1. Xbox One S All-Digital Edition vanaf 7 mei beschikbaar voor 230 euro

Xbox One S All-Digital Edition vanaf 7 mei beschikbaar voor 230 euro

Xbox Game Pass Ultimate tevens aangekondigd

Er gingen al veel geruchten, maar nu is het officieel bevestigd: de Xbox One S All-Digital Edition komt op 7 mei uit en kost 229,98 euro.

Alle gelekte informatie blijkt te kloppen. De console heeft geen schijfstation en kan dus alleen digitaal aangeschafte games afspelen. Er zit een harde schijf van 1 TB in verwerkt en verder is de console precies hetzelfde als een Xbox One S, ook qua uiterlijk.

Tot slot zitten er codes voor drie games bij de console, namelijk voor Minecraft, Forza Horizon 3 en Sea of Thieves. Natuurlijk kunnen spelers ook abonnementen zoals Xbox Live Gold en Game Pass afsluiten op de console. Reserveringen zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Microsoft heeft daarnaast ook Xbox Game Pass Ultimate aangekondigd. Voor 13 euro per maand hebben mensen dan een abonnement op zowel Xbox Live Gold als Xbox Game Pass. Nu kost het nog 17 euro om beide abonnementen af te sluiten. Xbox Game Pass Ultimate moet later dit jaar beschikbaar komen, maar een aantal leden van Xbox Insider kunnen het nu al uittesten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik had hem goedkoper verwacht. Verder vind ik dit wel een goed idee. Ik heb in mijn Xbox one X volgens mij nog nooit een disc gehad.
 • @Robskeee Ik ook niet, tenminste nog niet. Ben ook niet van plan games voor te kopen voor die paar games die ik via gamepass kan spelen. Digitaal zal ik ook niet gauw kopen bij Microsoft. Dan speel ik zo'n specifieke game wel op de PC of PS4.

  Eigenlijk heb ik hem puur en alleen voor gamepass liggen. Scheelt me een berg met geld. Ik verwacht overigens niet dat hij heel populair gaat worden, want de mainstream ziet niet in 1 oogopslag wat hier het verschil is. Ze moeten dan nog Live afsluiten, een gamepass abbo bv.
 • @Snake_NL Als je toch eens wat digitaal zou willen kopen voor de Xbox moet je eens op cdkeys.com kijken. Dat scheelt vaak een hoop geld. Master Chief Collection bijvoorbeeld staat er vaak voor onder de 5 euro op.
 • @Robskeee Ken ik, ik koop daar ook wel mijn steamkeys of Origin (BF5 toen der tijd). MCC is toch in gamepass? Voor de Microsoft games hoe dus al geen retail te gaan namelijk.

  Ik merk ook vaak dat ik bepaalde games effe test en dan weer verwijder. Soms zonde namelijk omdat de laatste tijd mij eigenlijk niet veel aanspreekt qua 3rd party wat ze releasen op gamepass. Ik was alleen begonnen aan Just Cause 4, Quantum Break had ik al uitgespeeld enzo. Ik zit nog wel te kijken naar Prey. Halo 5 nog een kans geven en Gears was ik weer even mee gestopt. Ik denk overigens niet dat ik tijd ga steken in MCC.
 • Jep, staat inderdaad op gamepass. Was meer een voorbeeldje dat er flinke games voor weinig geld op staan.
  Ik doe hetzelfde met de gamepass, sommige dingen probeer ik en verwijder ik meteen, sommige speel ik uit en laat ik er wat langer op staan.
  Misschien de laatste Tomb Raider of morgen Monster Hunter World binnenhalen van de 3rd party games?
 • @Robskeee Tomb Raider even een stuk doorheen gelopen, maar is gewoon niet meer mijn ding. Ik laat hem er nog wel even op want misschien speel ik hem uit. Monster Hunter World ben ik wel benieuwd naar. Overigens Crackdown multiplayer was wel leuk moet ik zeggen (eigenlijk meer opgestart op de PC vanwege de veel beter performance 100fps). Maar voor de rest, met de single player kan ik niet vermaken.

  Toch weer eens Crackdown MP opstarten op de PC. Is namelijk wel leuk voor wat potjes.
 • 199 was een ideale prijs geweest
 • @Jowy 0,99 nog idealer
 • Adviesprijs 230, maar denk idd dat hij vrij vlot rond de 200 verkrijgbaar is.

  Zelf zou ik hier ook niet voor gaan, hooguit ooit als 'tweede' console voor op de slaapkamer of iets dergelijks. Denk dat dit ook vooral een test is om te kijken hoe veel animo er is en hoe de infrastructuur in verschillende markten het trekt.
 • @That Mr Awesome
  Aangezien de One S regelmatig rond 180 euro beschikbaar is inclusief games, ga ik er van uit dat deze wel richting de 150 zal duiken.
 • Gers introductiefilmpje! Helaas, voor deze prijs een wanproduct.
 • Gers introductiefilmpje! Helaas, voor deze prijs een wanproduct.
 • 1 TB voor een digital only console 🤔. Voor deze prijs had makkelijk een 2 TB erin gekund.

  Als Microsoft deze lijn doortrekt zal de volgende generatie er een stuk beter uitzien voor ze. 150 euro per jaar voor online gaming met een berg van games, is een uitstekende deal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren