1. Wereldkampioenschap Super Mario Kart wederom in Nederland

Wereldkampioenschap Super Mario Kart wederom in Nederland

Deelnametickets nog steeds beschikbaar

De Esports Game Arena is opnieuw het toneel voor het wereldkampioenschap Super Mario Kart. Het is de tweede keer dat het WK in Alphen aan den Rijn gehouden wordt en vindt van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 augustus plaats. Tickets om mee te doen zijn nog beschikbaar.

Voor het WK komen er spelers vanuit de hele wereld naar het Zuid-Hollandse Alpen aan den Rijn. Zo zijn er deelnemers uit onder andere Japan, de VS en Australië aanwezig. Ook de beste Nederlandse racer, Karel van Duivenbode, doet dit jaar weer mee. De vorige keer viel hij net buiten de prijzen (4e), maar hoopt dit jaar een betere prestatie neer te zetten. "Vorig jaar was mijn voorbereiding iets minder en maakte ik een aantal foutjes waardoor ik het podium misliep. Dit jaar heb ik veel meer kunnen trainen en denk ik kans te maken om officieel wereldkampioen te worden", aldus Van Duivenbode.

Tijdens het WK wordt er gereden in drie disciplines: Dinsdag 13 augustus vinden de Time Trials plaats, woensdag wordt Battle Mode gereden, donderdag zijn de Match Races en op vrijdag is het tijd voor de GP150CC. Op zaterdag is de prijsuitreiking.

Super Mario Kart

Hoewel Super Mario Kart meer dan 25 jaar geleden uitkwam (1992 op de SNES), is de game nog altijd mateloos populair en wordt het nog vaak gebruikt voor toernooien. In 2002 is voor het eerst het officiële WK Super Mario Kart gereden in Frankrijk, waar het toernooi zestien keer op rij is gehouden. Vorig jaar vond het toernooi voor het eerst op Nederlandse bodem plaats.

Tickets om mee te doen zijn nog beschikbaar, maar de organisatie 'waarschuwt' voor een "zeer hoog niveau". Ook laat het weten dat iedereen vrij is om te komen kijken of vrij te spelen. Entree is gratis. Mochten geïnteresseerden niet in de buurt van Alphen aan den Rijn zijn, dan is het WK ook via Twitch te volgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren