1. Xbox Insiders hebben geen Live Gold meer nodig voor free-to-play-games

Xbox Insiders hebben geen Live Gold meer nodig voor free-to-play-games

Spellen als Fortnite en Warzone kunnen dus écht voor niets gespeeld worden

Mensen die lid zijn van het Xbox Insider-programma hebben geen Xbox Live Gold meer nodig om free-to-play-games als Fortnite te spelen.

Op dit moment is een betaald Xbox Live Gold-abonnement nog nodig om online te kunnen gamen op Xbox-consoles - dit geldt ook voor free-to-play-games zoals Fortnite, Rocket League en Warzone. Op andere systemen is dit niet het geval. Microsoft gaf begin dit jaar al aan deze betaalmuur te willen verwijderen voor free-to-play-games.

Leden van Xbox Insider kunnen dit nu al uittesten. Daardoor is er geen Gold-lidmaatschap meer nodig voor free-to-play-games en party chat op Xbox-consoles. De service wordt op dit moment getest en moet uiteindelijk voor iedereen beschikbaar komen, al is een precieze datum nog niet bekend.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Halo Infinite een free-to-play-multiplayer krijgt. Door de aankomende verandering kan die multiplayer dus ook echt geheel gratis gespeeld worden, zonder dat daar Gold voor nodig is. Zover bekend blijft een Gold-abonnement wel nodig voor het online spelen van betaalde spellen op Xbox-platforms.

rocket league

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren