1. Er zijn inmiddels achttien miljoen Xbox Game Pass-abonnees

Er zijn inmiddels achttien miljoen Xbox Game Pass-abonnees

Xbox Series X- en S-lancering meest succesvolle Xbox-lancering ooit

Wereldwijd zijn inmiddels achttien miljoen mensen lid van Xbox Game Pass.

Dat heeft Microsoft laten weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van eind vorig jaar. In september waren dat nog 15 miljoen abonnees. Daarnaast heeft Xbox Live meer dan honderd miljoen maandelijkse gebruikers.

Microsoft wist een een netto inkomen van 15,5 miljard dollar te genereren in het afgelopen kwartaal. Dat is een toename van 33 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het gamesegment van het bedrijf was voor het eerst verantwoordelijk voor meer dan 5 miljard dollar.

Ook de lancering van de nieuwe consoles van Microsoft verliep voorspoedig. "De lancering van de Xbox Series X en Series S was de meest succesvolle lancering van een console in onze geschiedenis, met meer apparaten dan ooit verkocht in een lanceringsmaand."

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 18 miljoen x 10 dollar per maand is 180 miljoen dollar. Best lucratief denk ik zo. Zeker als het op jaarbasis bekijkt.
 • @MythicZ ik denk dat een grote deel dat echt niet betaalt. De meeste hebben waarschijnlijk dat truukje uitgehaald om goedkoop uit te komen. En dan hebben we het over 30 euro per jaar per gebruiker
 • @Liquidshake Eens, maar goed, stel dat ze een miljard aan pure omzet hebben, dan is dat alsnog een monsterbedrag.
 • @Liquidshake
  Dat truukje kan maar 1 keer en het aantal gamers dat eerst meerdere jaren gold koopt om dat om te zetten is niet zo groot denk ik. Het overgrote merendeel zal daar misschien een paar maanden van profiteren, maar de lange periode van groei nu, lijkt toch te duiden op dat een grote groep blijft hangen.

  En een deel betaalt nog iets meer dan een tientje met Ultimate. Maar het is idd een terechte vraag en een vage variabele.

  Overigens klopt de som van Mythicz niet, want 18 miljoen keer een tientje is 180 miljoen, niet 1,8 miljard ;)
 • @COSMIC_TSAR Nee, idd. Het is nog vroeg…
 • @MythicZ

  Omzet ja, maar wat is de winst? en hoeveel kanibaliseer je weg van games verkopen?

  Ik denk dat er nog veel meer nodig is om echt de voordelen eruit te halen bij Microsoft. In ieder geval, ze zijn op weg.
 • @Newgamessuck Ik weet niet of gamepass op zichzelf al winstgevend is, maar het zal niet veel schelen denk ik.
 • En meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve Xbox live gebruikers.. Zouden dat ook veel PC gebruikers zijn?
 • @Robskeee
  Alles waar je maar inlogt op Live. Denk maar eens aan Minecraft. Mobiel, Switch, misschien zelfs PlayStations? Log je dan ook in op de MS services?
 • @COSMIC_TSAR Ah ja ik denk inderdaad dat je bij Minecraft of de Playstation zelfs gebruik maakt van Xbox Live.
 • Groeit momenteel dus met een miljoen gebruikers per maand, terwijl eind van dit jaar een van je grootste exclusives de dienst ook nog een boost geeft. Dan zou je richting de dertig miljoen kunnen gaan! Ook al zal de groei niet helemaal zo lineair door blijven gaan, het zijn uitstekende cijfers. Zullen ze nodig hebben voor de vicieuze cirkel van grote games naar de service halen waardoor er meer subscribers komen, waardoor er meer games in de service komen etc.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren