1. Xbox-hoofden reageren op Unreal Engine 5

Xbox-hoofden reageren op Unreal Engine 5

Alleen maar lof

Xbox-hoofden Phil Spencer en Aaron Greenberg hebben gereageerd op de aankondigen van Unreal Engine 5. De engine werd gisteren door Epic Games onthuld.

Afgelopen woensdag toonde Epic Games een eerste voorproefje van de Unreal Engine 5. En hoewel het een techdemo was van een niet bestaande game, is er wel een voorproefje gegeven van de mogelijkheden van next-gen. Nu hebben twee medewerkers van Xbox ook gereageerd op de demo en hebben niets dan lof voor de software die Epic Games heeft getoond. Unreal Engine 5 draait namelijk ook op Xbox Series X.

"Ongelofelijk werk van Epic Games", liet Phil Spencer weten (hoofd van Xbox). Daarnaast stipte hij aan dat veel van de Xbox Game Studios gebruikmaken van Unreal om hun games te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld Ninja Theory dat onder andere Senua's Saga: Hellblade 2 maakt. Of de studio daadwerkelijk al Unreal 5 tot hun beschikking heeft, liet hij dan weer niet los. Maar het moge duidelijk zijn dat hij enthousiast is over de technologie en hij 'niet kan wachten om de Unreal Engine 5-innovaties tot leven te wekken op Xbox Series X'.

Ook marketingbaas Aaron Greenberg was te spreken over Unreal 5. "Super indrukwekkend!", zo stelde hij in een tweet. "Kan niet wachten om het te zien draaien op 's werelds meest krachtige console.

De demo, met de naam Lumen in the Land of Nanite, is dus geen échte game, maar wel speelbaar op de hardware van de aankomende consoles. Desalniettemin moeten studio's toch nog even wachten tot ze gebruik kunnen maken ven de engine: Epic brengt deze pas in 2021 uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Tja een gevalletje nu aanhaken op de presentatie die wel goed is gevallen bij de massa. Man man man dat ze bij MS dit niet konden zien aankomen. Nu pakt sony keurig momentum weg nadat MS te weinig deed met vooraf aangekondigd gehype van die xbox inside pres. Epic haakt de PS5 aan in een techdemo en zo zal je weer van wat nongamers horen hoe bruut de ps5 wel niet is en dat dat de console is die je moet hebben. Niet dat ze dan ongelijk hebben maar wat ik bedoel, zij lezen de leuke berichten en zien gewoon dikke beelden en de melding ps5. Dat was ook voor MS vrij makkelijk in te richten maar dat kunnen ze dan niet bedenken. Dat de consoles straks waarschijnlijk vrij gelijkwaardig worden wordt nu door de non gamers (of lui die gewoon af en toe wat spelen en een berichtje oppakken) niet bedacht
 • @xevulutionx
  Ze moeten toch wat hierover zeggen? Sony had blijkbaar een deal met Epic over deze tech demo. Dat Epic zegt een betere relatie te hebben met Sony dan Microsoft neem ik met een korreltje zout. Epic en Microsoft waren tijdens de Xbox 360 twee handen op één buik en ze gebruiken nu nog steeds veel de Unreal Engine, meer dan Sony, waarvan ik geen enkele first party game kan bedenken die het gebruikt.

  Microsoft heeft het goed gedaan qua marketing, maar nu gaan we zien dat Sony langzaam maar zeker steeds meer zal onthullen over de PS5 en ook zo hier en daar de show zal gaan stelen. Microsoft begint foutjes te maken en Sony gaat van ieder foutje gebruik maken, zoals Microsoft deed in de TFLOP-discussie.
 • @CerandoX.nl
  Ja dat ben ik ook met je eens hoor. Maar kwam op mij nu wat geforceerd over. Ik las/zag trouwens net dat die techdemo (die ik overigens wel fraai vond) slechts 1440/30fps was. Dat lees ik als kanttekening bij alle lof over die techdemo dan vrijwel nergens terug.
 • @xevulutionx

  En ik las ook iets over dat raytracing niet geactiveerd was…?
 • @PietS.
  dat ook idd
 • @xevulutionx

  Visueel ziet het er heel strak uit, maar technisch is het dus niet zo'n hoogstandje als sommigen zeggen.
 • @PietS.
  Ik ben anders nog niet compleet overtuigd van Ray Tracing. De techniek maakt toch niet zo veel uit, als het maar mooi oogt. En dat deed het. Als je daarmee performance spaart om bijvoorbeeld de framerate hoger te kunnen krijgen, hoeft het van mij echt niet per se Ray Tracing te zijn.
 • @That Mr Awesome

  Mij boeit het ook weinig hoor, maar schijnbaar wordt het wel gezien als een van DE game technologieën van de toekomst.
 • @PietS. Eigenlijk niet want er zullen en zijn al meerdere alternatieven dan Ray Tracing tech. Zo laat Epic dat ook zien met Lumen. Ray Tracing is nog steeds niet efficiënt voor de hardware.

  Als daar betere en meer effiecientere technieken als alternatief voor in de plaats komen dan is dat alleen maar beter. Lumen is efficient en doet vooral lighting. Ze kunnen daaraan RT aan toevoegen wat er dus voor zorgt dat je minder resources hoeft te besteden aan RT in UE.

  Het kan prima dat we deze zelfde demo of een extensie erval nogmaals gaan zien maar dan met RT aan en hogere res/fps. Deze demo was gemaakt op een nog vroegere PS5 devkit.
 • @PietS.
  Mja, het zou de meest realistische belichting geven. Maar als ik deze demo zo zie… Vraag ik me af waar de belichting nog beter kan? Lijkt alsof die engine een eigen belichtingsoplossing heeft.
 • @Snake_NL
  @Jowy

  Jongens, mij maakt het allemaal niets uit hè. Het ziet er mooi uit en qua specs vind ik het allemaal wel leuk en aardig. Ik vulde @xevulutionx alleen aan. Heel dat technische aspect zal me m’n reet roesten.

  Al met al vind ik het jammer dat het niet daadwerkelijk een speelbare game is, want qua gameplay ziet ie er top uit!
 • @PietS.
  Wie weet.. krijgt deze techdemo nog een staartje. De engine zou zeer goed zijn om het naar elk soort platform te schalen.. dus zou zeer coole multiplatform game kunnen worden.
 • @Jowy

  Als het als volledige game uitgebracht wordt, dan ga ik ‘m sowieso spelen.
 • @PietS.

  Als je dit werkelijk tof vind zullen er heeeeeel wat games op Playstation zijn die jij helemaal geweldig vind wat je misschien niet graag toegeeft :p
 • @RiRi

  O, ik zou Horizon en GoW graag spelen, maar niet graag genoeg om voor die 2 games speciaal een console te kopen.
 • @CerandoX.nl Niet helemaal waar. Epic en Sony is al 3 generaties een ding. Epic laat hun nieuwe UE's al 3 generaties op PS hardware voor het eerst zien en niet op die van de concurrent.
 • @xevulutionx

  Sony pakt niks weg.

  Microsoft schiet gewoon weer in hun eigen voet.
 • @Don Carpaccio
  Ik denk dat je me dan verkeerd begrijpt of mijn comment is niet duidelijk genoeg.
  Juist wat ik bedoelde is dat Sony op de juiste manier reageert en dat MS wel had mogen bedenken dat mensen niet zo veel lof zouden hebben na een low quality stream als je vooraf hoog van de toren blaast.

  edit: ik lees mn comment nogmaals en ik snap je reactie nu nog wat minder eigenlijk. Wat begrijp je niet van momentum wegpakken? dat is geen diefstal, dat is de juiste dingen doen.
 • @xevulutionx

  Ah okay sorry!

  Ik raad trouwens iedereen aan om de reacties te lezen onder deze tweets.

  Hardcore fanboyisme! Heerlijk die kinderachtige strijd!
  Dat heb ik hier nog nooit gezien.
 • @Don Carpaccio
  haha ja al gecheckt. gelukkig zien we dat hier niet wat mij betreft. De discussie is al snel zoek zoals t daar gaat. Misschien dat ik me 20 jaar terug zo had kunnen opstellen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren