1. Er zijn zo'n tien miljoen Xbox Game Pass-abonnees

Er zijn zo'n tien miljoen Xbox Game Pass-abonnees

Honderdduizenden spelers proberen xCloud-bèta uit

Volgens Microsoft zijn er ongeveer tien miljoen Xbox Game Pass-abonnees.

Dat meldde het bedrijf tijdens het presenteren van diens financiële resultaten van het derde kwartaal van het fiscale jaar. Volgens CEO Satya Nadella heeft Microsoft daarnaast ook "een recordniveau aan engagement" met de negentig miljoen Xbox Live-gebruikers.

Het is niet duidelijk of de tien miljoen Xbox Game Pass-leden alleen over Game Pass op Xbox One gaan, of ook Game Pass op pc meerekenen. De diensten hebben een vergelijkbare functie, maar het gamesaanbod verschilt. Wel verschijnen alle Microsoft-titels meteen op release op beide diensten.

Nadella laat tevens weten dat de streamingservice xCloud op dit moment "honderdduizenden" gebruikers heeft. De dienst zit in zijn bèta en is gisteren ook in Nederland gelanceerd.

Omzet op het gebied van gaming is met één procent gedaald dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet voor content en services rondom Xbox is echter wel met twee procent gestegen. In totaal behaalde het gamingsegment van Microsoft een omzet van 2,16 miljard euro in het tweede kwartaal - een daling van 12,9 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Xbox One

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Heel goed nieuws voor de aandeelhouders!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren