1. Wat spelen we dit weekend? 8 en 9 september

Wat spelen we dit weekend? 8 en 9 september

Het is weer weekend, dat betekent maar één ding voor de meeste mensen: Spider-Man spelen! Ook bij ons op de redactie zal de game van het weekend worden. Of zal de redacties toch weer op de oudere titels duiken? Ga jij ook voor Spider-Man of heb je heel andere games om te spelen dit weekend?

thijs barnhard

Ik ben het grootste deel van het weekend druk met andere dingen maar zondagmiddag draait het om twee games: Marvel's Spider-Man en Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age. Ze liggen als het een beetje mee zit tegelijkertijd op de mat dus ik moet ook nog kiezen welke ik als eerste ga spelen. Die keuze zou zomaar zo verlammend kunnen zijn dat ik een hele andere game opstart. Dead Cells bijvoorbeeld. Wow, wat een goede game is dat!

Dragon Quest 11

Michel musters

Het zal geen verrassing zijn: ook ik ga aan de slag met Spider-Man. Hoewel ik niet zo'n grote fan ben van comics als de meesten (al spaar ik wel de MCU-films op blu-ray...), en toch zeker niet wanneer ze in gamevorm komen, kon ik de klaarblijkelijke kwaliteit van de nieuwe game van Insomniac niet negeren. Ik ga dus heerlijk slingeren door New York dit weekend. Nouja, zodra de game klaar is met installeren op mijn PS4... nog maar 20 GB te gaan.

Spider-Man

Eline oosterloo

Ik zit lekker in Divinity Original Sin 2. Deel 1 heb ik op PlayStation 4 op Honour Mode uitgespeeld en daar schep ik graag over op. God, wat was dat moeilijk. Heb ik spijt? No way, ik ben gewoon weer op Honour Mode begonnen te spelen in deel 2. Als ik dood ga, dan is het permanent en moet ik opnieuw beginnen. Deze ondode, magische hagedis gaat de uitdaging aan.

Divinity Original Sin

Wout van aken

Normaal ben ik niet zo van turn-based combat, maar Divinity Original Sin 2 klonk toch wel tof. Na veel te lang bezig te zijn geweest om mijn Lizard Witch Wizard de perfecte look te geven, heb ik nog maar weinig echte gameplay mee gekregen. In de paar uurtjes die ik wél heb gespeeld ben ik als een losgeslagen projectiel in co-op alles wat los en vast zat aan gaan vallen met vuur en muggen. Het lijkt erop dat dit niet de beste strategie is voor een lang leven, maar het smaakte naar meer!

Divinity Original Sin

dennis mons

Dit weekend ga ik me helemaal de moeder 'thwipppen' want Spider-Man is op de redactie binnen gekomen. Ik heb over mijn collega's schouder meegekeken die er een review voor moest schrijven op PU.nl en was echt weggeblazen door de game. Dus ik ga alle sociale verplichtingen afzeggen (ugh ugh, ik voel me niet zo lekker) en ga mezelf waarschijnlijk compleet verliezen met het rondslingeren in New York. Go get 'm tiger!

Spider-Man

geert de wekker

Al ben ik ben groot fan van Marvel, probeer ik alle films op mijn boekenplank te krijgen en heb ik Infinity War drie keer gezien in de bioscoop, kan ik helaas Spider-Man niet spelen. Dus stort ik mij terug op mijn originele held of all-time, Batman in Arkham City op de PS3. Want ja, nothing beats a classic. Wordt een druk weekend verder jammer genoeg. maar ik ga echt genieten weer in Gotham City. En verder proberen om zo min mogelijk geld uit te geven om te kunnen sparen voor een Switch... Ik moet en zal Pokémon Let's Go Eevee! spelen over een paar maanden.

Batman Arkham City

Lars cornelis

Ik heb Spider-Man al uit dus ik denk dat ik de enige ben die straks niet door de straten van New York slingert. Voordat ik aan Spider-Man begon was ik echter flink bezig met Horizon Zero Dawn. Nu is er weer tijd om terug te vallen op die game. Ik ben nog helemaal nergens en toch al zo gefascineerd, dat ik graag weer terugkeer. Of... Toch nog even wat crimes oplossen als je vriendelijke buurt spinnenman...

Horizon Zero Dawn

rick bloemzaad

Dit weekend ga ik aan de slag met meerdere Switch-games die ik nog niet genoeg heb gespeeld. Ik kocht deze games uit enthousiasme toen ze uitkwamen, maar heb ze niet echt een kans gegeven. Dit gaat vooral om Splatoon 2, Arms en Yooka-Laylee. Ze ogen stuk voor stuk als ontzettend leuke games, maar heb vooral de laatste tijd mijn aandacht gevestigd op games als Rocket League, Overwatch en FIFA. Dit komt vooral doordat ieder van deze games bestaat uit relatief korte potjes die lekker snel wegspelen en mij uitnodigt om te blijven spelen. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor andere games. In ieder geval geen gebrek aan keuze dit weekend!

Splatoon 2: Octo Expansion

Marcel vroegrijk

Ik wil Spider-Man spelen maar daarvoor moet IEMAND van de redactie de game eerst hebben uitgespeeld. Misschien dat ik om mezelf te troosten verder ga met Hollow Knight op de Switch, maar het voelt toch een beetje dat ik daarmee de partyboot mis.

Hollow Knight

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Welke games het precies worden weet ik niet. Iig wordt het Destiny 2, Monster Hunter World, PES 2019 en Dragon Quest XI
 • Net zoals de rest van de week bestaat mijn weekend uit Dragon Quest XI spelen. Damn wat is deze game goed, heb sinds ik hem sinds dinsdag in huis heb er al 18 uur in gestoken. Ik zal niet zeggen dat het de beste J-rpg is (die eer gaat vooralsnog naar Final fantasy VIII) maar het is wel hard op weg om mijn GotY van 2018 te gaan worden.
 • @Meta_coola
  Heb je toevallig ook weleens spellen van de Suikoden serie gespeeld? Die zijn ook goed. Meeste vermaakt met 1, 2 en 5.
 • @Rainking
  Aye, Suikoden is ook een heerlijke serie en deel 2 blijft mijn favoriet uit die serie. Mogen ze ook wel weer eens een nieuw deel van maken.
 • Dragon Quest XI. Heb er nu zo'n 10 of 11 uur in zitten, maar ik speel dit soort spellen meestal op mijn eigen slakkentempostijl. Voorlopig vind ik dit wel de beste Final Fantasy sinds Dragon Quest VIII.
 • @Rainking

  No way dat een Dragon Quest een betere Final Fantasy is en gaat zijn dan Final Fantasy VIII ( wat sowieso de beste game ooit gemaakt is sinds het ontstaan van het fenomeen video games) , X, IX , XII en VII. Sowieso zijn het andere type J-rpg waarbij eerst genoemde met elk deel iets nieuws probeert ( en de ene keer faalt en de andere keer een succes is) en laatst genoemde altijd traditioneel blijft en z'n eigen formule keer op keer weet te perfectioneren.
 • @Meta_coola
  Effe wat uitleg: De beste Final Fantasy sinds Dragon Quest VIII. Dus niet sinds Final Fantasy VIII. Die kwam zo'n 8 jaar daarvoor uit. De laatste Final Fantasy die ik écht leuk vond was Final Fantasy X. XII vond ik ook wel aardig, maar niet spectaculair. Dragon Quest VIII kwam daartussenin uit. Zodoende.

  Was ook meer als een grapje bedoeld. Ik hou van de ouwe Super Nintendo / PS1 jrpg's en de laatste jaren zie je er wat minder van en sinds Final Fantasy XIII ben ik eigenlijk een beetje klaar met die serie. En dat vind ik wel jammer, aangezien ik altijd groot fan was van de serie en destijds vanwege Final Fantasy VII ben overgestapt van Nintendo naar Sony. Vandaar dat ik al een tijdje uitkeek naar de nieuwe Dragon Quest. Maar ik heb natuurlijk sowieso altijd de oude spellen nog en ik moet Octopath Traveler ook nog uitspelen. Persona 5 ook nog trouwens.

  Final Fantasy VIII ben ik nooit zo'n fan van geweest. Enige aspect waarin ik die vind uitblinken is de soundtrack. Die zet ik met alle plezier op.

  Wat ik dan wel weer grappig vind, is dat ik al jaren een avatar van Laguna Loire gebruik op PSN. Dat vind ik wel een cool karakter.
 • @Rainking

  Ik dacht al dat je een grap maakte maar qua Final Fantasy kan ik echt snel triggered zijn.

  Nu na je verduidelijking snap ik je punt wel.
 • Spiderman hij is echt super:)
 • @adutchman
  Wat een top game !
  Ben ook aan het genieten.
 • @adutchman
  Ga er vanavond aan beginnen. Zin in, lijkt me een supergame.
 • @Cypher
  Veel plezier, hij zal niet tegenvallen
 • @adutchman
  Thanks………(smiley)
 • Dragon Quest XI, vanaf minuut 1 helemaal verliefd op de game geworden, beste game sinds Persona 5!😍
 • Ik ga morgen ff wat games scoren
  Heb inmiddels Dark Messiah of might and magic uitgespeeld voor steam.
  Was wel een leuke game….had ik niet verwacht eigenlijk
  Heel misschien start ik Lands of lore 1 vandaag wel op?¿?
  Ff de nostalgie opsnuiven!
 • Omdat ik de hype voor DQ 11 steeds meer begin te voelen, heb ik mijzelf eerst verplicht om DQ V op de DS eens door te spelen. Misschien daarna ook nog wel deeltje 9. Dit komt mooi uit want ik zit nu een week op Texel met vrouw en kind waarbij er door kindlief nog wel wat geslapen moet worden, ideaal om even te ds'en.
 • "Ik wil Spider-Man spelen maar daarvoor moet IEMAND van de redactie de game eerst hebben uitgespeeld."


  Misschien een domme vraag: maar waarom koop je Spiderman dan niet zelf? ;-)


  Dit weekend staat ook bij mij in het teken van Spiderman. Daarnaast wat potjes Mario Tennis, Rocket League en die verrekte Q.U.B.E. 2 eens uitspelen.
 • Lekker spiderman spelen dit weekend en tussendoor Pokémon Ultra Moon. Gotta get Them shinies!
 • BFV open beta en kijken of het toch op release word of veel en veel later.

  FFXIV zoals altijd… relic afmaken.
 • @ShadowhunterrX

  Was ik vergeten deze beta, even binnenhalen. Thanks for the reminder

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren