1. Volgende Xbox-platformen maken gebruik van AMD-hardware

Volgende Xbox-platformen maken gebruik van AMD-hardware

Phil Spencer zet het partnerschap voort

Phil Spencer van Xbox heeft tijdens CES 2019 bekendgemaakt samen te werken met AMD voor de technologische ontwikkeling van de volgende platformen.

Tijdens de persconferentie bespreekt Spencer de zakelijke relatie van Microsoft en AMD in gesprek met de CEO Lisa Su. "Als bedrijf kijken we naar de kansen in gaming en wat ik wil zeggen is dat wanneer er gedacht wordt over wie onze partners zijn, dan denken wij aan geweldige bedrijven die geweldige dingen doen, maar ook op de juiste manier", aldus Spencer.

Daaraan voegt Spencer toe dat hij veel respect heeft voor Su en de manier waarop zij het bedrijf heeft geleid. "Ik denk dat het hebben van een zakenpartner als AMD dat nauw met ons samenwerkt voor onze toekomstige technologie, maar ook op een cultureel niveau, erg goed bij ons past. Het is geweldig om jullie als partner te hebben."

Game Awards
Phil Spencer (midden)

In juni 2018 ging het gerucht dat Sony gebruik ging maken van een nieuwe generatie AMD-chips bij de ontwikkeling van de PlayStation 5. De huidige generatie consoles van Sony en Microsoft bevatten beiden een 8-core AMD Jaguar-CPU. Ook gebruiken beide platformen grafische kaarten van AMD. Met een partnerschap tussen het techbedrijf en Xbox voor nieuwe platformen lijkt het aannemelijk dat Sony ook wederom van de partij is.

De Xbox-baas geeft tevens aan dat de eerdere partnerships met bedrijven bij de ontwikkeling van vroegere hardware heeft geleid tot waartoe Microsoft vandaag in staat is. Daarbij benadrukt hij dat de zakenrelaties in de toekomst een cruciale rol gaan spelen voor de ontwikkeling van de toekomstige platformen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Zoals verwacht. Martin is toch bij de CES? Ik mis een beetje het nieuws over de AMD Radeon VII met 16GB HBM2.
  • @CerandoX.nl Yes, we zijn bezig met een hardware-overzicht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren