1. Gerucht: Xbox One zonder diskdrive in de maak

Gerucht: Xbox One zonder diskdrive in de maak

Fysieke games zouden voor digitale codes ingewisseld kunnen worden

Microsoft werkt mogelijk aan een Xbox One zonder diskdrive, waar dus alleen digitale versies van games op gespeeld kunnen worden. De console zou volgend jaar uitkomen.

Dat meldt de website Thurrott, waar men diverse anonieme bronnen claimt te hebben. Het apparaat moet op hetzelfde krachtniveau als de huidige Xbox One-consoles zitten, maar dan zonder de diskdrive.

Microsoft zou daarnaast een actie willen opzetten dat spelers in staat stelt om hun fysieke Xbox One-games bij winkels in te leveren en er digitale codes voor terug te krijgen. Dit zodat de complete gameverzameling van spelers speelbaar is op de nieuwe console.

De voornaamste reden om de Xbox One zonder diskdrive te lanceren zou zijn omdat het een stuk goedkoper is. Daardoor zou de console "200 of minder dollar" moeten gaan kosten. Microsoft zou daarnaast nog niet hebben besloten of de next-gen Xbox-console een diskdrive krijgt. Het bedrijf zelf heeft bovenstaande informatie nog niet bevestigd.

Xbox One X

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik zou het helemaal prima vinden als de discdrives helemaal weg zouden gaan. Ik koop al jaren geen fysieke games meer. ( alleen op de switch dan )
  Maar ik kan me ook voorstellen dat dit voor de verzamelaars wel jammer zou zijn.
 • @Robskeee

  Zijn idd steeds minder argumenten om fysiek te gaan. Heb ook altijd liever digitaal. Kun je gelijk spelen zonder disks te swappen. Is vaak ook sneller. Tegenwoordig kun je ook overal accounts delen wat het ook goedkoper maakt, omdat je samen een game kan kopen.
 • @Newgamessuck Inderdaad, vooral dat accounts delen scheelt gewoon heel erg veel geld.
 • @Newgamessuck
  Op korter termijn is digitaal zeker weten de beste optie. Maar op langer termijn ben je toch afhankelijk van bedrijven zoals Sony, Microsoft en Nintendo. De vraag blijft: Kan je over 20 jaar nogsteeds je digitale PSN/XBL/Eshop collectie spelen ?
 • @ShadowhunterrX

  True, ben ik het ook mee eens. Zou ze sieren als ze vanaf nu in de digitale tijdperk backward compatible blijven zoals op ipads.

  Ik ga er stiekem wel vanauit dat de industrie dit nu doorheeft. Hoop dat ik er niet naast zit.
 • @Robskeee

  Helemaal prima. En dan ook de optie om alles vanaf een MS server te streamen, zodat ik niet telkens vanalles hoef te installeren en games moet verwijderen, omdat de HDD vol zit!
 • Ik zou het wel jammer vinden als dit de toekomst wordt
 • @Gewoon_Max

  Weest maar niet bang

  Ik denk niet dat ze dat toekomst van gaan maken,
  Hooguit net als Nintendo met de cartridge systeem.

  Als ze dat zouden doen alles digitaal, denk niet dat de meeste gamers blij zouden zijn,
 • @Darkempire

  Hoor de mensen op hun ipad ook niet klagen. Enige reden voor fysiek is reclame, want dit geeft shelf ruimte in winkels. Ik hoop en denk dat het wel degelijk de toekomst is.

  Verwar gamers en verzamelaars niet.
 • Ik koop meestal fysiek als ik niet zeker weet of de game leuk is. kan je hem altijd nog inruilen.
 • Ik koop games fysiek omdat ze digitaal niet altijd goedkoop zijn. Fysiek krijg je sommige games voor 20 euro goedkoper.
 • @mightybundy maar je kunt ze niet sharen. Dus je bent fysiek altijd duurder uit.
 • @Robskeee dat is ook weer zo. Al wonen de mensen die ik ken en een One hebben bij mij erg dichtbij! We lenen zo nu en dan wel eens spellen uit naar elkaar.
 • @mightybundy Ja dat klinkt ook goed voor singleplayer games inderdaad. Heb ik ook een tijdje gedaan.
 • Zolang dit een optie blijft is dit een hele mooie zet van Microsoft. Je kan op deze manier de Xbox One weer vijftig euro goedkoper maken. Als je je bedenkt dat momenteel een One S 500GB mét game 179 euro is, zal de disc-loze variant wel erg goedkoop worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren