1. Westerse releasedatum voor Dragon Quest 11 bekendgemaakt

Westerse releasedatum voor Dragon Quest 11 bekendgemaakt

De Westerse releasedatum van Dragon Quest 11 voor PlayStation 4 en pc is vandaag bekendgemaakt.

Via Twitter laat het officiële account van Dragon Quest weten dat de game in september naar PS4 en pc komt, en dus niet naar 3DS. In een statement laat ontwikkelaar Square Enix weten dat deze bepaling een strategische beslissing is; "Ons doel is om het Dragon Quest-handelsmerk te laten groeien in het Westen. Van een zakelijk perspectief was het logisch Dragon Quest 11 in Japan uit te brengen op de 3DS in 2017, in het Westen leek een release op de PlayStation 4 en pc ons beter."

De Westerse versie van de game komt met een aantal gloednieuwe features die niet in de oorspronkelijke Japanse versie zitten. Zo krijgt een Draconian Quest-modus toegevoegd, wat het spel moeilijker maakt, en zitten er in de game Engelse voiceovers.

Ook zijn het menu en de UI aangepast om intuïtiever te zijn, is er een camera-modus waarin spelers vanuit first-person de wereld kunnen verkennen en is er een 'dash'-functie, waarmee spelers naar voren kunnen springen.

Over een Dragon Quest 11-release op Switch is Squareonduidelijk; "We zijn bezig met een Switch-versie voor Europa en Amerika, maar we verwachten dat de ontwikkeling lang zal duren vanuit een technisch oogpunt." Om deze reden kunnen we het spel op zijn vroegst pas in 2019 verwachten op de Nintendo-console."

In juli 2017 liet het PR bureau dat in Nederland de promotie van het spel verzorgde al iets te vroeg weten dat Dragon Quest 11 ook naar het Westen zou gaan komen. Eerst werd dit ontkend, maar aan het einde van die maand liet de ontwikkelaar weten dat de game daadwerkelijk naar het Westen zou komen als Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age.

Dragon Quest 11 kwam in juli 2017 uit in Japan voor PlayStation 4 en 3DS en was gelijk een groot succes. Binnen twee dagen was de 3DS-versie al 1.130.468 keer verkocht, terwijl de PlayStation 4-versie al 950.338 keer over de toonbank was gegaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Dat duurt nog even, maar die ga ik zeker op dag 1 kopen. Weer zin in een nieuwe Dragon Quest.
  • Ook dag 1 voor mij!!! :D
  • Kan niet wachten! Ben nu nog lekker met Ni No Kuni II: Revenant Kingdom bezig dus het is een goed jaar voor de JRPG-fans onder ons :)
  • Da word de PS4 versie. De switch versie duurt wel heel lang nu…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren