1. Xbox One krijgt Discord-integratie en ondersteunt 120Hz

Xbox One krijgt Discord-integratie en ondersteunt 120Hz

Link je vrienden en krijg beter beeld

De Xbox One wordt binnenkort geïntegreerd met Discord. Bovendien zal het 120Hz ondersteunen.

In een blogpost laat Microsoft weten dat ze een deal hebben gesloten met Discord waardoor spelers hun Xbox Live- en Discord-accounts kunnen linken. Zo kunnen gebruikers in Discord zien wie van hun vrienden online zijn op hun Xbox One en zelfs wat ze aan het spelen zijn. Ook is het mogelijk dit te verbergen voor mensen die liever geheim houden dat ze aan het spelen zijn.

Xbox Insiders kunnen deze feature binnenkort al testen. Het linken kan gedaan worden in het 'Account Settings'-menu van de Xbox One, waar vervolgens 'Linked social accounts' geselecteerd moet worden. Daar is nu de optie een link te vormen met Discord. Met een unieke code van Xbox kunnen spelers in de Discord-app de twee dan eindelijk verbinden.

De twee accounts kunnen ook verbonden worden via pc. Onder 'User Settings' kunnen gebruikers 'Xbox Live' vinden, waar ze vervolgens in moeten loggen op hun account.

Discord

Hogere refresh rate op de Xbox One

Ergens in mei wordt het mogelijk de refresh rate van de Xbox One in te stellen op 120Hz. Spelers met monitoren en televisieschermen die een 120Hz refresh rate aankunnen hebben nu de optie daar gebruik van te maken voor 1080p- en 1440p-resoluties. Voor spelers met een tv die dit niet ondersteunt maakt het geen verschil. Deze instellingen kunnen gevonden worden onder 'Display and sound' en vervolgens 'Video output'.

Daarnaast zijn er ook wat kleine features zoals 'Group Your Games' en verbeterde gezinsinstellingen. Ga naar de Microsoft-website voor meer informatie.

Xbox One

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • hmm beetje dubbel dit. Als ze het met de huidige hardware nog niet eens voor elkaar krijgen elke game 1080/60 te laten draaien is dit toch een vrij magere toevoeging, maar aan de andere kant blij dat er een verschuiving is van de 'standaard' 60fps naar een hogere framerate in gang is gezet. 120/144hz maakt zeker een verschil, ook al is het niet zo drastisch als 30vs60.
 • @Bware ik denk dat dit vooral is bedoeld voor de Xbox One X.
 • Omg eindelijk een console die 120 hertz gaat ondersteunen. Nu moeten de games alleen nog 120 fps zijn om het echt goed te kunnen ervaren. Ik vond dit eerlijk gezegd echt lang duren met consoles.
 • @mightybundy
  De game hoeft niet persé 120 fps te zien. Dit zorgt er voor dat de vertraging tot een frame wordt getoond wordt ingekort. Het beste resultaat zul je natuurlijk krijgen door middel van freesync, maar dan zul je nu nog op een monitor moeten gamen.
  Mijn televisie ondersteunt 120 Hz, maar het is even de vraag of ik dat de downgrade in resolutie naar 1440p waard vind. Al is het vrij lastig dat verschil te zien vanaf de bank.. Dan is er ook de vraag of het op een andere manier nog invloed heeft op de inputlag.
  Misschien maar gewoon wat testen afwachten van Digital Foundry en anderen.. :)
 • @Gaaiz Als je fps games zoals halo serieus wilt spelen is die downgrade van 1440p wel waard voor vloeiende beweging. Ook idd erg belangrijk is de inputlag zo min mogelijk. Ik heb deze week mijn Xbox One opgestart om AC Syndicate uit te proberen, maar ik stoorde me mateloos aan de 20-30 fps en 60 hertz.

  Mijn console is toe aan een upgrade maar ik durf geen One X te halen nog. Games op ps4 zijn aantrekkelijk maar ik heb geen zin om te switchen. Lastige kwesties
 • Discord is een geweldige zet en brood nodig met alle crossplay gebeuren. Zie het al te graag op de PS4 komen, praten met FFXIV PC mensem zou gelijk 10x makkelijker worden. Nu moet ik vaak de *Splatoon 2 way* gebruiken.
 • Ik zal wel een gamer van niets zijn.. maar ik heb nog nooit gehoord van Dicscord O.o
 • Tof hoor! Nu nog wat meer games naar de Xbox One X.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren