1. Switch-versie Wolfenstein: Youngblood komt niet op cartridge

Switch-versie Wolfenstein: Youngblood komt niet op cartridge

En toch is er een fysiek doosje verkrijgbaar

Wolfenstein: Youngblood komt op de Switch alleen digitaal beschikbaar.

Dit is opvallend, omdat er wel doosjes van de Switch-versie van de aankomende game in winkels worden aangeboden. Volgens winkels als Amazon en Walmart bevat het doosje echter geen cartridge, alleen een code om de game te downloaden.

Waarom Bethesda dit doosje sowieso uitbrengt is niet bekend. Het is opvallend, omdat er eigenlijk bijna altijd wel op zijn minst een cartridge bij een fysiek exemplaar van een doosje meegeleverd wordt. Er zijn meerdere collecties van games op Switch waarbij bijvoorbeeld één game op de cartridge staat en de rest gedownload moet worden.

Wolfenstein: Youngblood komt op 26 juli uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch. Het spel speelt zich af in Parijs in de jaren '80, in een alternatieve tijdlijn waar Nazi-Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik weet dat de gemiddelde mening anders is, maar ik kan dit alleen maar toejuichen. Best of both world. Prijzen van retail met de voordelen van digitaal. Ik koop sowieso alles digitaal en nu dus ook nog met doosje erbij.

  Meeste mensen hebben liever een card. I know. Om vervolgens alsnog de halve game te moeten downloaden. Ieder zijn ding.
 • @Newgamessuck

  Het verzamelen os tof, maar het gaat mij meer om het veiligstellen van mijn aankoop. Alles wat digitaal is kan verdwijnen als sneeuw voor de zon (kapotte console, rare keuze ontwikkelaar etc). Heb je een game fysiek dan heb je altijd toegang, dat is meer het voordeel voor mij iig
 • @Newgamessuck

  Jammer dat je voor een digitale game vooral op Xbox en Playstation de hoofdprijs van 70 euro betaald. Ipv de 52 in de winkel. Ik vind het daarom nog een te dure zaak om alles digitaal te kopen. De gamepass daarin tegen vind ik wel een hele goede zaak.
 • @legogamingfan

  Daarom zeg ik ook "Prijzen van retail met de voordelen van digitaal".

  Ben het er helemaal mee eens dat digitaal onterecht duurder is. Is voor mij ook een nadeel. Met nieuwe games maakt het mij niet heel veel uit. Dan komen de prijzen ongeveer wel overeen, maar vaak met oudere games is het verschil onnodig groot.
 • @Newgamessuck

  Ja alleen ook bij nieuwe games betaal je zeker als je goed kijkt op budgetgaming.nl zeker 20 euro meer digitaal.
 • @legogamingfan

  Mwa, dat valt voor nintendo games iig wel mee. Digitaal is 60 euro met 6 euro aan gouden punten, dus 54 euro nieuw. Vaak komt dat redelijk overeen.

  Voor oudere games blijft digitaal vaak 54 en is niet digitaal soms 29 euro. Dat is gewoon slecht.
 • @Newgamessuck

  Ja dat wel maar met Xbox en playstation games is dat verschil echt te hoog. Maar dit is een eerste goede stap. Als er dan ook nog een systeem komt dat je digitale games kunt door verkopen dan is het wel de toekomst.
 • @legogamingfan

  Dat zie ik niet gebeuren.

  Wel ben ik het ermee eens dat de koper van digitaal de game moet bezitten en altijd te downloaden moet zijn. Het is zeker nog niet perfect. Ook als je meerdere systemen hebt is het delen nog niet perfect.

  Vooral op de Switch vind ik het voordeel van alle games bij je te hebben en direct op de starten te groot om fysiek aan te schaffen. Snap voordelen van beide wel. Digitaal ligt voor mij iig beter.
 • @legogamingfan

  Reden waarom het voor 70 euro digitaal te halen is, is simpelweg omdat ze niet willen dat retailers niet direct failliet gaan.
  Als het aan uitgevers ligt, willen ze heel graag overstappen op digitaal om één grote reden: Minder derde partijen.
  Als je €60 in retail haalt, gaat er eigenlijk maar €40 naar de ontwikkelaar/uitgever. Bij digitaal, ligt dit aantal al gauw bij de €50, als je €60 betaald dan. ;)
  Meer omzet = grotere projecten = 'betere' games.
 • Juist games als wolfenstein koop ik dan voor 50,- en nadat ik hem heb uitgespeeld gaat hij MP op voor 35,- omdat ik weet dat ik niet nog een keer de SP campagne ga doen.

  Dit kan dan niet meer met alleen een downloadcode.
 • @HanTheMan Je kunt beter wachten want de game is meestal naar een paar maanden 20 euro.
 • Ben het wel eens met Newgamessuck. Toch een doosje voor je in je collectie, maar ook te allen tijde de game speelklaar ter beschikking hebben. Begin daar wel aan te wennen.
 • @Snuivert

  Tot het moment dat Nintendo de stekker eruit trekt en al je games kwijt bent zoals op de Wii.
 • @ShadowhunterrX

  Als je een beetje slim bent heb je de game op sd kaart of intern geheugen. Dan is je game net zo veilig als op een game card.
 • @Newgamessuck
  Als je slim bent weet je dat het niet zo is. Wiii dood en je SD/intern is ook onbruikbaar. Je kan namelijk niet je SD in een andere Wii gebruiken zoals een gamecard.
 • @Newgamessuck

  Met als groot verschil dat je collectie geen eurocent waard is.

  En je game is niet veilig op een SD kaart of extern geheugen. Mocht je console stuk gaan en de service is offline is er geen enkele manier meer om je aankopen te koppelen aan een eventuele tweede hands console en account.

  Met digitale aankopen moeten de services open blijven bij het wisselen van console. Zo niet en je console geeft de geest is het bye bye games.
 • @Ramirez

  Zijn de games niet gekoppeld aan je account?
 • @Newgamessuck

  Ja games zijn gekoppeld aan je user data. Maar de userdata moet je downloaden bij aanschaf nieuwe/andere console.

  Wanneer een console offline gaat kan je die niet meer downloaden.

  Op de Xbox kon je altijd je tag extern bewaren. Maar ik weet niet of je dan ook perse online moest zijn wanneer je op een andere Xbox wilde gamen.

  Hoe dan ook. Het blijft een beetje een vraagteken verhaal hoe het zit totdat het daadwerkelijk gaat gebeuren.

  Hecht je geen geldwaarde aan games kan je ze digitaal kopen. Ik persoonlijk vind het een beetje zonde.
 • @Ramirez

  Wat ik denk (en dat is niet wat iedereen zegt op het internet) is dat de services van de consoles voor de rest van ons leven niet meer offline gaan (iig vanaf PS4, XBONE en Switch). Dit omdat er miljoenen+ mensen nu digitaal kopen. Sluiten van de service is als een doodsvonnis voor je bedrijf. Of zit ik er nu compleet naast?
 • @adutchman

  Zeer waarschijnlijk blijven ze online idd. In ieder geval om in te kunnen loggen. Gameservers kunnen wel sluiten natuurlijk.

  Maar je kunt ook een Sega scenario treffen. Wat als bijvoorbeeld Microsoft zich uit eindelijk terug trekt uit de console wereld en Xbox live naar een andere service omzet, of nog erger 1 van de 3 valt om?

  Ik kan mijn SNES games 25 jaar later nog steeds spelen. Ik betwijfel of dat het geval zal zijn met digitale games na een console wissel.

  Vergeet niet met digitaal ben je niet de eigenaar van de game, je mag de licentie gebruiken en bent aan de genade overgeleverd van de uitgever van de licentie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren