1. Wat we tot nu toe weten over de nieuwe Assassin’s Creed

Wat we tot nu toe weten over de nieuwe Assassin’s Creed

Assassin’s Creed Ragnarok?

Het belooft een interessant jaar te worden voor de Assassin’s Creed-franchise. Het nieuwste deel lijkt namelijk in het Vikingtijdperk te duiken, en dat zou iets totaal anders zijn dan we gewend zijn. Wij houden al enige tijd een oogje in het zeil: dit weten we er tot nu toe van.

Vergelijkbaar met hoe Pixar-films ook altijd een kleine hint bevatten naar de volgende Pixar-flick, lijkt de setting van de Assassin’s Creed-game te zijn verklapt in The Division 2, uiteraard ook een Ubisoft-game. Als je in die game namelijk naar het Potomac Event Center gaat, dan zie je daar een poster van een historisch figuur. Dat zou natuurlijk op heel veel games kunnen wijzen, maar aangezien de afbeelding de Apple of Eden lijkt te bevatten – een bekend object uit Assassin’s Creed – lijkt het een duidelijke hint naar de toekomst te zijn. De poster bevat daarnaast de tekst ‘Valhalla’, dus het lijkt erop dat we dit jaar in de tijd van de Vikingen en de Noordse mythologie mogen duiken. Zeker na het succes van God of War uit 2018 is dat helemaal geen gek thema.

assassins creed

Ragnarok

De naam van de game wordt niet Assassin’s Creed 2020, maar wat het wel wordt is nog onduidelijk. Er werd een tijdje geroepen dat de naam ‘Ragnarok’ of ‘Kingdom’ wordt, maar Kingdom is naar verluidt de werktitel en Ragnarok bleek te zijn gebaseerd op neppe screenshots. Zou het spel niet gewoon Assassin’s Creed: Valhalla heten, precies zoals op de poster te lezen is? Analist Daniel Ahmad, die het vrijwel altijd bij het rechte eind heeft, zegt van niet, al kan hij ook niet vertellen in welke richting we wél moeten denken. Er zijn veel gamers die het spel Assassin’s Creed: Vikings noemen, maar als we naar de geschiedenis kijken van deze franchise dan is de kans klein dat daar de keuze op valt.

In het lek waarin ook de naam Ragnarok werd genoemd, wordt ook beschreven dat het spel een grootschalige strijd zou bevatten en dat je weer co-op kunt gamen, in zowel de zijmissies als tijdens het ontdekken van de wereld. De protagonist zou legendarische Vikingheld Ragnar Lodbrok zijn en locaties als Denemarken, Engeland, Finland, Noorwegen en Zweden aandoen. Een leuk detail daarbij is dat Lodbrok ‘harige broek’ betekent. Een betrouwbare bron van gamesite Kotaku zou hebben bevestigd dat de game zich inderdaad rondom de Baltische Zee en Groot-Brittannië afspeelt. Zeegevechten zouden in dat scenario wederom terugkeren, want we hebben het hier immers over Vikingen met hun kenmerkende schepen.

assassin's creed ragnarok

Nu-gen of next-gen?

Het is nog onduidelijk op welke consoles de nieuwe Assassin’s Creed verschijnt, en Stadia gezien de goede samenwerking tussen Ubisoft en Google. Het is vooral de vraag of de game enkel wordt ontwikkeld voor de next-gen-consoles of ook verschijnt voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game direct de nieuwste consoles kunnen uitbrengen kan een reden zijn geweest dat 2019 nogal leeg was wat Assassin’s Creed betreft. Als je in de historie van de fracnhsie duikt, is de kans in ieder geval groot dat er sowieso een next-gen-versie verschijnt. Black Flag was namelijk ook een eerste game op PlayStation 4 en Xbox One, terwijl de PS3 en Xbox 360 ook werden voorzien van een versie. Ook Black Flag zat vol zeeslagen én het piratenspel wordt vaak geroemd als de beste Assassin’s Creed-game aller tijden, dus Ubisoft hoopt vast op nog zo’n succes.

Het kan echter nog een hele andere kant op gaan met de nieuwe Assassin’s Creed. Er was een tijdje een gerucht dat China de volgende setting wordt, maar dat bleek een vertaalfout te zijn. Ook werd Rome in het jaar 193 genoemd, met als titel ‘Assassin’s Creed Legion’. Er zou worden gestreden in onder andere Italië, Gallië en Duitsland, en de game zou draaien om de artefacten van de Eerste Beschaving. Legion zou ook meer om politiek draaien, omdat je als Cassius of Lucia zou spelen. Er zijn weinig redenen om aan te nemen dat het gerucht waar is, maar het klinkt wel goed.

Black Flag

Alle hoop op E3

Wat gaat het worden? Wij gokken dat de game zich afspeelt in het Vikingtijdperk, maar nog niks is zeker. Waarschijnlijk geeft Ubisoft ons tijdens deze E3 meer informatie over het volgende deel in de franchise, nadat Assassin’s Creed merkbaar afwezig was op E3 2019. Het zou goed kunnen dat Ubisoft wederom op E3 verrast en niet lang daarna al met een releasedatum (waarschijnlijk oktober) op de proppen komt. Dat heeft het meer dan eens gedaan, dus laten we hopen dat we meer horen in juni, of misschien wel tijdens een PlayStation 5-evenement binnenkort.

Wil jij de Vikingboot niet missen of mag het Vikingthema wat jou betreft zijn graf vinden in de golven?

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

 • Wat weten we over de nieuwe Assassin's Creed?

  Niks.
 • @Heer Mida

  Njah niks…

  We weten met zekerheid dat Meta_Coola hem gaat halen wanneer hij uit is ;) (Toch Meta?)
 • @benjaminben

  Dat sowieso. Wat ook vast staat is dat ik de CE koop. Als de game daadwerkelijk groter word dan odyssey, dan word het waarschijnlijk weer 120 euro voor 380+ uur vind ik een heel erg goede ratio.
 • @Meta_coola

  Als de game groter wordt heb ik zeker meer reden om de game links te laten liggen. Ubisoft is erg goed in maps vullen met nutteloze quests en andere shit.
 • @Rahl

  Ah zo te zien heb jij daadwerkelijk AC Odyssey niet gespeeld. De map van die game is gevuld met hier en daar wat fetch quests, maar vooral gevuld met interessante diepgaande quests en veel interessante bezienswaardigheden. Daarbij is de wereld heel erg levendig en sfeervol.
 • @Rahl Precies dat, heb de game verkocht. Odyssey. De slagveld battles zijn wel nice. Maar vind de opzet van de game gewoon kut. Ik wil alleen de hoofdmissies doen, maar ben verplicht de sidemissies te doen om te levelen, aangezien je anders 3 levels te kort komt om een baas van level 15 te slaan en je zit bijvoorbeeld op nog maar level 12. Vind ik de opzet van de gta games veel beter, en the witcher 3 en red dead redemption 2. Kan je gewoon op normale manier de game doorlopen, zonder noodzakelijk nutteloze sidemissies te doen.
 • @kluivert80

  Uhm op de moeilijkste moeilijkheidsgraad is zij missies makkelijk te doen als je 5 lvls lager bent dat het lvl van de missies.

  Overigens zou je echt geweldige ervaringen missen als je de side quests overslaat. Daar zitten echt veel meesterlijk geschreven bij.
 • @Meta_coola

  Heb je het nu over The Witcher 3? Het enige dat ooit 'meesterlijk' geschreven is van Ubisoft is Vaas van Far Cry 3.

  Edit. Ik vind het Engels met Griek accent ook heel vervelend om aan te horen. Dan gewoon Brits of Engels (Amerikaans) zonder buitenlands accent. Kun jij je daaraan storen?
 • @Rahl

  Allereerst nee ik hebt over AC Odyssey, die is meesterlijk goed geschreven.

  Nee ik stoor mij niet aan het Grieks/Engels, ik vind het juist geweldig dat ze voor Kassandra/Alexios Griekse acteurs hebben gekozen.

  Overigens vind ik de Alexios voice actor echt geweldig acteren, ik houd van die over the top performance.
 • Er zijn aardig wat Leaks, en laten we eerlijk zijn leaks van een AC game in jaar dat er ( zeer waarschijnlijk) een AC game uitkomt zijn meestal gedeeltelijk waar.

  En één van de dingen waar ik zeker wel in geloof dat het waar is, is dat de map nog groter word dan in Odyssey. En dat zou geweldig zijn zeker als qua verhouding wederom een grote maar levendige wereld neerzetten waar van alles te ontdekken en te doen is.

  De rest hoop ik dat waar is want het klinkt echt geweldig

  Weapon durability does now come into play, forcing players to use their weapon pool more effectively and forced to manage a smaller inventory that can be upgraded

  Sailing returns is less combat intensive and more focused on exploration and travel including being able to navigate tight rivers and wetlands

  Parkour is upgraded with tree climbing and new animations

  The hidden blade is back and is far more customizable in terms of cosmetics. Can be upgraded to kill in one stab

  Stealth is upgraded by having physical stealth skills such as hiding in mud, snow, crouching in bushes, hiding in bales of hay, etc.

  Players can now also hide in crowds of civilians if their outfit/ armor is appropriate otherwise it can attract attention

  Also there are a ton of temples that are each protected by a mythical beast like a giant snake, a dragon, kraken, and a giant.
 • @Meta_coola

  Ik heb vanaf de eerste ac bijna alle gespeeld en keer op keer volop van genoten.
  Alleen bij ac origins kwam voor er voor mij best wel een sleur in. Reden is dat die wereld in mijn ogen veel te groot is voor ac.
  Je loopt zo vaak doelloos van vraagteken naar vraagteken (in een overigens wel schitterend gedetailleerde wereld) en de zijmissies waren vaak niet boeiend en brachten je ook niet overal zodat je dat eventueel via die strategie kon doen.
  Het hoofdverhaal word in een later stadium pas echt boeiend en daar heb ik ook echt wel van genoten maar de wereld daar omheen was in mijn ogen veel te groot omdat er gewoon te weinig te beleven was.

  Heb Odessey vanaf release al in huis liggen maar durf er nog niet aan te beginnen puur omdat origins (ondanks alle geweldige vernieuwingen) me best wel tegenviel.
  Misschien heb ik het mis en zijn de (side) misions in Odessey veel boeiender geworden en moet ik het gewoon gaan spelen maar mijn laatste beleving is dat bij ac groter echt niet beter is.
 • @jdl82raw

  Ik kan alleen maar zeggen dan verschillen wij in mening.

  Ik heb nu 387 uur in AC Odyssey zitten en ik ontdek nu nog steeds interessante dingen.

  En de main story en side quests zijn echt zo goed geschreven, merendeel van de side quests zijn ook echt direct of indirect verbonden met de main story (zitten ook wel wat op zich zelf staande quests in)

  Gewoon ooit een keer beginnen aan Odyssey.
 • Leuk hoor, ook al had ik liever AC Japan gezien.
  De noorse mythologie is al zo gigantisch vaak gebruikt de afgelopen jaren, met als hoogtepunt inderdaad de awesome God of War.
 • @mole28 AC China is tienduizend keer zo interessant met een land even groot als een continent en een véél boeiendere geschiedenis (architectuur, volkeren, uitvindingen, klimaten) dan japan.
 • Minder de Odyssey kant op en meer de oude mooie steden en details erin. Free-runnen mag ook wel weer terug naar hoe het wat. Vikingen wel vet maar hoef niet perse de combat in schepen…
 • @xcollin

  De steden mogen idd wel wat compacter. Maar het free runnen in odyssey was zo smooth. En de rpg elementen zijn ook geweldig. En de sfeer, levendigheid en dingen om te doen waren perfect in odyssey.

  Hopelijk kunnen ze de vooruitgang van Odyssey voortborduren want die was gameplay en gfx wise een heel stuk beter dan het al geweldige ac origins.
 • Ze moeten hun herpakken want Odyssey was veel minder goed dan Origins.
  Technische mankementen, een uitzonderlijk slecht verhaal, levenloze wereld, grinden, geen degelijke inhoud en kitsch.

  De Origins zandvlaktes overpainten met wat Griekse grassprietjes is geen stap vooruit Ubisoft.

  Geef mij maar een echt lijkend bos zoals in The Witcher 3 of het gevoel hebben dat sneeuw koud en zompig is zoals in Red Dead Redemption II.
 • @Don Carpaccio Welke oddysey heb jij gespeeld? Mario ofzo?
 • @RiRi

  Wil je een top franchise als Mario a.u.b. niet vergelijken met AC? Dank! 😘
 • @Piet S.

  🤣 Ja heel erg om twee top notch franchise in één zin te noemen. Dat verdient de doodstraf.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren