1. Xbox Game Pass-gebruikers spelen 40 procent meer games

Xbox Game Pass-gebruikers spelen 40 procent meer games

Verkoop buiten Game Pass stijgt ook zodra gamers instappen

ID@Xbox-hoofd Agostino Simonetta liet tijdens een investeerdersbijeenkomst weten dat Xbox Game Pass-gebruikers aanzienlijk meer games spelen dan voordat ze zich aansloten. Dit draagt ook over naar verkopen binnen en buiten Xbox-platformen.

"Mensen die zich aansluiten bij de dienst zijn veel meer betrokken", zegt Simonetta. "We hebben veel gratis games beschikbaar, maar ze zijn eigenlijk veel actiever buiten het abonnement. Ze speuren de winkels af en kopen meer games dan voordat ze zich aansloten bij Game Pass."

De statistieken tonen volgens Microsoft ook aan dat spelers meer verschillende soorten genres spelen dan voorheen, en dat meer dan 90 procent van de gebruikers zegt games uit te hebben geprobeerd die ze anders nooit hadden gekocht. Vooral wanneer een grote game wordt toegevoegd aan de catalogus worden andere games tot zes keer meer gespeeld.

Tot slot zegt Simonetta te horen van enkele onafhankelijke ontwikkelaars dat het toevoegen van hun game aan de dienst effect heeft op verkopen op andere platformen. Dat is echter niet ondersteund met harde cijfers.

De Game Pass-games van deze maand zijn onder andere Dirt Rally 2.0 en Cities Skylines. De dienst kost 9,99 euro per maand.

Game Pass

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik denk dat de vermelding van Game Pass op internet ook met 40% is gestegen.

    Het gevaar van deze diensten is dat je veel dingen niet uitspeelt. Eventjes testen en klaar. Keuzestress en aan veel te veel dingen te gelijkertijd willen beginnen.
    Wat ik ook heel jammer vind is dat de dlc apart gekocht moet worden. Je koopt dus een extraatje voor een product dat niet in jouw bezit is! Zou ik nooit doen.
    Ik heb bijvoorbeeld de ultieme Forza Horizon 4 editie gekocht ipv mijn abonnement te verlengen. Qua geld viel het mee want Microsoft durft nog veel te vragen voor DLC aan Game Pass abonnees.

    Denk dat Game Pass en ”de krachtigste console” de troeven gaan worden waar Microsoft eind 2020 mee gaat uitpakken. Zin in!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren