1. WorkBoy-accessoire voor Game Boy opgedoken

WorkBoy-accessoire voor Game Boy opgedoken

Verandert de Game Boy in een soort PDA

Gamejournalist en gamehistoricus Liam Robertson heeft een zogenaamde WorkBoy-accessoire voor de oorspronkelijke Game Boy gevonden.

De WorkBoy komt met een toetsenbord en laat gebruikers een eigen agenda en adressenboek bijhouden op de Game Boy. Ook functioneert het als rekenmachine en tekstvertaler. De WorkBoy verandert de Game Boy in feite in een soort personal digital agenda.

De WorkBoy is nooit officieel uitgebracht, maar Robertson raakte in contact met de producent van de accessoire. Er zijn blijkbaar slechts twee prototypes van de WorkBoy. Eén is in handen van producent Frank Ballouz. Hij heeft zelf geen Game Boy in het bezit en stuurde het prototype naar Robertson. Blijkbaar was er ook een cartridge nodig om de accessoire te gebruiken, die geen van de heren in het bezit had. Door een grote dataleak bij Nintendo eerder dit jaar kon Robertson echter aan een rom van de software komen.

Nintendo was van plan om de WorkBoy in 1992 uit te brengen tijdens de Britse televisieshow GamesMaster. Uiteindelijk besloot het bedrijf er toch van af te zien. In de video hieronder is te zien hoe Robertson de WorkBoy gebruikt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren