1. Bekijk hier om 18:00 uur de Xbox Games Showcase

Bekijk hier om 18:00 uur de Xbox Games Showcase

Vanaf 18:00

De Xbox Games Showcase-presentatie is aangekondigd voor 23 juli. Tijdens deze showcase worden first party-games voor de Xbox Series X getoond. Om 18:00 uur Nederlandse tijd vindt de presentatie plaats.

Microsoft heeft verder geen aanvullende informatie gegeven over wat er precies in de presentatie getoond gaat worden. We krijgen in ieder geval uitgebreide gameplaybeelden van Halo Infinite te zienen het lijkt er sterk op dat we een nieuwe Fable en Perfect Dark kunnen verwachten.

De stream gaat om 18:00 uur van start en is onder andere live te volgen via Twitch en YouTube. Een uur eerder start de pre-show van Geoff Keighley's Summer Game Fest. Beide streams zijn hieronder te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ben benieuwd naar de show. Ik hoop na de reacties van hun Smash reveal dat Microsoft  Banjo Kazooie terug brengt maak er desnoods een hele toffe bijzondere 2d platformer van als 3D platformer niets gaat. Waarbij je nieuwe moves krijgt per wereld deel.
  Fable terug brengt hopelijk
  Perfect Dark reboot maak er iets vets van
  En ik hoop dat Warner studio's over hebben genomen dat Everwild en Hellblade geweldig worden.
 • @smaakmaker

  Banjo is denk ik typisch zo n game die de verwachtingen nooit meer waar kan maken. Het waren prima games, maar doordat er al zolang niks meer mee gedaan is doet iedereen alsof het meesterwerken zijn ala OoT, Chrono Trigger of SM64. En die verwachtingen gaat het gewoon nooit waarmaken.
 • @Shuckles

  Ik vond Banjo Kazooie en tooie beter dan Mario 64. En met een goede studio kun je er echt wel iets van moois van maken. Double fine zou het prima kunnen. En een nieuwe Banjo Kazooie zou een mooie afwisseling zijn op de huidige line up van Xbox. En anders remake de eerste 2 delen
 • @smaakmaker

  Helemaal mee eens Kaas, al heb ik ook genoten van Nuts and Bolts. Geen echt BK, maar het sfeertje was heerlijk en het bouwen van voertuigen voor specifieke missies vond ik ook tof. Zorgde voor veel herspeelbaarheid. Al heeft de game absoluut zijn valkuilen, zalk niet ontkennen.
 • @benjaminben

  Ja al hoop ik dat een nieuw deel wel weer een platformer wordt. Maar ik denk dat wanneer er een nieuwe goede Banjo Kazooie game komt naar Xbox komt dat ik direct er een aanschaf.
 • @smaakmaker
  WB zou een klapper zijn, maar een overname van dat formaat heeft denk ik meer tijd nodig. Denk dat deze show te vroeg komt, mocht het überhaupt spelen tussen Xbox en WB.

  Enerzijds kan Microsoft de studio's goed gebruiken, maar ik vind het ook om franchises gaan die echt multiplatform zijn en misschien wel moeten blijven.
 • @That Mr Awesome

  Ik heb er niet zoveel problemen mee. Als die titels exclusief worden. En xbox krijgt er studio's bij die zich kunnen meten met die van Sony
 • @That Mr Awesome

  Franchises gaan niet mee, die rechten blijven bij WB.
  Daarom hoop ik absoluut niet dat AT&T dit echt van plan is om te doen.
 • @Ardyn
  Dat klopt, tenzij er wat gelicenseerd wordt door WB na de overname, dat is niet ondenkbaar. En je hebt bijvoorbeeld Mortal Kombat als uitzondering dat wel eigendom is van de ontwikkelaar.
 • @Ardyn

  Mortal kombat zal meegaan. En Xbox kan natuurlijk de ips van warner lenen. En anders Rocksteady en hun andere studio's zijn echt wel in staat om goede nieuwe ips te maken. En ik denk echt wel dat de games die nu gemaakt worden zoals Harry Potter en rocksteady Suicide squad die licentie echt wel tijdelijk geleend wordt. Anders moeten er miljoenen projecten de prullenbak in.
 • @smaakmaker

  Deals sluiten met WB gaat lastig.
  Dit is niet de Spider-Man situatie zegmaar. WB heeft alle rechten op Batman (& DC) en Microsoft (of wie dan ook) zou een grote zak met geld moeten garanderen.
  Harry Potter is nóg lastiger, omdat Rowling de gehele franchise in de greep heeft.
  Lord of the Rings is vrij 'makkelijk'. En Mortal Kombat is natuurlijk van de studio zelf.

  Qua IPs ben ik niet bang dat deze studio's iets tofs kunnen doen. Maar dit zijn mijn favoriete IPs… :/
 • @Ardyn

  Xbox heeft diepe zakken en die games gaan ze echt wel tijdelijk lenen van Warner want die projecten de prullenbak in gooien kost tientallen miljoenen.
 • @smaakmaker

  Ik snap niet goed waarom je nu aanmoedigt dat Microsoft games en studio’s moet overkopen terwijl ze geen enkele connectie of speciale band ermee hebben.

  De exclusiviteit, hoe stom ik exclusiviteit ook vind, van Spider-Man is te rechtvaardigen door de filmrechten die Sony heeft.

  Als Microsoft binnenkort Batman in handen heeft…
  Laten we dan hopen op een gevalletje Minecraft.
  Voor iedereen en niet alleen voor de minst populaire console van allemaal.
 • @Don Carpaccio

  Nee ik hoef niet speciaal Batman exclusief. Maar ik zou Rocksteady en neatherealm graag als Xbox studio's zien. Want Xbox heeft studio's nodig die zich kunnen meten met de Sony studio's. En daarbij zullen deze games die ze nu maken nog 3rd party worden. En dan bij launch op gamepass als Xbox deze studio's koopt.
 • @smaakmaker
  Toevallig ook vanavond een artikel dat MS idd interesse zou hebben: https://www.theinformation.com/articles/microsoft-expresses-interest-in-acquiring-warner-game-unit

  Maar een deal gaat dan echt niet rond komen voor de 23e. Maar volgens dit artikel klopt het wat je hierboven zegt dat er tijdelijke licenties bij horen. En een goed punt idd dat 'oude' IP's multiplatform kunnen blijven, maar door ze meteen te releasen op Gamepass zou er toch een voordeel zijn om voor Xbox te kiezen.
 • @That Mr Awesome

  Ja ik denk dat deze games dan eerst exclusief op gamepass komen. Maar de rocksteady game die dan na Suicide squad komt zal wel helemaal exclusief worden. Maar we gaan het zien in de nabije toekomst.
 • @smaakmaker
  Misschien vergelijkbaar met The Outer Worlds? Obsidian werd ook overgenomen toen die titel al ver in ontwikkeling was. Bestaande deals gaan dan gewoon door en de game komt dus naar andere platformen, maar ook day one op Gamepass en een vervolg wel exclusief. Zou goed kunnen.
 • @That Mr Awesome
  Dat denk ik ook.
 • Here we go! Hoop op een vette show en stiekem ook op een price reveal.
 • Ik ben benieuwd, wordt toch al vroeg een make or break moment voor Microsoft. Na jarenlang vrij weinig first party games en na het aantrekken van flink wat studios zou je toch denken dat er flink wat aan te kondigen valt, maar we zullen het gaan zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren