1. Wat willen we zien in Borderlands 3?

Wat willen we zien in Borderlands 3?

Van nieuwe locaties tot nieuwe personages

Borderlands 3 is al geruime tijd in de maak bij Gearbox Software, maar er is nog opvallend weinig bekend over het langverwachte spel. Mogelijk wordt meer informatie onthuld op PAX East later deze week. Nu we alleen nog kunnen speculeren, kan het alle kanten op gaan, maar we hebben wel een mening over de kant die Borderlands 3 op moet gaat.

Terug naar de roots

Met de ‘roots’ van Borderlands duiden we op de sfeer en humor van de eerste game en velerlei gameplayverbeteringen en vernieuwde content uit Borderlands 2. Borderlands: The Pre-Sequel is een prettige fanservice die echter niet bij iedereen in de smaak valt. Het welbekende lootfestijn biedt weinig vooruitgang: dezelfde wapens, dezelfde manier van spelen en daarmee ook dezelfde irritaties en personages met weinig diepgang. De nieuwe space-planeet, met een handjevol verwijzingen, strookt niet helemaal met het gevoel dat we graag tijdens het spelen van Borderlands krijgen.

Locaties, locaties, locaties

Daarom gaan we in Borderlands 3 graag terug naar de karakteristieke woestenij van Pandora, of een nieuwe planeet die hier eer aan doet. De echte wastelands; dystopische vlaktes zover het oog reikt met absurde nederzettingen en lugubere details; dat is wat ons verliefd maakt op Borderlands. Uit onofficiële bronnen blijkt dat we als Vault Hunter inderdaad naar die geliefde wereld terug zouden keren en kunnen afreizen naar Promethea, waar mentor Marcus over spreekt.

Borderlands

Personages

We willen nieuwe personages met karakter en de terugkeer van iconische (anti)helden. Zo lijkt het ons geweldig om Moxxii als speelbaar personage beschikbaar te hebben, alsook de heerlijk grove Tiny Tina - misschien iets minder ‘tiny’? Krieg the Psycho en Gaige the Mechromancer, de nieuwe classes uit Borderlands 2, zijn ook een welkome toevoeging.

Telltale Games zette overigens twee bijzondere personages neer in Tales from the Borderlands, namelijk Fiona en Rhys. Fiona is een oplichtster samen met haar kleine zusje, opgevoed door een crimineel, en Rhys wil de nieuwe Handsome Jack worden. Sowieso willen we Handsome Jack graag terugzien, want wie houdt er niet van die charismatische eikel?

Het belangrijkste personage, waar we eigenlijk niet aan twijfelen dat deze zijn terugkeer maakt, is er een waar je van houdt of die het bloed onder je nagels vandaan haalt: Claptrap. Met zijn irritante stemmetje maakt hij de meest sadistische en schunnige opmerkingen. In de Robot Revolution-dlc zien we een heel spectrum aan Claptrap-typetjes, compleet met hanenkammen en stemmen in hun hoofd, die best hun terugkeer mogen maken. Een enorme Claptrap-basis met een arrogante ‘robotkoning’ zou niet misstaan in Borderlands 3.

We zijn vooral erg benieuwd naar de karakters van de speelbare personages in Borderlands 3.

Borderlands

Vijanden met pit

Net zoals Handsome Jack zich geliefd weet te maken, zijn de vijanden in Borderlands over het algemeen behoorlijk innemend. De cynische General Knoxx die het leven niet meer ziet zitten, de doorgedraaide Psycho’s en de compleet onherkenbare Dr. Ned brengen leven in de woestenij met hun kleurrijke uitspraken. We zien graag veel nieuwe vijanden en eindbazen van dit kaliber en zijn ook erg benieuwd naar vrouwelijke versies van Psycho’s en Bandits.

Vertrouwd lootfestijn

Gezien de enorme hoeveelheid loot in Borderlands is het geen verrassing dat we graag nieuwe wapens zien in het vierde deel. Enkele leuke specials zijn granaatwerpers die teddyberen afschieten – bedacht door Tiny Tina - een scherpschuttersgeweer die afkaatst, een stun baton, een vlammende kruisboog of een geweer die vijanden tijdelijk in Butt Stallions verandert. Zolang we maar flink wat explosies te zien krijgen.

Net als in Borderlands 2 zien we graag weer nieuwe wagens, zoals een truck met een Psycho op de bumper gebonden of een gigantische gepantserde wagen die je normaal in zombiefilms ziet. Claptrap is inmiddels ook wel toe aan zijn eigen iconische wagen. Eenpersoons motors zouden ook erg vet zijn op die woeste vlaktes.

Borderlands

Gameplay

De gameplay, met name die van de multiplayer, dient wel een upgrade te krijgen. Veel spelers ervaarden flinke framerate-problemen tijdens het spelen van Borderlands 2 en The Pre-Sequel. Vijanden zouden ook best wat slimmer mogen zijn; je proberen af te leiden of te flanken bijvoorbeeld. Misschien dat een aanpasbare moeilijkheidsgraad hier uitkomst biedt. Een third-person modus, die nu als mod voor de huidige delen te vinden is, zou ook niet misstaan.

We hopen dat Borderlands 3 ons terug in die oude vertrouwde woestenij plaatst vol zwarte humor, explosies en aandoenlijke vijanden, met genoeg vernieuwing om ons compleet verliefd te maken op het nieuwe deel. Het is nu een kwestie van afwachten.

Hebben we iets gemist? Wat zie jij graag in Borderlands 3?

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Hier ook wel bekend als Esmee in Cosplay. Favo games van het moment: The Witcher 3, The Last Of Us en Persona 5.

Reacties

 • Jij bent er dus al van overtuigd dat ze deze game vanavond gaan aankondigen Esmee ? Ik hoop het van harte (Borderlands 2 vind ik 1 van de beste games ooit) maar ik wacht nog even af ;)
 • @Cypher
  Aan zo'n teaser trailer kun je wel concluderen dat er iets zit aantekomen omtrent borderlands.
 • @Tepelstreeltje Ik denk ook dat Borderlands 3 er aan zit te komen maar ik probeer mezelf gewoon niet blij te maken met een dode mus ;)
 • @Cypher
  Jaa ik snap je volkomen.
  Ik kijk er wel naar uit maar ben tegelijk ook voorzichtig nog qua verwachtingen :)
 • @Cypher Nou wij hebben het gezien Het is inderdaad een borderlands 3.
  En dit word voor mij eentje waar ik in main story en dlc story veel uren mee ga vermaken.

  Toen ik de aankondegings trailer van BL3 zag was ik zeker blij ik moest zelfs in tranen maar tegelijk voelde het van maar ziet er gewoon hetzelfde uit als BL2 alleen nieuwe vault hunters maar debelangrijkste vraag voor mij was gaan wij ook andere planeten zien als je weet wat ik bedoel voordiegene die BL2 nog niet hebben gespeeld.

  dat was toch wel mijn belangrijkste vraag.
  En toen ze op 1 mei voor het eerst een groote presentatie weggaven over gameplay van BL3 inovaties in het wapen systeem,wapens,skills,en de sanctuary III en dat je andere planeten kunt bezoeken toen was mijn vraag beantwoord en voor anderen velen ook.

  toen nam ik al het besluit dit wordt 100% de game waar ik straks honderden uren in ga verspillen hahaha + dlc!!

  p.s ik ben wel een pechvogel want toevallig 3 dagen erna wanner BL3 uit is gekomen dan ga ik voor 1 maandje naar zuid-amerika :)
  btw mijn nederlands kan een beetje verwarrend geschreven zijn dat komt door mijn beperking die ik heb.
 • @Cypher Ik hoop het echt heel erg haha
 • Ik heb hier zoveel zin in, deel 1 en 2 kapot gespeeld.
 • Ik heb een gevoel dat dit een Battle Royale-esque game wordt.
 • @Xevro
  Randy Pitchford heeft een half jaar geleden verteld dat de Borderlands engine slechts 4 spelers tegelijk aankan. Ik maak me dus geen zorgen over Battle Royale.
 • @That Mr Awesome Ik zie inderdaad in een oudere tweet dat het aangegeven is, maar deze teaser geeft mij toch het gevoel dat het richting BR gaat en niet de standaard Borderlands game wordt, maar we zullen zien.
 • @Xevro
  Ja, krijg je die vibe hiervan? Hoezo dan?

  Van vrijwel alle personages die te zien zijn, is bekend wie het is en wat zijn of haar rol ongeveer zal zijn. Als je de leaks ernaast houdt, krijg je een aardig idee wat het gaat worden.

  Wat heb je liever dat het zou worden eigenlijk? Ik hoop (en verwacht) dat het gewoon een verhalende lootshooter wordt zoals we dat kennen van de franchise :)
 • @That Mr Awesome Het feit dat ze alle 'iconische' karakters laten zien, zowel recent als oud. Het geeft me een vaag cross-over gevoel, vergelijkbaar met Blackout van Call of Duty.

  Het kan natuurlijk ook zijn dat de cross-over een indicatie weergeeft van een re-make/remaster, hoewel dit naar mijn gevoel onwaarschijnlijk blijkt te zijn.

  Hiernaast zien we ook nog 'tiny-tina' in een iets mindere 'tiny' version van haarzelf, ze lijkt een stuk ouder, dus ik heb totaal geen idee en wacht af.

  Zelf wil ik gewoon Borderlands 3, ipv iets anders, maargoed.. We kunnen hopen.
 • Wat ik vooral wil is een echte sequel voor BL2. Meer van dat, met verbeteringen en wat nieuwe aspecten, maar vooral vasthouden aan dat wat BL2 zo briljant maakte.
 • ik wil dat het echt lekker weg knalt. Dat miste ik toch wel in de vorige delen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren