1. Wolfenstein: Youngblood bevat microtransacties

Wolfenstein: Youngblood bevat microtransacties

Dit bevestigt senior game-ontwerper Andreas Ojerfors

In de aankomende Wolfenstein game, Wolfenstein: Youngblood, komen microtransacties voor.

Senior game-ontwerper, Andreas Ojerfors, bevestigde tijdens E3, in een interview met VG247, dat er microtransacties voor gaan komen in Wolfenstein: Youngblood.

Hij legde uit dat spelers ‘gold bars’ kunnen kopen met echt geld. Deze kunnen gebruikt worden als shortcut-kits om dingen aan te schaffen zoals outfits en emotes. Ook kunnen hiermee wapen-upgrades en toevoegingen gekocht worden. Deze extra dingen kunnen echter ook bemachtigd worden door de game te spelen.

Wolfenstein Young Blood

“Ik heb de game de afgelopen twee weken op het werk gespeeld en ik heb nog geen een keer gebruik gemaakt van microtransacties”, aldus Ojerfors. “Ze zijn echt niet nodig, maar ze zijn wel aanwezig als je ze wilt gebruiken, mocht je het proces willen versnellen. Ik heb echter nooit het gevoel gehad dat ik dat nodig had. Wanneer ik de game speel gaat het niet eens door m’n hoofd heen.”

Er zijn nog geen details gegeven over de kosten van het Youngblood microtransactiesysteem. De game zelf lanceert in juli voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Waarschijnlijk is het op alle platformen mogelijk om gebruik te maken van microtransacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Mag hopen dat wat hij zegt waar is.

    Als het tegendeel waar blijkt te zijn en we krijgen smartphone-praktijken, en het verzamelen van currency gaat zo traag dat je het bijna wel MOET kopen met echt geld, dan zou dat een regelrechte schande voor deze franchise zijn.
  • Ik heb echt ontzettend schijthekel aan Macrotransities vooral in goedlopende games waar het nooit nodig was geweest. en altijd goed verkocht worden.
    Dit noem ik gewoon Geldwolfen (money hungry

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren