1. Wargaming kondigt third-person shooter Caliber aan

Wargaming kondigt third-person shooter Caliber aan

Gratis game wordt getoond tijdens Gamescom

World of Tanks-ontwikkelaar Wargaming heeft de nieuwe game Caliber aangekondigd; een free-to-play third-person shooter. Deze game werd ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar 1C Game Studios.

Volgens Wargaming is Caliber gericht op de oudere gamer waarin de focus wordt gelegd op communicatie, coördinatie en tactiek. Spelers kunnen met Caliber in teams van vier het opnemen tegen zowel AI, via de PVE Spec Ops-modus, als tegen andere spelers online in de PVP-modus.

Binnen het team van vier spelers bezet iedere speler een specifieke rol. Als eerst is er de Assault operator die bedoeld is voor korte en middellange afstanden en handig is bij het toepassen van een agressieve speelstijl. Als tweede is er de Support operator die vuurdekking biedt voor de rest van het team en gebruikt met name zware wapens. De derde operator is de Medic die de rest van het team voorziet van hulp wanneer ze zich mengen in hevige vuurgevechten. Als laatst is er de Sniper operator die handelt vanaf lange afstanden.

Caliber
Caliber

Naast de verschillende operators kunnen spelers kiezen uit verschillende Special Forces uit meerdere landen. Wargaming meldt dat spelers onder andere kunnen kiezen uit de Poolse GROM, de Amerikaanse Navy Seals en de Duitse Spezialkräfte. Elk van deze Special Forces hebben een eigen uitstraling variërend van uniform en embleem tot aan de scopes van de wapens. De ontwikkelaar zegt met deze varianten de details zo authentiek mogelijk gemaakt te hebben.

Caliber werd voor het eerst getest in het GOS-gebied en wordt binnenkort beschikbaar in Europa. De gratis third-person shooter wordt in het Westen voor het eerst publiekelijk getoond tijdens Gamescom in de Koelnmesse.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Zeker PC only voor nu
  • Als ze het Korps Mariniers ook zouden toevoegen wil ik deze 3rd person Counterstrike wel eens een keertje proberen. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren