1. Update: Gamestop-winkels zijn nu toch gesloten

Update: Gamestop-winkels zijn nu toch gesloten

Ondanks dat de meeste winkels hun deuren moeten sluiten

Update: Gamestop heeft dit weekend toch besloten om zijn deuren te sluiten in verband met het coronavirus.

De deuren van de winkels die overal in de Verenigde Staten staan, zijn sinds gisteren gesloten. Dit in tegenstelling tot een eerdere melding waaruit bleek dat Gamestop zichzelf als essentiële winkel zag en koste wat het kost open wilde blijven.

Oorspronkelijk bericht:
In de Verenigde Staten moeten alle niet-essentiële winkels dicht vanwege het coronavirus, maar de gamewinkels van Gamestop blijven open. Deze zouden namelijk onder "essentiële kleinhandel" vallen.

Dat blijkt uit een gelekte interne memo van het bedrijf, alsmede een statement dat naar buiten is gebracht. De interne memo lekte eerder uit, waarin wordt gemeld dat de lokale handhaving bij diverse Gamestop-vestigingen langskwam om de winkels te sluiten en dat werknemers de memo kunnen tonen om zo open te blijven.

In de memo staat: "Door de producten die we verkopen die de ervaring van consumenten die nu thuis werken verbeteren, zien we Gamestop als essentiële kleinhandel en moeten we daarom openblijven in deze tijd."

Later bracht Gamestop ook een statement naar buiten waarin staat dat de winkels ook allerlei andere handige spullen voor mensen die thuiswerken verkopen, waaronder muizen en webcams. Volgens het bedrijf is de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers en consumenten nog altijd van het grootste belang.

In Nederland heeft Game Mania sinds gisteren zijn deuren gesloten. De gameketen Nedgame is volgens zijn website wel nog geopend. In België zijn alle niet-essentiële winkels - waaronder gamewinkels - al geruime tijd gesloten. Door winkels te sluiten, is het de bedoeling dat mensen aangemoedigd worden zoveel mogelijk thuis te blijven om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik voor zie serieus problemen met games die op tijd moeten gaan komen. Hoe willen ze straks the Last of us 2 fysiek in de winkels leggen als gameshops dicht gaan. Hoe worden games verscheept.

  Maar ook een ander ding waar ik aan zat te denken die geruchten over die 2D Metroid. Maar als de studio van Samus returns er aan werkt heeft die game ook problemen want die studio is Spaans dus hoe gaan ze dat fixen. Ook voor de game releases voor zie ik grote problemen ontstaan.
 • @paniekmaker
  De transport draait gewoon nog en je hebt altijd nog webshops.

  Daarnaast zijn er nog ergere dingen op de wereld dan wat game problemen.
 • @NR1_Xbox_fanboy

  Klopt het is ook een bijzaak in het leven. Al is het voor de bedrijven zelf natuurlijk wel een probleem als straks game releases en ontwikkeling van games stil komen te liggen
 • @smaakmaker
  Dat zal meevallen. Ze houden gewoon extra sales om wat geld binnen te harken om de klappen op te vangen of zelfs eraan te verdienen. Iets wat veel andere sectoren niet kunnen.
 • @smaakmaker
  Het zal je verbazen hoeveel je voor elkaar kunt krijgen door thuis te werken. Er komen een hoop foto's voorbij van mensen de uitgebreid misbruik maken van de situatie, maar er zijn er ook zat die wel hard aan 't werk zijn. Ori is overigens zover ik gelezen heb grotendeels door thuiswerkers gemaakt.

  En wat betreft de gameshops: Zie budgetgaming
 • @Gaaiz
  De mensen die er misbruik van maken vind ik echt sneu. Ik las laatst dat iemand ook mondkapjes op straat aan het verkopen was voor super veel geld. Onkruid van de samenleving is dat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren