1. Week van IG – De site krijgt weer een beetje zijn oude 'smoel' terug!

Week van IG – De site krijgt weer een beetje zijn oude 'smoel' terug!

Als het even kan geven we jullie elke week even een update geven over InsideGamer: zowel over zaken vóór als achter de schermen. En laat dít nou een week, of eigenlijk periode, voor de site zijn waarin er een hoop dingen voor InsideGamer staan te gebeuren.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het uiterlijk van InsideGamer gaat op de schop! Hoewel we deze vrij ‘cleane’ uitstraling ontzettend mooi vinden, is een veelgehoord punt van kritiek dat de oude ‘lijstlay-out’ enorm gemist wordt. Dat is zelfs terug te zien in jullie surfgedrag; de meest bezochte algemene pagina is ‘Laatste artikelen’. En met de huidige korte lijst duwen we onze eigen toffe dingen ook te snel van de site en da's zonde van het harde werk. Terug naar de tekentafel dus.

IG oud
Je wordt gemist, ouwe!

Ten eerste sneuvelt het grote plaatje in het midden. Hoewel we bij onze filosofie blijven dat we alle ruimte willen geven aan één feature, achtergrondartikel, review of preview per dag, willen we mensen de kans geven de oudere uitgelichte artikelen makkelijker terug te vinden in een nieuwe grid (zo'n plaatjesbalk bovenaan), vergelijkbaar met die van onze zustersite Gamer.nl. Mochten we het willen, dan kunnen we daar ook video’s, livestreams, polls of zelfs goede membercontent een prominente plek geven.

Op dit moment zijn onze vormgevers hard aan buffelen om een eerste design te maken. En dat gaan ze doen aan de hand van onderstaande wireframes, een vroege versie van het design. Er kan nog van alles getweaked worden, maar de grove opzet is er. En we geloven graag dat er onder jullie ook vast wel GUI- vormgevingstalent zit, dus als je tips hebt: drop ze in de comments. We gaan natuurlijk niet met alle op- en aanmerkingen wat doen, maar als er pareltjes tussen zitten, zijn ze meer dan welkom.

Wireframes
Terugkeer van een langere nieuws- en artikelenlijst én een nieuw grid.

Volle week

Tot zover de voorkant, want aan de achterkant wordt natuurlijk ook aan de site gewerkt! Zo ga je op kort termijn daadwerkelijk een seintje krijgen als iemand reageert op je post of comment. Op die manier houden we discussies levend en weet je precies wanneer je je weer moet wapenen met een toetsenbord.

En over comments gesproken: een paar dagen geleden was een discussie onder een Battlefield-artikel. Af en toe was het hard tegen hard, maar we grijpen niet in als mensen het netjes weten te houden. Onder dat artikel zijn vrij kort geleden ineens veel comments verdwenen. Dat hebben wij dus niét gedaan. Het probleem met de ketting-/boomstructuur van InsideGamer is dat wanneer de originele post of een comment wordt weggehaald, vervolgens alle andere die eronder staan ook foetsie zijn. En da’s niet zo handig. Ook dat probleem hebben we bij onze websitegoochelaars neergelegd.

Al met al komen er dus een hoop vrij grote veranderingen aan voor InsideGamer, en hopelijk ook met een beetje hulp van jullie. Qua content bieden we in ieder geval tot die tijd natuurlijk vette verhalen, uitstekende interviews en scherpe reviews en previews. Vandaag had Jacco bijvoorbeeld een lofzang over Yoshi en mogen jullie deze week een update-artikel over Call of Duty: WW2 van hem verwachten. Thijs heeft daarnaast voor het eerst Dark Souls gespeeld en deelt zijn ervaringen met ons; Laura gaat een poging wagen ons aan het bewegen te krijgen; Bas heeft Octopath gespeeld maar mag daar vrijdag pas wat over kwijt en moet ik nog een paar levels Mario+Rabbids: Kingdom Donkey Kong Adventure spelen om voor jullie een review te tikken. Om maar even een paar leuke dingen te noemen.

Dark Souls

Anyway... genoeg redenen dus om InsideGamer deze week goed in de gaten te houden!

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Goed nieuws. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik de site steeds minder en minder ben gaan bezoeken sinds de redesign. Het mooie aan insidegamer was voor mij altijd dat ik ik 1 oogopslag de nieuws in chronologische volgorde kon zien en lezen. Dat was voor mij de grootste drijfveer om insidegamer dagelijks te bezoeken. Het laatste nieuws moet centraal staan, en met alle respect, niet de member content dat mij totaal niet trekt.
 • Mooi om te horen dat de site weer een beetje z'n oude smoel terug krijgt. Maar ik hoop dat de member content toch ook nog steeds een redelijk centraal plekje gaat krijgen, want ik moet eerlijk zijn daar zitten soms pareltjes tussen. Dus hopelijk is dat straks nog steeds redelijk prominent te zien en niet zo dat je er over heen kijkt.
 • @Meta_coola dat spreekt voor zich!
 • We hebben nu overigens ook op zaterdagmiddag een overzicht van alle reviews, artikelen, video's en het belangrijkste nieuws van de week. Mocht je dus bang zijn dat je iets hebt gemist, dan kun je daar alles terugvinden!
 • Goed dat jullie nu minder belemmerd zijn om wijzigingen door te voeren.
 • Tip van mij; als je op de mobiele site op "meer artikelen" drukt krijg je minder artikelen te zien dan op de frontpage. Een beetje vreemd.
 • Hoe zit het met oude ledenartikelen? Minstens driekwart van alle artikelen die ik op IG heb gezet zijn compleet verdwenen.
 • Veranderingen ! ja want de site is voor mijn gevoel nog maar voor 50% af..
  Maar waar zijn de dagelijkse postende leden eigenlijk?.
  Is Piet S weer geband? en ik mis nog wel 10 namen waar zijn jullie eigenlijk?
  Wat is er aan de hand.. ?
  Laten ze de club in de steek
 • @deftones
  Nee hoor, ik ben niet geband (al best lang niet meer)!
  Alleen doordat andere… "felle leden"… minder of geen reacties plaatsen op dit moment, plaats ik voortaan ook een stuk minder.

  Ik vond het altijd best gezellig, een beetje discussiëren en bakkesen! :-D


  Ps. Kaas is volgens mij wel nog steeds geband.. Even checken!

  Edit: Jup.
  'Naam Lid: kaassoufle
  Soort: Ban
  Duur: Lang, gewoon lang.
  Reden: Wederom onnodige discuses starten, na meerdere bans.
  Forum: N.v.t.'
 • @Piet S.
  Ik heb ook het gevoel dat er een aantal leden niet meer terug gekomen zijn na de launch van de nieuwe site.
  Zonde dat de levendigheid er onder lijdt, anderzijds ook weer niet. Er zijn aanzienlijk minder onzin reacties/ discussie dan voorheen.
  Betreft de bans, tjat als je je niet kunt gedragen dan mag je van mij weg blijven ook. Ik houd ook wel van goede discussie, maar dan moet het wel op een normale manier plaats vinden.

  @Redactie
  Wat ik nog steeds mis bij de nieuwe site is de 'report' functie bij de comments. Die wil nog wel eens van pas komen. Zo kunnen we de site gezamenlijk leuk en fatsoenlijk houden.
 • @AWESOMEDUDE3
  Toegegeven: Zo is het wel heel dood hier.
 • @Piet S.
  Ja zonde, maar ik heb een periode meegemaakt op de oude site waar ik op een gegeven moment niet eens meer de moeite nam om reacties te lezen omdat het zo'n scheldpartij was geworden.
  Ik kom al erg lang op Insidegamer en ik heb de community nooit zo snel achteruit zien gaan als toen. Daarom nieuwe site; nieuwe start als je het mij vraagt.
 • @AWESOMEDUDE3
  Maar ja, zo dood vind ik dan ook weer niks..
  Schelden gaat dan ook weer te ver, maar een hevige discussie is altijd leuk! :-)
 • @AWESOMEDUDE3 ik vind dat wel een goeie ja. Ik zal hem op de wishlist zetten en eens zien of dat met ons huidige commentsysteem in te passen valt.

  En wat betreft die levendigheid: groot gelijk. We hebben gewoon best veel leden verloren die bij het overstappen niet meer konden inloggen, of niet konden reageren, of áls ze reageerden er ineens 12 stuks stonden. Dat soort dingen helpen allemaal niet mee. Maar we gaan er echt alles aan doen om overal weer nieuw leven in te blazen.
 • @Piet S.

  Laten we eerlijk zijn. Hij heeft het er ook wel naar gemaakt om voor onbepaalde tijd gebanned te zijn.
 • @Meta_coola
  O ja, dat zeker! :-)
 • @ DMONS ik heb inderdaad nog steeds inlog problemen..
  Ik kan niet gewoon ingelogd blijven, het moet steeds weer opnieuw..
 • Na de lancering van de nieuwe versie ben ik ook minder gaan reageren, of ik ben eigenlijk gestopt met reageren simpelweg omdat ik steeds uitgelogd werd en mijn gegevens kwijtraakte. Daardoor verdween IG uit mijn tabbladen.

  Het (voorheen) niet kunnen zien van het aantal reacties, de 'compacte' nieuwshoek met steeds minder nieuwsartikelen per dag en geen on-site notificaties waren ook stoorfactoren. Een nachtmodus zou ook nog fijn zijn.

  De meeste 'fanboy' discussies van hier ken ik onderhand wel, maar de 'fanboys' zijn ook gewaarschuwd of geband waardoor het aantal reacties drastisch is gezakt. Er komt ook weinig nieuws voorbij waar ik écht mijn ei over kwijt moet of iets aan toe te voegen heb om het zo maar te verwoorden.

  De 'oude garde' zie ik ook bijna niet meer reageren, maar die waren al grotendeels samen verhuist naar Pixelcake en andere fora. Mijn observatie was dat het hun niet zozeer ging om games, maar gewoon een fijne plek om met elkaar te lullen.

  Als iemand een comment met reacties verwijdert en er komt "deze comment is door de gebruiker (of mod) verwijderd" te staan zonder dat de gekoppelde reacties verdwijnen is dat handig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren