1. Week van IG – Afgepeigerd en voldaan terug uit L.A.

Week van IG – Afgepeigerd en voldaan terug uit L.A.

Zo goed en zo kwaad proberen we je wekelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van InsideGamer. Welke artikelen je kan verwachten, wat we in de video’s gaan doen, hoe het ervoor staat met de techniek van de site en natuurlijk in dit geval de terugkomst in Nederland na de E3.

Het was een leuke week voor deze E3-n00b. Voor de mensen die het nog niet wisten: ondanks het feit dat ik al 18 jaar (af en aan) werk ‘in de game-industrie’, was dit mijn eerste E3. En dat was op zijn zachtst gezegd overdonderend, maar ontzettend vet. Het was ook flink aanpoten om van afspraak naar afspraak te rennen, maar dat was het meer dan waard.

Team IG met Team PU en Team Gamer voor de Convention Centre

Toch moet ik wel zeggen dat de E3 minder groot is dan ik verwacht had. Natuurlijk zijn er wel enorme stands, maar feitelijk bestaat de beurs uit slechts twee hallen. Gamescom is in ieder geval echt wel twee of meer slagen groter. Maar het gaat tijdens de E3 dan ook vooral om de persconferenties en afspraken bij de publishers voor hands-on speelsessies of interviews, en die waren er genoeg. Sterker nog: van alle grote games die ik gespeeld heb, was een hoogtepunt een hands-on van Strange Brigade. Niet omdat de game zo ontzettend memorabel was, maar omdat Eelko (die van PU) en ik zo aan het klooien waren in de game dat het blijkbaar bijzonder vermakelijk was voor één van de ontwikkelaars. “Never had so much fun watching press play our game.” Mooi zo.

Vorige week zijn we natuurlijk ook al begonnen met het plaatsen van de eerste E3 Previews en er zullen er nog velen volgen. Van mijn hand kan je in ieder geval Cyberpunk 2077 verwachten, previews van Shadow of the Tomb Raider, Jump Force, Soul Calibur VI, Jump Force, Star Link en een van mijn lievelingsgames daar: Ori and the Whisper of the Wills. En ook van Lucas en Jacco komen er nog wat stukken aan, waaronder Rage 2, Hitman 2 en Metro Exodus.

Ori

Ook gaan we deze week weer starten met de E3 Battles. En ja, natuurlijk weten we dat er vaak games tegenover elkaar komen te staan die compleet niet op elkaar lijken. Het is dan ook een verkiezing met een knipoog. Maar wel is het leuk om te zien hoeveel liefde elke game krijgt van jullie (en in de comments lezen waarom jullie voor die game hebben gekozen). Gaat The Last of Us 2 er met de titel Best of E3 vandoor? Of wordt het toch Cyberpunk 2077? Misschien gaat een complete outsider er wel met de titel vandoor!

Los daarvan gaan we natuurlijk ook weer de reviewmachines aanslingeren. Games als Shaq Fu: A Legend Reborn, Unravel Two en de DLC van Splatoon 2 liggen als het goed is bij de juiste redacteuren op de deurmat. Dus hou ook wat die titels betreft je oren en ogen open. Zelf heb ik Mario Tennis Aces opgeëist en er flink mijn tanden in gezet om op de dag van embargo de review te plaatsen. Ik mag er dus nog niets over zeggen, maar na dertien uur in een vliegtuig heb ik in ieder geval alle tijd gehad om flink in die game te duiken.

Mario Tennis Aces

Het wordt dus weer een lekker vol weekje met mooie dingen. Dan nu de uitdaging om wakker te blijven vanavond, want die jetlag hakt er lekker in!

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren