1. Xbox-hoofd praat over Project Scarlett

Xbox-hoofd praat over Project Scarlett

'We gaan all-in'

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft in een interview met The Verge aangegeven dat Microsoft niet dezelfde fouten gaat maken met de Scarlett, zoals deze bij de lancering van Xbox One zijn gemaakt.

"Van de Xbox One-generatie kunnen we leren dat we niet uit positie moeten gaan wat onze prijs en kracht betreft. Als je terugdenkt aan het begin van deze generatie, waren wij zeker honderd euro duurder dan de concurrent, en ja, we waren minder krachtig. We hebben nu een leiderschapsteam voor Project Scarlett gereed staan om succes te boeken op de markt", vertelt Spencer.

project scarlett

De verkoop van PlayStation 4 heeft het deze generatie een stuk beter gedaan dan die van Xbox One en succes op de markt voor Project Scarlett is essentieel voor het bedrijf. Dit heeft niet alleen met de console zelf te maken, maar ook met exclusieve games. Toch is Spencer ervan overtuigd dat er nog meerdere Xbox-generaties aankomen in de toekomst.

"We hebben hier jaren geleden een discussie over gevoerd; willen we nog een Xbox-generatie? Ja. En denken we dat er meerdere generaties inzitten voor ons? Ja, ik denk van wel. Daarom gaan we all-in. We zetten alles in op Project Scarlett en ik wil concurreren en het project zo juist mogelijk afronden. Dit is één van de redenen dat we onze volledig focussen op cross-play en backward compatibility", betuigt het hoofd van Xbox.

Spencer besprak eerder al verschillende backward compatibility-opties van de Xbox Scarlett. Zo maakte hij bekend dat alle Xbox one-controllers werken op de volgende generatie Xbox. Verder vertelde hij dat er ambities zijn om dit ook met games te gaan doen.

Microsoft onthulde de Project Scarlett-plannen tijdens E3 dit jaar. Sony heeft inmiddels, net als Microsoft, bekendgemaakt dat hun nieuwe console rond de kerst van 2020 wordt gelanceerd. Hoewel er nog niet veel van beide consoles bekend is, komt het steeds dichterbij. Tijdens X019, wat gisteravond plaatsvond, werd het duidelijk dat Microsoft nog niet bereid is om meer details te onthullen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Mag het verdorie hopen ook! De start van de One was inderdaad verschrikkelijk, maar ze "varen" nu al even de juiste kant op. Helaas duurt het een tijdje tot de schade hersteld is..
 • De kans is groot dat ik een Scarlett koop en geen PS5. Dit heeft voornamelijk met game pass te maken, dit is gewoon een ontzettend goede service. Daarnaast is het PS van de PS4 niet geweldig. Ik hoop dat ook dat een software-bedrijf als Microsoft dit beter voor elkaar heeft.
 • Halo 6 zal ook wel een aardige hulp zijn met de launch.
 • Wat mijn grootste probleem is met Xbox dat ze de echt de goede ontwikkelaars niet in huis hebben om echt goede games te maken. Sony heeft zoveel echt hele goede first party studios. En Microsoft mist echt een studio die kwalitatief hoogwaardige kwaliteit kan maken. Zoals een Naughty dog of een Sony Santa Monica. Daarom zie ik ze de strijd met Sony niet winnen.
 • @Fanart32 Ze hebben echt wel hele goede studio's en er komen er ook steeds meer bij. The Coalition heeft dit jaar met Gears 5 bijvoorbeeld echt een topper geleverd.
 • @Real13

  Vond Gears of War 5 vooral de open wereld gedeeltes echt suf. Gears is voor mij een beetje klaar
 • @Fanart32 Het kan voor jou klaar zijn maar je kunt niet ontkennen dat het gewoon een erg goede game is, zowel single als multiplayer. Vond het verhaal ook wat persoonlijker dit keer waardoor het mij de hele game lang bleef boeien.
 • @Real13

  Ligt het aan mij maar ik vind Gears 5 onspeelbaar omdat mijn rechter stick boven en onder omdraait. Het lukt mij niet aan te passen….
 • @DopieJopie1 Dat zou betekenen dat je het op inverted hebt staan.
 • @MythicZ

  Ahh gelukt. Dankjewel!!!
 • @DopieJopie1 Dat zou je bij de control settings makkelijk aan moeten kunnen passen. Zoals al gezegd zal ie nu dan op inverted staan
 • @Real13

  Ik vind het qua kwaliteit ook wel meevallen. Het innoveert al jaren niet meer. En ik weet zeker dat the Colation een goede studio is. Maar aub Microsoft leg Gears weg voor de komende jaren. En laat deze studio werken aan heel vet New IP
 • @Fanart32 Hoi kaas
 • Zou de volgende Xbox ook weer een jaartje later uitkomen in Nederland.
  Maakt niet uit toch want volgens Phil gaat het niet om hoeveel consoles ze verkopen…of toch wel.
 • Kan niet wachten om Skyrim op de Scarlett te spelen.
 • Xbox is te Amerikaans, shooters shooters en nog eens shooters.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren