1. 'Wonderspons joins the battle!' - Commentaar

'Wonderspons joins the battle!' - Commentaar

Dennis en Jacco bespreken Diablo, Red Dead Online en Super Smash Bros.-personages

Het is weer tijd voor een nieuwe Commentaar! Deze week praten Dennis en Jacco over de Diablo-controverse, de inhoud van Red Dead Online en Super Smash Bros.-Ultimate-personages. Ja echt waar: Wonderspons joins the Battle!

Vergeet niet naar het Civilization 6-evenement te komen om de game te winnen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoi,

  Het 1 april grap verhaal bij blizzcon is niet uit de lucht gegrepen. Hier heeft Blizzard jaren geleden een 1 april grap over gemaakt. Het is blijkbaar nog echt ook. Wat moet het een klap in het gezicht zijn geweest voor het publiek, vliegen, hotel en een blizzcon kaartje voor een mobile game.

  Misschien hoeft niemand zich ongemakkelijk te voelen als je de fans geeft wat ze willen. O en dat het is een volledige Diablo bla bla bla… Het gaat om de besturing. We hebben het hier niet over pokemon of een card game.

  "Doe even normaal" en leg de situatie eens in zijn volledigheid uit.
 • @Hooggeleid Hoi!


  Prima dat Blizzard daar zelf een grap over heeft gemaakt, maar dan hoef je die mensen niet persoonlijk aan te vallen. Heb je de reacties gelezen op Reddit? Daar moesten mods een aparte post maken om uit te leggen dat je ontwikkelaars niet persoonlijk mag aanvallen, beledigen of bedreigen.

  Dit soort beslissingen worden daarnaast niet door de ontwikkelaar gedaan, maar door Activision Blizzard. Het is dus überhaupt onterecht dat mensen hen persoonlijk aanvallen. Het zal best dan mensen hadden gehoopt dat Diablo 4 wordt aangekondigd, maar wisten vast dat ze hebben aangekondigd ‘niet DAT Diablo-project’ te gaan tonen.
 • @Jack O

  Helder. Lees je wel eens reacties van andere topic's op Reddit? Het is daar heel normaal dat mensen beledigd en bedreigd worden. In je commentaar heb je het toch echt over een Q&A, noem dan reddit. Als je wilt dat mensen normaal gaan doen op het internet moet het minder anoniem worden.

  Het hoort verder niet uit te maken wie het besluit maakt en wie de passie voelt. De klanten daar voelde dat totaal niet en dat hebben ze op een redelijke manier kenbaar gemaakt, op blizzcon.

  Blizzard heeft de mensen eerst gehyped, ik denk voor de kaarten verkoop. Net voor blizzcon zagen ze de bui al hangen en hebben ze nog even kort voor blizzcon de verwachtingen geprobeerd te drukken. Mensen hadden meer een remaster van bijvoorbeeld Diablo 2 verwacht, niet deze bagger.
 • @Hooggeleid Ik zit zeker weleens op Reddit (daar kom je met dit werk niet onderuit), en daar is men inderdaad niet altijd even lief. Dat is voor mij geen reden dat het gerechtvaardigd is om zo te reageren.

  Verder hebben we het over de Q&A, YouTube en Twitter, waarmee we doelen op de algemene reactie. Ook op het internet dus, waar het er vele malen heftiger aan toe ging dan bij het podium.

  Ik vind het persoonlijk gewoon sneu om te zien dat mensen Diablo Immortal afschrijven omdat ze nog geen logo hebben gezien van Diablo 4. Blizzard heeft het grandioos verkeerd ingeschat en de kritiek is terecht, maar zoals gebruikelijk gingen gamers op het internet te ver in de aard van hun reacties.
 • Ik ben er nog steeds verbaasd over dat er nog zoveel stemmen zijn gegaan naar mijn member content artikel. Zeker als je hem vergelijkt met die van Rickachu en Barton.

  Overigens nog gefeliciteerd @Barton je hebt het verdiend.
 • @Meta_coola het was nek aan nek! Thanks voor het meedoen.
 • @Meta_coola

  Sportief van je, bedankt!

  Ik ben juist verbaasd dat ik last-minute ineens een inhaalslag heb gemaakt. Ik ging er al van uit dat jij zou winnen.

  @ IG en iedereen die op me gestemd heeft: ontzettend bedankt!
 • Sommige reacties gaan te ver, maar het is goed dat mensen hun onvrede uiten. We hoeven elkaar ook niet met fluwelen handschoentjes aan te pakken. Die vraag van die 1 april grap is natuurlijk gewoon fantastisch geplaatst. De vragen tijdens de presentatie waren allemaal prima, niets ging over de schreef. Tegenwoordig is iedereen zo snel beledigd en is iedereen zo snel geschokt…
  De reacties op Reddit heb ik niet gelezen, maar ik kan mij voorstellen dat die reacties niet mals waren en wel over de schreef gingen. Het is alleen wel het internet hé, dit is niet nieuw ofzo.

  Vonden jullie de vragen tijdens de presentatie echt zo over de schreef gaan?
 • @CerandoX.nl De Q&A viel wel mee, maar over de zogenaamde 'held in het rode shirt' kan ik me wel opwinden. Die mensen werken hard aan een game waar Activision Blizzard de opdracht voor heeft gegeven, en dan vind ik dat je iets meer respect mag hebben.

  Het internet is hard ja, maar ik vind dat we daar best over mogen oordelen. Mensen hebben vaak geen idee wat de gevolgen zijn van bedreigingen voor de ontvangers. Dan is een 'doe even normaal' wel op z'n plaats, vind ik.
 • @Jack O
  Het is natuurlijk makkelijk scoren van die gast, maar ik vind alleen dat ze goede punten hadden. Blizzard heeft er nota bene zelf een grap over gemaakt, dus het is niet zo gek dat er sarcastische vragen worden gesteld.

  Ik had het niet echt over bedreigingen, maar bedreigingen zijn natuurlijk idioot.

  Ik vond de game er grafisch beter uitzien dan Diablo III en ik vond het wel verder een goed idee. Ik heb mezelf al geregistreerd voor een eventuele beta. Dus ik ben er redelijk positief over, maar ik begrijp de teleurstelling.
 • @CerandoX.nl Ik begrijp de teleurstelling ook zeker. Ik had hetzelfde met Gears of War op de E3, maar toen lieten ze gelukkig Gears of War 5 zien. Blizzard had dit aan kunnen zien komen, en ze namen niet de juiste maatregelen om er iets aan te doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren