1. Wie willen we nog zien in Super Smash Bros. Ultimate?

Wie willen we nog zien in Super Smash Bros. Ultimate?

Onze suggesties voor speelbare personages

De lekken dreigen de boel een beetje te verpesten, maar de komende maanden of jaren kun je in elk geval een heleboel nieuwe bonuspersonages verwachten in Super Smash Bros. Ultimate. Piranha Plant en Joker uit Persona 5 zijn als eerste aan de beurt, maar daarna kunnen we er nog vier verwachten. Alsof 74 personages nog niet genoeg zijn!

Volgens de laatste geruchten zijn Ryu uit Ninja Gaiden, Erdrick uit Dragon Quest, Steve uit Minecraft en de Doom Marine uit… Doom (...) de volgende. Maar wat als er van die zogenaamde gelekte details niets blijkt te kloppen? Onze suggesties voor speelbare personages zijn minstens zo goed én geloofwaardig.

Super Smash Bros Ultimate

Excitebike Racer (Excitebike)

Met de Ice Climbers en Duck Hunt Duo hebben personages uit NES-games zonder echte vervolgen een tweede kans gekregen. Het is daarom tijd dat de anonieme motorrijder van het lang vergeten Excitebike 64 een nieuwe kans krijgt.

Excitebike Racer werkt een beetje zoals Wario’s motorfiets. Hij kan er snel mee door het leven scheuren met als groot verschil dat deze motor ook uitstekend speelt in de lucht dankzij allerlei tricks en stunts. Raakt de coureur zijn motor kwijt dan is hij te voet een stuk minder sterk, maar alsnog een zeer degelijke vechter.

Super Smash Bros. Ultimate

Twintelle (ARMS)

Springman is al vertegenwoordigd in Ultimate als Assist Trophy, maar iedereen die ARMS gespeeld heeft weet dat Twintelle eigenlijk het beste personage uit deze fighting game is. Twintelle heeft daarom recht op een plekje in Smash.

Omdat ze al afkomstig is uit een fighting game spreekt het bijna voor zich hoe haar moves werken. Haar lange lokken zijn uitstekend voor het op afstand aanvallen van vijanden. Grabs en throws behoren ook tot haar arsenaal. Twintelle is bovendien een echte superster die als actrice weet hoe ze een show in de arena moet neerzetten.

Super Smash Bros. Ultimate

Kass (The Legend of Zelda: Breath of the Wild)

Smash heeft eigenlijk al meer dan genoeg vertegenwoordiging in de vorm van personages uit Zelda, maar een personage dat niet Link is kan er best nog bij. De accordeonspelende Kass uit Breath of Wild zou een verrassende nieuwe toevoegingen zijn.

Als Ruto kan Kass natuurlijk uitstekend vliegen, waardoor hij sterk is in de lucht, maar zijn echte passie zit hem in het spelen op zijn accordeon. Dat instrument werkt natuurlijk ook prima als wapen waarmee Kass met de bijbehorende geluiden behoorlijke klappen kan uitdelen.

Super Smash Bros. Ultimate

Big Boss

Solid Snake is natuurlijk heel erg cool, maar uiteindelijk is zijn ‘vader’ nog veel toffer. Big Boss werkt prima als echo fighter, maar het zou nog beter zijn als zijn uitstekende CQC-vaardigheden aan zijn moveset worden toegevoegd.

De meeste gadgets van Snake zijn ook veel te modern. Big Boss moet daarom een arsenaal van jarentachtigwapens hebben. Een fulton parachute voor zijn recovery ligt voor de hand, net zoals een Final Smash waarin de enige echte Shagohod de tegenstanders van Big Boss belaagt.

Super Smash Bros. Ultimate

Muddy Mole (Mole Mania)

Misschien heb je nog nooit van Mole Mania gehoord, maar deze uitstekende graafgame is een van de meesterwerken op de Game Boy waar Miyamoto aan heeft meegewerkt. Een vervolg is er nooit op verschenen, maar in de wereld van Smash hoeft dat helemaal niets te betekenen.

Muddy specialiseert zich natuurlijk in het graven van gaten onder zijn tegenstanders. Hij heeft zijn klauwen waarmee hij kan aanvallen, maar het best is hij wanneer hij onder de grond duikt om zijn tegenstanders daar in de val te lokken. Onder het level is Muddy natuurlijk moeilijk te raken, waardoor hij bovengronds wat trager is.

Super Smash Bros. Ultimate

Frog (Chrono Trigger)

Smash heeft op dit moment al genoeg zwaardvechters met puntig haar, dus de voor de hand liggende Chrono laten we even links liggen. Frog is namelijk minstens zo iconisch en daarom ook een prima toevoeging. Deze koele kikker is natuurlijk ook een zwaardvechter, maar hij heeft genoeg andere vaardigheden.

Wat te denken van zijn lange tong bijvoorbeeld, zijn magische wateraanvallen en zijn hoge kikkersprongen. Daarnaast past Frog prima thuis in het rijtje van groene vechters die Smash al heeft.

Super Smash Bros. Ultimate

Cranky Kong (Donkey Kong)

Een bejaarde aap ontbreekt nog in Smash. Cranky Kong heeft zich recentelijk nog bewezen in Tropical Freeze: hij is misschien klein en een beetje krom, maar hij heeft nog steeds genoeg in zijn mars.

Met zijn wandelstok stuitert hij bovenop zijn vijanden en hij kan er natuurlijk ook een boel rake klappen mee uitdelen. Snelheid lijkt op het eerste gezicht niet meer Cranky’s ding, maar door op zijn wandelstok te springen kan hij toch vlug van A naar B komen.

Super Smash Bros. Ultimate

Waluigi (Mario Tennis)

Dit is geen grap. Waluigi heeft recht op een plek in Smash. Deze lelijkerd is veel te lang genegeerd en heeft bovendien de potentie voor een heleboel vette moves. Daarvoor hoef je niet verder te kijken dan de games waarin hij wel speelbaar is.

Karten, feesten, golfen en tennissen behoren al tot zijn vaardigheden. Hoe tof zou het zijn als hij al die kennis toepast om de rest van de Smash-cast in elkaar te slaan, schoppen en trappen? Het is tijd om Waluigi eindelijk een kans te geven.

Super Smash Bros. Ultimate

Tot zover onze suggesties. Nu is het aan jullie: wie moeten echt aan Super Smash Bros. Ultimate toegevoegd worden?

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • 100% eens met Waluigi. Ze zijn ook gek als ze het niet doen want iedereen wilt hem zien!

  Zelf zou ik graag King Boo zien en Impa. Impa zou ik dan ook graag zien als echo fighter van Sheik.
 • @blue_blade_3
  Gewoon mr. Tingle denk, koolim-pa!
 • Ik vind eigenlijk dat er meer dan genoeg personages in zitten, maar als ik er toch één mag aanwijzen is het Toad.
 • Banjo-Kazooie. Mijn enige echte nr.1 keuze!
 • @Piet S.

  Zou echt meer dan terecht zijn om B&K aan Smash toe te voegen
 • @XtraNL

  Inderdaad! :-D
 • "Dixie of Nintendo is de slechtste devloper ooit!!!!!!!!!!!!!!!!! Dan koop ik NOOIT meer een Smash en moord ik mijn hele familie uit!!!!!!!!!!!!!!"
 • @Newgamessuck

  Ik gooi er nog één in de frituur.
 • @Luigi1985

  haha, je snapt hem
 • @Newgamessuck

  Doe mij er 1 op een broodje met een beetje curry! X-D
 • Realistisch of niet? Want Goku zou heel gaaf zijn!
 • Goomba
 • Aangezien de directie en niet de studio de personages heeft gekozen, verwacht ik dat ze alle 5 niet van Nintendo zelf zijn, maar bedoeld om ports/externe releases te pushen. In die zin is een Dragon Quest personage erg logisch, en was een Tales of Vesperia personage ook een optie geweest.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren