1. Xbox Insiders kunnen zich nu inschrijven voor de preview van Xbox-consolestreaming

Xbox Insiders kunnen zich nu inschrijven voor de preview van Xbox-consolestreaming

Beschikbaar in alle landen waar de Xbox One te koop is

Xbox-consolestreaming is vandaag in preview gegaan in alle landen waar de Xbox One verkocht wordt, dit heeft Microsoft aangekondigd in een persbericht.

De preview is nu beschikbaar in alle landen waar de Xbox One wordt verkocht. Met deze preview kunnen Android-gebruikers geïnstalleerde games vanaf hun console streamen via hun telefoon of tablet. Xbox Insiders kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de preview.

Microsoft geeft aan dat de preview gaat helpen bij de verdere ontwikkeling van de dienst en dat Xbox Insiders hun hierbij kunnen helpen door aan de preview mee te doen.In Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk is consolestreamen al vanaf oktober mogelijk. Volgens de techgigant heeft de feedback van de Insiders uit deze landen enorm geholpen. Insiders die zich nu aanmelden profiteren direct van een verbeterde versie van de dienst en dat is mede door de feedback uit bovengenoemde landen.

Mensen die graag participeren aan de preview dienen daarvoor de Xbox Game Streaming-app te downloaden. Daarnaast moeten zij beschikken over een handheldapparaat met Android 6.0 of hoger en een Bluetooth 4.0-verbinding. Voor de exacte vereiste en benodigdheden kan je hier terecht.

Microsoft is op dit moment ook druk bezig met hun streamingdienst Project xCloud, waarbij games niet alleen via eigen consoles worden gestreamd, maar ook via datacenters. Zo kunnen ook gebruikers zonder Xbox-console games naar op andere apparaten spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Zit zelf niet meer in het Insider programma, en zou me hiervoor bijna weer willen inschrijven. Maar het aantal updates per maand was me iets te veel…
    Heb wel zin in deze feature. Als ik van huis ben toch altijd de mogelijkheid om even de Xbox aan te slingeren, al zal er net als bij alle streaming diensten wat delay in zitten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren