1. Download Xbox-games nu voordat je ze hebt gekocht

Download Xbox-games nu voordat je ze hebt gekocht

Wachten is ouderwets

Vanaf nu kun je games op Xbox-consoles al downloaden voordat je ze überhaupt hebt gekocht.

Dat heeft de media ontdekt. Microsoft heeft de nieuwe mogelijkheid nog niet officieel aangekondigd, waardoor de optie als een verrassing komt.

Door een game voor aankoop al te downloaden, kunnen spelers op release bijvoorbeeld meteen aan de slag. Zo kan een spel van te voren worden gedownload, en wanneer mensen op release de fysieke versie in huis halen, dient de disk als een soort activatie om het spel te kunnen spelen. Maar ook voor wanneer mensen een spel digitaal willen aanschaffen, is deze optie een mogelijkheid.

De nieuwe optie is voor nu alleen beschikbaar via de Xbox-app op Android. Spelers kunnen naar elke willekeurige game zoeken en die downloaden. Microsoft heeft intussen laten weten binnenkort meer informatie te geven. De optie zou onderdeel zijn van een groter geheel.

Xbox Series S

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Slim! Heb me al wel eens afgevraagd waarom dit niet kon. Bepaalde games wil ik nog altijd fysiek hebben, dan is dit een welkome feature zodat je de disc erin knalt en meteen kan spelen.
  • Zeker nice
  • Beter! Zeker nu ik buiten de bebouwde kom woon heb ik geen geweldig internet en is dit meer dan welkom.
  • Huh, das idd handig!
    Microsoft is goed bezig de laatste tijd!
  • Dit vroeg ik mij ook al eerder af dat dit niet eerder bestond. Je kan um toch niet spelen als je het spel niet hebt. Geweldig dat dit nu eindelijk kan. Net ook de beta app geïnstalleerd voor remote play. Goede timing.

    Sony gaat ook vast hier op reageren. Bedoel waarom zou zoiets niet op de PlayStation kunnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren