1. 'Xbox-controller gebruikt batterijen door deal met Duracell'

'Xbox-controller gebruikt batterijen door deal met Duracell'

Opgeladen

De nieuwe Xbox Series-consoles zouden nog batterijen gebruiken voor hun controllers vanwege een deal met batterijbedrijf Duracell. Dat suggereert een woordvoerder van Duracell in gesprek met StealthOptional.

Microsoft gebruikt al sinds de Xbox 360 batterijen in zijn controllers, terwijl andere consolemakers zijn overgestapt naar oplaadbare accu's of batterijen die in de controller zitten ingebouwd. Volgens Luke Anderson, de marketing manager van Duracell UK, zou dat komen door een deal tussen de twee bedrijven.

"Er is altijd al een partnership tussen Duracell en Xbox... het is een constante overeenkomst tussen Duracell en Microsoft", zegt Anderson tegen de website. "[De deal is] dat OEM het batterijproduct voor de Xbox-consoles en de batterij voor de controllers levert. Die deal loopt al een lange tijd, en ik denk dat hij nog een tijd doorloopt."

Het zou opvallend zijn dat controllers van Microsoft geen interne accu krijgen door een deal met een batterijfabrikant. In een reactie tegen website MCVontkent Microsoft het nieuws in ieder geval niet. "We geven consumenten expres de keuze in hun batterij-oplossingen voor onze standaard controllers. Dat omvat het gebruik van batterijen van elk merk, de oplaadbare batterij van Xbox, oplaadmogelijkheden van onze partners of een USB-C-kabel."

Een nieuwe Xbox wordt inderdaad geleverd met twee Duracell-batterijen voor de controller. Ook gebruikt Duracell het Xbox-merk al langere tijd in reclames.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Microsoft maakt alleen maar goede beslissingen voor zijn klanten. Ik geloof hier niks van.
 • @Don Carpaccio

  Mwa de keuze optie is wel fijn natuurlijk. Zo heeft iedereen wat ie wil.

  Al zou ik de first party battery pack nooit kopen van de Xbox. Slechte kwaliteit. Wil je iets oplaadbaars zou ik voor eneloop batterijen kiezen bij de Xbox.

  Verder is het bij ingebouwde batterijen belangrijk dat je de batterij makkelijk kunt vervangen. Bij de Switch pro is het easy, bij de ps4 controller is het iets meer gedoe. Geen idee hoe het is bij de ps5 controller maar hopelijk een stuk makkelijker.
 • @Ramirez
  Heb Eneloop Pro en Ikea Ladda 2450 batterijen. Geweldig dat je zo kunt switchen tussen batterijen, geen kabel hoeft te gebruiken om op te laden en sowieso erg weinig hoeft op te laden in vergelijking met de DualShock 4. Geen idee hoe dat bij de 5 is.

  De Ladda batterijen zijn nog eens erg goedkoop en kwalitatief goed.

  Voor die 5,99 kan daar geen accu tegenop.
 • @CerandoX.nl

  Ikea batterijen zijn kwalitatief erg goed. Helemaal gezien de prijs. Ze komen erg in de buurt van de standaard Duracell en slechts voor een fractie van de prijs.

  Ik koop altijd mijn batterijen bij de Ikea haha.
 • @Ramirez
  Het zijn rebranded Eneloop Pro's. :-)
 • @Ramirez

  Ik heb ook liever vervangbare batterijen. Je apparaat kan dan langer mee. Het grootste nadeel bij de DualSense is dat het ding dicht gelast is. (Of ik moet niet goed gekeken hebben.)

  Wegwerp mentaliteit a la Apple.

  Dus van mij mag Sony ook money verdienen aan Duracell batterijtjes. Of op zijn Vlaamsch gezegd: pillen.
 • @Don Carpaccio

  Dus je klaagt over wegwerpmentaliteit van Sony terwijl je het gebruik van veel minder efficiënte batterijen dus wegwerpproducten (zelfs als je oplaadbare koopt) bij Microsoft aanmoedigt? Ik zie deze logica niet helemaal moet ik zeggen. Ikzelf heb nog nooit een ps controller weggegooid door een kapotte accu maar dat kan aan mij liggen.
 • @roeland195

  Uuhm je moet wel een gek zijn wil standaard niet oplaadbare batterijen gebruiken voor een Xbox controller.

  Een lithium batterij in een controller gaat net als oplaadbaar AA maar zoveel laadcycles mee. Vroeg of laat moet je de batterij vervangen. Groot voordeel aan de Xbox manier is dat je over 5 jaar nog kunt genieten van je controller. Nintendo gebruikt bijvoorbeeld al een aantal generaties dezelfde batterij, dus altijd te vervangen.

  De ps4 controller moet je openmaken of weggooien. De ps5 controller moet je blijkbaar sowieso weggooien…daar komt bij dat Sony controllers veel vaker moeten worden opgeladen dan die van de Xbox en Switch omdat de PlayStation controllers onnodig veel stroom vreten van de batterij…(ps4: 6 uurtjes, Switch: ruim 30 uur playtime)

  Donnie heeft dus zeer zeker een punt.
 • @roeland195

  Ik nog nooit.

  Overigens gaat mijn DS4 controller minstens 8 uur mee, dat vind ik persoonlijk goed genoeg. De Dual sense overigens een uur of 12.
 • @Don Carpaccio

  Dicht…gelast…serieus? 😅
 • @Don Carpaccio als ze dit zouden doen moeten ze gewoon een oplaadbare accu erin doen en batterijen kan je kiezen. Maar dat doen ze niet want dan lopen ze geld mis. Begrijp me niet verkeerd het is een bedrijf die geld moet verdienen maar kom dan niet met zo'n pr praatje van kijk ons is even goed zijn.
 • zelf oplaadbare batterijen gehaald… En door.
 • Jup geef maar de keuze. Ik gebruik ook eneloop batterijen.
 • Ieder zo zijn eigen voorkeur, maar geef mij maar een ingebouwde accu, ik speel nog steeds met mijn allereerste DS3 en DS4 controller die qua uren nog steeds net zolang mee gaan als toen ze nieuw waren. De x360 controller ( die ik in de PS3/X360 era gebruikte op de pc) daarentegen heb ik na dat bijgeleverde batterijen leegwaren nooit meer fatsoenlijk kunnen gebruiken, viel letterlijk om de 5 minuten uit.
 • @Meta_coola
  Dan had je die letterlijk op moeten sturen ter reparatie.
 • @Gaaiz

  Ik en de support van MS gaan niet samen. Ik heb vier keer de support van MS moeten inschakelen al die keren heb ik er de slechtste ervaring mee gehad.

  Daarbij heb ik als het op elektronische apparaten aan komt een slecht temperament. Na de 20ste keer uitvallen werd mn x360 controller een X-wing. Is dat dom ja heel erg dom, maar dat is nu eenmaal hoe ik ben.
 • @Meta_coola

  Microsoft staat juist bekend om hun uitstekende klantenservice. Ik vraag en ik krijg.

  Wellicht is het je toon tijdens het gesprek? Kan mij het gewoon niet voorstellen dat je een slechte ervaring kunt hebben bij hun. Van de grote 3 is Microsoft veruit het makkelijkst.
 • @Ramirez

  Enkel bij EA heb ik een slechtere ervaring gehad. Sony en Nintendo respectievelijk ver uit de beste.
 • @Meta_coola

  Bij Sony heb ik enkel slechte ervaringen:

  Ps1. Om nog discs te kunnen lezen moest ik de console op zn kop zetten. Er was onredelijk veel slijtage op de rail waar de lens op gemonteerd zat waardoor de leesafstand blijkbaar teveel was, console was toen rond de 18 maanden oud. Sony’s antwoord was kort maar krachtig. Slijtage is normaal…

  Bij de ps4 controllers had ik last van drift in beide sticks. Met name in de linker waardoor Cloud in FF7remake stotterend vooruit liep en de camera (rechter stick) constant naar rechts draaide.
  Wederom was hun antwoord: slijtage is normaal…koop maar een nieuwe controller.

  Iedereen zal wel een andere ervaring hebben. Maar bij Sony heb ik nooit gekregen wat ik verlangde. Microsoft verving letterlijk alles. Van consoles tot controllers en headsets.
  Bij Ninty heb ik een limited Mario odyssey red joycon set gekregen ter vervanging van mijn defecte joycons en hebben ze mijn cardridge slot, dat koperen gedeelte, in mijn snes gratis vervangen (let op: de Wii was al uit toen ze deze reparatie uitvoerden)

  Maargoed. Het is vaak de manier hoe je het vraagt.
 • @Ramirez

  Ik heb bij Sony ook geen problemen.

  Misschien is het de toon die je gebruikt?

  Ik had laatst Nintendo gebeld voor de drift in mijn rode switch controller.. ben serieus nog nooit zo schofterig te woord gestaan als door die etter. Maar inmiddels opgelost door een collega van hem die wel fatsoenlijk met consumenten om kan gaan. Dus ja iedere ervaring is anders.

  Ik weet inmiddels dat ramirez & Sony niet samen gaan. En je ieder excuus (zelfs als het over batterijen gaat) aanpakt om Sony zwart te maken.

  Ik heb zelf een ds3 en een ds4 controller van het eerste uur die beide prima werken.
  Zelfs mijn 360 controller uit 2005 werkt nog perfect. Ligt er helemaal aan hoe je er mee omgaat denk ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren