1. Microsoft hernoemt Xbox Live naar 'Xbox network'

Microsoft hernoemt Xbox Live naar 'Xbox network'

Dit om onderscheid te maken tussen online service en Gold-abonnement

Xbox Live heet voortaan Xbox network, zo heeft Microsoft bevestigd.

Gamers merkten sinds zondag al op dat referenties naar Xbox Live op het dashboard van Xbox-consoles waren vervangen voor Xbox network. Inmiddels heeft Microsoft aan websites als The Verge bevestigd dat de naamswijziging permanent is.

Volgens Microsoft gaat de naamswijziging niets veranderen aan de service. In plaats daarvan is het gedaan om de naam van de online service te onderscheiden van Xbox Live Gold, de betaalde service waarmee spelers online kunnen spelen op consoles en toegang krijgen tot een aantal gratis games per maand.

Afgelopen augustus werd de naam Xbox Live al uit de Services Agreement gehaald, waardoor gamers speculeerden dat Xbox Live Gold als betaalde service zou verdwijnen. Dit bleek ongegrond - Microsoft gooide kort erna de prijs van Gold zelfs omhoog, al werd die prijs weer terug naar beneden geschroefd na kritiek van fans. Wel wordt ergens in de loop van komende maanden Gold niet langer verplicht om free-to-play-games - zoals Fortnite - online te spelen. Wanneer dit precies ingevoerd wordt, is niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren