn volgende gewilde spellen uitkomen (The Witcher 3 en Overwatch voor de Switch half oktober, Luigi's Mansion 3 eind oktober en Death Stranding in november). Dus start ik hier en daar een game op en kijk ik wel wat er gebeurt. Ik heb voor een paar euro Bastion op de Switch gedownload - die heb ik ook op de PS4, maar misschien speel ik er nu eens echt doorheen. Aan de stijlvolle graphics zal het niet liggen. Verder wil ik nog eens door The Last of Us Remastered lopen om mijn geheugen op te frissen voor het vervolg uitkomt.

The Last of Us

Bert de Vries

"Pap?"
"Ja?"
"Ehm, ga je ook weer 's dat spel met dat gansje spelen?"
"Gansje?
"Ja, die zo kan toeteren!"
Je snapt het al: ik ga lekker Shadowkeep spelen voor Destiny 2. De nieuwe uitbreiding is nu een paar dagen uit, en ik snap er als vanouds helemaal niks van. Het menu is verschrikkelijk en quests zijn bijna niet te volgen door de zooi in je inventory. Maar wat is het fijn! Wat is het leuk! En met al die nieuwe mensen in de Crucible zonder ultra goede gear is pvp ineens weer leuk. Wat fijn! Ok, en misschien ook een beetje Untitled Goose Game, want samen met mijn dochter een spelletje doen, is stiekem wel een droom die uitkomt.

Destiny 2

Cody van den Bogert

Ik heb mezelf ingeschreven voor de eerste Weekend League van Fifa 20 en dat neemt over het algemeen al mijn gametijd van één weekend in beslag. De kans bestaat dat ik na de Weekend League helemaal klaar ben met gamen, of naja, met Fifa dan. Maar ik ken mezelf, het blijft nooit bij alleen Fifa, zeker niet met de nieuwe Apex-map die deze week is uitgekomen. Ik heb er nu al zin in.

fifa 20

Lucas May

Dit weekend wordt het tijd voor wat couch-co-op-pleizer en dan wel in de vorm van Heave Ho! Deze snoezige Switch-game (ook voor pc beschikbaar trouwens), zorgt voor de meest hilarische situaties die ik in tijden heb meegemaakt. Je bent een bolletje met twee lange armen die je in gekke pakje kan hijsen. Met de triggers grijp je per arm van je figuurtje de vormen in het level vast. Je moet een flinke hoeveelheid slingeren en gekke manoeuvres uithalen om het einde van de levels te zien. Je gaat vaak dood, maar het is oh zo grappig. Aanradertje!

heave ho

Sam Beesems

Ondanks mijn teleurstelling in FIFA 20 zit er een klein pareltje verstopt onder het 'Friendlies' menu. Er zijn verschillende spelmodi toegevoegd zoals Mystery Ball, waarbij de bal een nieuw soort boost krijgt als hij het veld verlaat. Zo zijn spelers ineens drie keer zo snel, kan zelf je doelman ineens dribbelen als Neymar en tellen doelpunten soms zelfs voor twee. Online te spelen, maar ook co-op op de bank. En laat ik nou net een aantal vrienden over de vloer krijgen dit weekend. We gaan samen maar eens kijken hoe de modi in elkaar zitten. Dat wordt weer ouderwets schreeuwen en schouders stompen. Zin in!

Tackle Fifa 20

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Afgelopen week amper gespeeld, dus weer verder met Link's Awakening.

  Edit: Bij de eindbaas. Morgen verder!

  2nd edit: Uitgespeeld! Nog even geen idee wat ik nu wil gaan spelen.

  3rd (which may not be the final) edit: Ondertussen Alien: Isolation op de PS4 weer eens opgestart.
 • Sowieso een een beetje RDO, jammer genoeg geen Dragon Quest XI meer want die heb ik een paar dagen geleden na 100 uur weer uitgespeeld. En Grim Fandango rond ik vanavond af, zit nu al op disc 4 dus dat is zo voorbij.
 • Dit weekend staat in het teken van verbouwen. Dus vooral switch fire emblem en op telefoon cod mobile. En Peaky Blinders kijken!!
 • Ik hoop dit weekend Days Gone uit te spelen. Leuke game is het.
 • Astral Chain, leventje afmaken in super Mario maker 2 en heel mss nog ff fifa
 • Runscape
 • Monster Hunter, Fifa, PES en Borderlands 3
 • Zelda, PES en Borderlands 3.

  En Planet Zoo beta.
 • Crash Team Racing en Fire Emblem op de Switch <3

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren