1. Wetsvoorstel in V.S. voor 10% belasting op gewelddadige games

Wetsvoorstel in V.S. voor 10% belasting op gewelddadige games

Tenminste dat is hoe Chris Quinn, vertegenwoordiger van de staat Pennsylvania, het voor zich ziet

In Pennsylvania hebben wethouders een wetsvoorstel ingediend voor het vragen van tien procent belasting op gewelddadige games. Chris Quinn, vertegenwoordiger van de staat en indiener van het wetsvoorstel, gelooft dat de verhoging van geweld in Amerika mede te danken is aan het geweld in games. Het wetsvoorstel werd in 2018 al ingediend, maar deze werd afgewezen. Het nieuwe wetsvoorstel is bijna hetzelfde verwoord.
Call of Duty: Black Ops 4

Om zijn standpunt te onderbouwen, haalde Quinn een artikel van The National Center for Health Research’s erbij. Hij heeft een verklaring hiervan in zijn wetsvoorstel verwerkt waarin staat dat het spelen van gewelddadige games agressieve gedachtes, gedrag en gevoelens op kunnen roepen. Quinn vermeld niet dat ook in het artikel staat dat agressie in verschillende vormen voorkomt en dat een verhoging in agressie niet per se tot geweld leidt.

The Entertainment Software Association gaat namens de game-industrie de strijd aan. “Meerdere autoritaire bronnen, zoals overheden, wetenschappers en gekwalificeerde personen binnen de geneeskunde zijn erachter gekomen dat games geen geweld veroorzaken”, aldus Entertainment Software Association in een verklaring tegen Variety. Verder geven ze aan dat ze de overheid aanmoedigen om de samenwerking aan te gaan als het aankomt op het in de aandacht brengen van ouderlijk toezicht en ESRB-keuringen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Quinn roept bij mij meer frustratie op dan de gemiddelde game
 • Dit is zon ventje die gefrustreerd is omdat zijn vriendjes aan het gamen waren en hij niet mee mocht doen
 • beter dan verbieden.
 • Ik kan nu al voorspellen al zal je er een tax van 80 % op zetten de crime rate gaat nog niet eens 0,000001% naar beneden.
 • @Meta_coola

  Eerder omhoog, nu kunnen criminelen hun ei niet meer kwijt in games en gaan ze het in echt echt doen.
 • Weet je wat ze moeten doen? Wapenverbod.

  Want als je kijkt naar de Europese gamers, gaan zij geweld gebruiken in het dagelijks leven of vuurwapens kopen? NEE. Behalve terroristen maar die kopen het in de onderwereld.

  Het is gewoon puur die wapenwet in Amerika.
 • @darthvaderCT66

  Inderdaad maar daar kijken ze allemaal weg van.
 • @Luigi1985
  Alsof je wapen gebruik daar mee stop. In Nederland heb je wel een wapen wet en word alsnog volop geschoten. Geniet van jullie schijn veiligheid.
 • @ShadowhunterrX

  Eens in de wat 2 maanden dat er in NL een aantal schiet incidenten zijn vs wekelijks schiet incidenten in de usa. Denk dat net hier in Nederland wel degelijk een stuk veiliger is dan in yankee country
 • Van God los.
 • Ja donders mooi. Dan hop ik nog ff de 7/11 in voor n AR 15 protection rifle. Idioot.
 • Njah, dan ook gelijk 10% tax op alles wat geweld uitdraagt in de media : Geweld in nieuws, geweld in boeken, geweld in films, geweld in reclames, afbeeldingen, beelden van Black Friday etc.
 • En een tax op wapens?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren