1. Xbox Game-pass komt naar pc

Xbox Game-pass komt naar pc

En meer Microsoft Studios-titels op Steam en andere winkels

Microsoft heeft aangekondigd Xbox Game Pass naar pc te brengen. Ook worden er meer Microsoft-games beschikbaar gesteld in andere winkels en worden Win32-games ondersteund in de toekomst.

De pc-versie van Xbox Game Pass draagt dezelfde naam als de Xbox One-versie, maar is een aparte bibliotheek aan games. Microsoft zegt meer dan honderd pc-games 'van hoge kwaliteit' te bieden met meer ruim 75 partners. Hieronder vallen Sega, Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital en Paradox Interactive.

Game Pass voor pc krijgt iedere maand nieuwe titels en Microsoft-games worden bij lancering aan de dienst toegevoegd. Er is nog niks bekend over het aanbod bij lancering, maar daar deelt het bedrijf tijdens E3 2019 meer over. Ook de prijs is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal deze ook 9,99 euro per maand zijn.

Xbox

Meer pc-games in andere winkels

Een andere aankondiging betreft de beschikbaarheid van Microsoft-games in andere winkels. Eerder kondigde het bedrijf aan dat The Master Chief Collection op Steam verschijnt en in de toekomst wil het meer games beschikbaar maken in andere digitale winkels. De eerste zullen Gears 5 en Age of Empires 1, 2 en 3 Definitive Edition worden. Nieuwe games zullen volgens Microsoft zover mogelijk features als voice en tekst-chat, vriendenlijsten en cross-play tussen pc en console bevatten.

Tot slot kondigt Microsoft aan meer Win32-games te ondersteunen in Windows 10. Volgens het bedrijf biedt de ondersteuning voor dit format meer opties voor ontwikkelaars en gamers.

Microsoft houdt de eerste persconferentie van E3 2019 op zondag 9 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dan vraag ik me vooral af of ik straks games voor zowel Xbox als PC via het zelfde abonnement kan spelen. Dubbel betalen gaat 'm niet worden.
  • @Gaaiz
    Het schijnt dat Gamepass voor PC zit inbegrepen bij dat Xbox Ultimate combi abonnement, zonder extra kosten.
  • Yes!

    Xbox is de console van gisteren en de service van vandaag.
  • Idd Gaaiz, het wordt er niet duidelijker op. Zelfde naam, maar een ander abonnement? Andere library aan games? De service is mooi, maar dit is niet de handigste manier.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren