1. ‘Xbox-evenement vindt plaats in week van 20 juli’

‘Xbox-evenement vindt plaats in week van 20 juli’

Meer Xbox Series X-games

Het eerder aangekindigde Xbox-evenement van deze maand vindt mogelijk plaats in de week van 20 juli. Dat meldt Venturebeat-journalist Jeff Grubb op Twitter.

Grubb voorspelde eerdercorrect verschillende presentaties en aankondigingen, zoals de datum van de PlayStation 5-presentatie en verschillende EA-games tijdens EA Play. Op Twitter meldt hij dat de presentatie tussen 20 en 26 juli plaatsvindt. Microsofts vorige presentatie richtte zich op third-party games en vond plaats op donderdag 7 mei.

Het aankomende evenement is bedoeld om first-party games voor Xbox Series X uit de doeken te doen, waaronder Halo Infinite. Andere titels zijn nog niet bevestigd, maar er wordt gespeculeerd over een nieuwe Forza-game en een nieuwe Fable. Eerder verschenen geruchten over aankondigingen third-party games om Microsofts eigen titels tijdens de presentatie aan te vullen.

Die geruchten gingen gepaard met berichten over een mogelijke Xbox-presentatie in augustus, waar de ‘Xbox Series S’ uit de doeken zou worden gedaan. De Series S, ook wel Lockhart genoemd, zou de kleinere en goedkopere variant van de Xbox Series X worden.

Momenteel heeft Microsoft nog geen officiële datum voor de presentatie onthuld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • https://news.xbox.com/en-us/2020/05/05/xbox-2020-the-future-of-xbox

  "Starting with the May 7 episode of Inside Xbox, we will be showcasing what happens next in the world of Xbox, every month, which is why we’re calling it “Xbox 20/20.” "

  Gaat lekker daar op de afdeling marketing en communicatie…
 • @gertjun Om eerlijk te zijn, er staat niet dat er elke maand een show is met info. Er staat dat gebruik gemaakt wordt van Xbox Wire. Daar heeft ook wel wat info gestaan de afgelopen maand. Dat dat summier is, is natuurlijk een ander verhaal.
 • @MythicZ
  Ik snap je punt. Dat is denk ik een interpretatie van hun verhaal. We hebben het dan over deze alinea:

  "Starting with the May 7 episode of Inside Xbox, we will be showcasing what happens next in the world of Xbox, every month, which is why we’re calling it “Xbox 20/20.” These monthly moments will take place throughout the rest of the year and will be a way for us to engage, connect and celebrate with you about what’s in store for the next generation of gaming, including what’s next for Xbox Series X, Xbox Game Studios, Xbox Game Pass and Project xCloud. Every month will bring something different. Stay tuned to Xbox Wire for more details."

  Je zou dat inderdaad kunnen interpreteren als maandelijkse updates op Xbox Wire. Je zou het ook kunnen interpreteren (zoals ik doe) als; er komt een maandelijkse showcase (al dan niet stream, maar in ieder geval beelden) waarvan datum, tijd en details worden aangekondigd op Xbox Wire. Dat laatste lijkt me een stuk logischer. Als ze het hadden bedoeld zoals jij het stelt, dan zijn ze ook daar niet in geslaagd in de communicatie, dus dat punt blijft overeind. Met name het "these monthly moments" waarmee ze refereren aan de eerste showcase van 7 mei uit hun eerdere zin, lijken ze te zeggen dat er iedere maand zo'n stream/video online komt.
 • @gertjun
  Aaron Greenberg op 5 mei:
  "June will be done a but differently than an Inside Xbox show. More to come!"
 • @That Mr Awesome

  Ik zie het nu ook op twitter. Maar dat is dan toch tekenend voor de communicatie van Microsoft. Geen eenduidig beeld van wat er nou precies de bedoeling is.
 • @gertjun
  Ja en nee. Het eenduidige beeld is er wel, maar zo'n zinnetje kan prima in het artikel zelf staan. Daar wordt het zeker duidelijker van. Maar het "de communicatie van Microsoft is zo vaag" narratief vind ik ook wel een beetje aangedikt worden door (Nederlandse) sites en communities. Ik zie regelmatig foutieve informatie door redactie(stagiairs) waar gewoon niet even de moeite wordt gedaan om dingen te checken. Ikzelf volg het nieuws fanatiek en heb vrijwel nooit last van de onduidelijkheden waar het in comments over gaat.
 • @That Mr Awesome

  Oke, ik kan me wel vinden in je argumentatie. Het zou beter zijn als dit eenduidige beeld op de eerste plek staat waar mensen kijken, en dat is op de nieuwssites. Daarbij zou het niet nodig moeten zijn, om zowel xbox.com als twitter (als eventuele andere bronnen) te moeten raadplegen om vervolgens te weten te komen hoe het dan wel zit; dat zou er maar eentje moeten zijn. Maar dan ben ik eigenlijk je verhaal aan het herhalen, dus volgens mij kunnen we stellen dat we het eens zijn. Hoe dan ook, ik ben benieuwd wat ze in Juli laten zien. Ik ben er nog niet uit voor welk kamp ik deze generatie in eerste instantie ga kiezen. Ik heb nu een PS4, maar had daarvoor een Xbox 360.
 • Eind juli dus vind ik vrij laat. Die presentatie hoort toch allang in elkaar te staan Xbox.
 • @smaakmaker

  Even serieus hè. Wat maakt die paar weken, later in juli, nou uit? Het apparaat komt toch pas aan het einde van het jaar uit.
 • @PietS.

  Nou mij wel degelijk deze week en volgende week heb ik veel tijd. Daarna ben ik drukker.
 • @smaakmaker

  Ahaa. Je doelt op voor jou persoonlijk dus.
 • @PietS.

  Klopt binnenkort druk met werk en nu nog wat rustiger. Ben benieuwd wat Xbox heeft.
 • @PietS.

  Nintendo en Microsoft hebben het nog niet laten zien dit jaar, zou maar overwegen een ps5 te kopen Piet.
 • @CyberFl

  Nah. Sony/PS heeft vorig jaar en het jaar ervoor niks laten zien, dus zo heeft iedere partij z'n gebreken. Wel fijn dat PS gamers na 2 jaar eindelijk weer een wat fatsoenlijke aankondigingen voorgeschoteld hebben gekregen! :)
 • @PietS.

  Wat heeft Microsoft laten zien de voorbije jaren?
 • @CyberFl

  Bv.: Halo, Gears, Forza, Ori, Battletoads & Tunic.
 • @PietS.

  Ik zie jouw niet snel een Halo, gears of Forza zien spelen ze.
 • @CyberFl

  Dat doet niets af aan mijn antwoord.
 • @PietS.

  Je weet goed genoeg dat de meeste Playstation games meer in jouw smaak vallen dan op de Xbox, maar toch ben je zo koppig om het niet toe te geven haha.
 • @CyberFl

  O, de discussie verandert plost…

  Voor X1:
  Rare Replay, Sea of Thieves, Killer Instinct, Ori 2, Quantum Break & ReCore.

  Voor PS4:
  Horizon, GoW & Ratchet & Clank.


  Fijn dat jij mijn smaakt zo goed kent!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren