1. 'WB Games is te waardevol en wordt niet verkocht'

'WB Games is te waardevol en wordt niet verkocht'

Na geruchten over overnames

Volgens bronnen van Bloomberg wil AT&T de games-afdeling van Warner Bros. toch niet meer verkopen. Eerder deze zomer gingen er geruchten dat het moederbedrijf van de games-tak af wilde.

Er zou interesse zijn geweest van onder andere Microsoft, EA en Take-Two, waarbij de prijs rond de 4 miljard dollar zou moeten liggen. AT&T zou daarmee een deel van zijn schulden willen afbetalen.

Bloomberg heeft gesproken met bronnen rond de deal, die nu zeggen dat AT&T WB Games toch te waardevol vindt. Volgens anonieme bronnen ziet het bedrijf de groeimogelijkheden van de gamesindustrie en krabbelt het daarom terug.

Bloomberg wijst naar een verandering in de top van AT&T als een mogelijke oorzaak voor de koerswijziging. CEO John Stankey nam het stokje in juli over van Randall Stephenson, die de poging tot het verkopen van de gamestudio's in eerste instantie aanzwengelde.

Er vallen meerdere studio's onder WB Games. Rocksteady kondigde onlangs een nieuwe Suicide Squad-game aan voor 2022, terwijl WB Games Montreal volgend jaar de Batman-game Gotham Knights uitbrengt. Ook NetherRealm Studios, bekend van Mortal Kombat, en TT Games van de Lego-spellen vallen onder Warner Bros.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Erg mooi om te horen. Zou een ramp zijn als MS of Sony de studio zouden overnemen. Die hele WB library moet multiplatform blijven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren