1. Wat we willen van een Game of Thrones-prequel

Wat we willen van een Game of Thrones-prequel

Een heel ander Westeros dan gewend

Wat moeten we toch lang wachten op het nieuwe seizoen van Game of Thrones en het volgende boek uit A Song of Ice and Fire. In de tussentijd komen we echter steeds meer te weten over de prequel-televisieseries die in de maak zijn, tot dusverre vooral over de casting. Maar wat willen we nou echt zien in zo’n verhaal van voor Game of Thrones Game of Thrones werd?

Voordat we onze ideeën spuien over wat die prequel moet inhouden, moeten we eerst de feiten doorlopen van wat er al bekend is over de serie. Er zijn diverse geweldige scriptschrijvers geweest met ideeën, en uiteindelijk liggen er nu vier of vijf scripts. Van een ervan wordt nu het productieproces opgestart: van casting tot locatiescouten. HBO heeft als officiële omschrijving het volgende naar buiten gebracht over deze serie (vrij vertaald): ‘Duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones zien we nu hoe de wereld afdaalt van de Gouden Eeuw der Helden naar haar meest duistere uur. En slechts één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen van de geschiedenis van Westeros tot de ware oorsprong van de White Walkers, van de mysteriën van het Oosten tot de legendarische Starks, dit is niet het verhaal dat we denken te kennen.’

Game of Thrones

Klinkt spannend. De pilot wordt begin 2019 opgenomen en de titel is nog onbekend. Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin, die ook aan het scenario heeft meegewerkt, heeft uitgesproken dat hij graag The Long Night ziet als naam. Naomi Watts (Peter Jackson’s King Kong) speelt een charismatische socialité die een duister geheim heeft en Josh Whitehouse (Northern Soul) heeft een onbekende rol. Aan het roer van de serie staat Jane Goldman (Kick-Ass), de mensen achter de Game of Thrones-serie zijn er niet bij betrokken.

Recentelijk verscheen overigens Fire and Blood, een boek over de Targaryen-dynastie, maar daar schijnt de prequel van Goldman niet over te gaan. Ook is Westeros in deze serie heel anders dan hoe je het nu kent. Volgens Martin zijn er geen King’s Landing, Iron Throne, Targaryens of draken. Kortom, een heel ander Westeros dan we gewend zijn.

Game of Thrones

Nog meer Night’s Watch

De serie schijnt zich ongeveer af te spelen tijdens de oprichting van de Night’s Watch. Nu weten we dankzij Jon Snows ervaringen bij de orde al een heleboel over die Night’s Watch, maar waarom ze precies zijn opgericht, doen wat ze doen, en hoe het zit met die enorme ijsmuur, dat kan zeker verder uitgediept worden. Wat is bijvoorbeeld de politiek achter die muur? Daar is ongetwijfeld veel aan voorafgegaan, net zoals we dat in de echte wereld zien bij de bouw van scheidende muren. In ieder geval kan dit verhaal bijvoorbeeld worden verteld door de ogen van Bran the Builder, de man die niet alleen House Stark begon, maar ook de muur bouwde.

De oorlog tussen de First Men en de Children of the Forest

Een Game of Thrones-serie bevat altijd spektakel in allerlei vormen: politiek, drama, romantiek en actie. Als je vooral van dat laatste houdt, dan zie je de oorlog tussen de First Men en de Children of the Forest vast graag verfilmd worden, van het leven van voor de oorlog tot aan de impact van wat de Children of the Forest creëerden: de White Walkers. De First Men waren stoere strijders, terwijl de Children of the Forest in harmonie met de natuur leefden en magie gebruikten om te vechten. In Game of Thrones zien we al regelmatig hoe magie en wapens soms moeilijk samengaan, en dat kan in deze mogelijke prequel nog veel dieper worden uitgewerkt.

Game of Thrones

Het verhaal van Princess Nymeria

Het spreekwoord ‘schepen achter je verbranden’ werd de lijfspreuk van Princess Nymeria, een strijdlustige vrouw die moest vluchten voor de hoge heren in Valyria. Uiteindelijk stichtte zij Dorne en dat maakt haar een belangrijk figuur in de geschiedenis van Westeros. Ze klinkt als een nobele heldin, maar ze ging over lijken. Case in point: ze verbrandde de schepen van haar eigen mensen om te voorkomen dat ze zich bedachen en weer vertrokken uit Dorne. Buiten deze meedogenloze actie heeft Nymeria vele legendarische daden verricht, reden genoeg voor onze heldin Arya uit Game of Thrones om haar Direwolf naar haar te vernoemen. Over dergelijke daden leren we dan ook graag meer over.

Dit zijn slechts wat ideeën uit mijn hoge hoed. Wat zou jij graag zien in een prequel? De serie wordt op zijn vroegst pas in 2020 uitgezonden, dus er is tijd genoeg om je fantasie de vrije loop te laten.

Game of Thrones

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

 • Ik ben blij als er eindelijk een einde is voor deze serie en dat die kerl de boekenreeks eens afmaakt voor hij neervalt. Interesse naar spinoffs heb ik zelf niet.
 • Mij lijkt een verfilming van de hele gebeurtenis waar het lied 'The Rains of Castamere' op gebaseerd is wel een tof verhaal.
 • Rhoynar werden weggedreven door Valyria….
  Deze prequel gaat over the Age of Heroes…
  Dit was duizenden jaren voor the Rise of Valyria.

  Sterker nog, de Age of Heroes begon juist toen the Pact werd gemaakt, en dus toen er vrede was tussen de First Men en The Childeren of the Forest.

  Het niet dat ik dit niet zou willen zien, maar dit is (bijna) onmogelijk.
  Het liefst had ik Dunk & Egg als een prequel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren