Dit verwachten we te zien tijdens Ubisoft Forward

Assassin’s Creed Valhalla, nieuwe Far Cry en Hyper Scape

Op 12 juli gaan we eindelijk zien wat Ubisoft voor ons in petto heeft. Dan zendt het bedrijf namelijk de Ubisoft Forward-livestream uit, met daarin allerlei nieuwe games en gameplayfragmenten van eerder aangekondigde games.

E3 is dit jaar een groot gemis, al was het zoveel mogelijk onder controle houden van het coronavirus natuurlijk veel belangrijker. Gelukkig houden diverse uitgevers alsnog hun eigen evenementen, zodat we alsnog een flinke dosis gamenieuws ontvangen. Ubisoft liet eerder dit jaar al weten op 12 juli met het Ubisoft Forward-evenement te komen. Gezien de games die het bedrijf al heeft aangekondigd en de spellen waar geruchten over gaan, zou het wel eens een fenomenale show kunnen worden. Onderstaande games verwachten we in meer of mindere mate wel te zien.

Watch Dogs Legion

De eerste Watch Dogs liet een niet al te beste nasmaak achter, maar het vervolg maakte bijzonder veel goed. Het lijkt er dan ook op dat Ubisoft alle lessen die het heeft geleerd toepast op Watch Dogs Legion, dat een zeer originele invalshoek heeft. Je kunt namelijk iedereen in de spelwereld rekruten voor je verzetsgroep, en daadwerkelijk met alle leden van deze groep spelen. Voordat je het weet schiet je dus vijanden neer met een onschuldig ogende oma!

Vorig jaar werd Watch Dogs Legion uitgesteld – het spel staat nu gepland in dit fiscale jaar, dat tot en met 31 maart 2021 loopt. Het zou dan ook de ideale game zijn om op of rond de lancering van de next-gen consoles eind dit jaar uit te brengen. Wel verwachten we dat Watch Dogs Legion ook op de huidige generatie spelcomputers uitkomt. We zien benieuwd om te zien hoever het spel sinds diens onthulling vorig jaar is gekomen – de aanwezigheid van Legion op Ubisoft Forward is nagenoeg zeker.

GODS & MONSTERS

Een van de verrassingen tijdens Ubisoft’s E3-persconferentie vorig jaar was Gods & Monsters. Een game die het landschap van Zelda: Breath of the Wild, de soepele gameplay van Assassin’s Creed en het hoofdpersonage uit Kid Icarus lijkt te combineren om tot een Grieks spektakel te komen. Vooral de enorm kleurrijke graphics vielen op, maar eigenlijk hebben we nog nauwelijks echte gameplay gezien. Daar zou tijdens Ubisoft Forward de tijd dan ook meer dan rijp voor zijn. Gods & Monsters zou immers wel eens een van de eerste vroege hoogtepuntjes van next-gen kunnen worden.

Roller Champions

Met Roller Champions gaat Ubisoft voor het succes van partygames als Rocket League. In de game skaten spelers in rondjes, waarna ze met een bal het doel van de tegenstander mogen raken. De game heeft op pc al uitgebreide alfatests gehad en moet ergens binnenkort écht uitkomen. Daarnaast zijn ook versies voor consoles en smartphones in ontwikkeling. Het lijkt er dan ook op dat Ubisoft dit jaar de uitrol van Roller Champions groots gaat aanpakken. Tijd voor een flinke update op de Forward-show dus.

Assassin’s Creed Valhalla

Het moet wel heel gek lopen wil Assassin’s Creed Valhalla niet worden getoond. Het spel komt ergens eind dit jaar op de huidige en next-gen consoles uit en fans staan te trappelen om een uitgebreide gameplaydemonstratie. Een eerste CGI-trailer werd gevolgd door een tweede trailer tijdens de Inside Xbox-presentatie. Hierin zat teleurstellend weinig gameplay, dus het is de hoogste tijd voor Ubisoft om meerdere minuten aan uitgebreide gameplay te tonen.

Het bedrijf kennende gaat dat dan ook gebeuren tijdens Ubisoft Forward. Dikke kans dat we een flink segment van Noorwegen – waar de Vikingen vandaan komen – of Engeland – waar het grootste gedeelte van de game zich afspeelt – te zien krijgen. Op die manier krijgen we hopelijk meer duidelijkheid over de verschillen tussen deze Assassin’s Creed en voorgangers Origins en Odyssey. Meer focus op gevechten op zee wellicht, de nieuwe thuisbasis van waaruit missies worden opgestart of de dynamiek tussen de Vikingen en de Engelsen. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk één van de hoogtepunten van Ubisoft Forward.

Hyper Scape

Ubisoft werkt aan zijn eigen battle royale-shooter genaamd Hyper Scape. De game speelt zich af in een virtuele wereld genaamd Neo Arcadia, waarin spelers het tegen elkaar opnemen in verschillende sectoren. Zoals we gewend zijn van een battle royale-shooter, wordt de ruimte om te vechten steeds kleiner, tot er één persoon overblijft die tot winnaar wordt uitgeroepen. Interessant is dat mensen die wedstrijdjes via Twitch kijken invloed uit kunnen oefenen op de wedstrijd, door te stemmen op dingen die in de game kunnen gebeuren. Ubisoft heeft al laten weten dat het meer toont van Hyper Scape tijdens Ubisoft Forward!

Beyond Good & Evil 2

Het is alweer een tijdje stil rondom het vervolg op de alom geprezen cultgame Beyond Good & Evil. Heel gek is dat niet: Michel Ancel en zijn team hebben een gigantisch, episch ruimte-avontuur voor ogen. Eentje waarvan we op voorhand al zagen dat deze veel te ambitieus was voor de huidige generatie consoles. Nu de PlayStation 5 en Xbox Series X in aantocht zijn, is het een prima moment om dit langverwachte vervolg opnieuw te onthullen en meer duidelijkheid te scheppen over wat we kunnen verwachten. Al zou het ook zomaar kunnen dat Ubisoft nog een jaartje wacht…

Rainbow Six Quarantine

Tijdens Ubisoft’s E3-persconferentie vorig jaar werd een gloednieuwe Rainbow Six-titel aangekondigd, genaamd Rainbow Six Quarantine. Die naam is gezien de gebeurtenissen dit jaar misschien een beetje ongelukkig gekozen – het zou ons dan ook niets verbazen als het spel een naamswijziging krijgt – maar verder staan we te popelen om meer te weten te komen over de game.

Waar Rainbow Six Siege gedijd op realisme, daar pakt Quarantine het een stuk fantasievoller aan. Spelers moeten namelijk samenwerken om een gevaarlijk, monsterlijk virus tegen te gaan. In plaats van de strijd in Siege lijkt Quarantine dus meer weg te gaan hebben van spellen als Left 4 Dead en Evolve. Al blijft het gokwerk: de korte teaser vorig jaar gaf nog weinig prijs en sindsdien hebben we niets van de titel vernomen. De Ubisoft Forward-show is dan ook het ideale moment om meer duidelijkheid te scheppen!

Far Cry 6

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Ubisoft intern al een tijdje aan een nieuwe Far Cry werkt. Dat is ook niet zo gek: Far Cry 5 stamt alweer uit begin 2018 en sindsdien hebben we alleen een spin-off ontvangen. Zeker een Far Cry die exclusief voor next-gen consoles is ontwikkeld zou er in gaan als zoete koek.

De geruchten claimen dat Far Cry 6 inderdaad tijdens Ubisoft Forward wordt onthuld, en dat het Noord-Amerika uit de vorige game ingewisseld wordt voor een exotische locatie. Wat deze locatie inhoudt is niet bekend, maar fans speculeren over de terugkeer naar een tropisch eiland (zoals in de eerste Far Cry en Far Cry 3) of misschien zelfs een setting met een oosters tintje. Hoe dan ook gaan we er op 12 juli hoogstwaarschijnlijk achter komen.

Verrassing!

Ubisoft heeft eigenlijk op elke persconferentie wel een verrassing of twee in petto. Welke dat dit jaar is, blijkt vooralsnog koffiedik kijken. Krijgen we na jaren wachten dan eindelijk een nieuwe Splinter Cell te zien? Keert de spoorloos verdwenen piratengame Skull & Bones terug? Worden we blij gemaakt met een nieuwe Rayman-platformer? Of verrast het bedrijf ons met iets compleet nieuws wat we van tevoren niet hadden kunnen voorspellen? Op 12 juli komen we er achter tijdens Ubisoft Forward. Kijken dus!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren