1. Xbox One-versie railshooter Gal Gun Returns geannuleerd

Xbox One-versie railshooter Gal Gun Returns geannuleerd

Ontwikkeling van game was al afgerond

De Xbox One-versie van de seksueel getinte railshooter Gal Gun Returns is geannuleerd nadat de ontwikkeling van de game was afgerond.

Dat heeft ontwikkelaar Inti Creates laten weten. Hoewel de Xbox One-versie al af was, zou de master van de game bij Microsoft liggen en zouden discussies tussen het bedrijf en Inti Creates er toe hebben geleid dat het spel niet meer uitkomt op het platform. De ontwikkelaar zou naar eigen zeggen dit doen omdat het "de consistentie van de ervaring" niet kon waarborgen.

Gal Gun Returns is een remaster van de in 2011 verschenen railshooter Gal Gun. In het spel kruipen spelers in de huid van een mannelijke student die met zogenaamde 'Ectasy Shots' een school vol met obsessieve vrouwelijke studentes moet zien af te weren.

Hoewel het niet expliciet gezegd wordt, lijkt het waarschijnlijk dat Microsoft heeft besloten dat de game te seksueel getint was voor het Xbox-platform. De originele Gal Gun op Xbox 360 ontving na release al een patch waarmee de camera strikter werd gemaakt - deze patch werd op aandringen van Microsoft uitgebracht.

Voor zover bekend verschijnt Gal Gun Returns in het Westen nog altijd op 12 februari voor Steam en Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Amerikanen zijn en blijven rare mensen.
    Als je 16/17 bent ben je oud genoeg om bij het leger te gaan om mensen te doden, je mag motor- en autorijden maar de gehele wereld staat op z’n kop zodra je een onderbroek of tepel ziet of een biertje drinkt…
  • Ik vond het eigenlijk wel meevallen in de eerste game. Komen verliefde dames op je af rennen en je schiet gewoon op ze. Buiten een paar rare mini games valt het wel mee. Buiten mijn verhaaltje hierboven is de game best wel saai…. xbox gamers missen niks.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren