1. Xbox Remote Play nu beschikbaar op Android

Xbox Remote Play nu beschikbaar op Android

Nieuwe Xbox-app nu beschikbaar

Microsoft heeft de nieuwe Xbox-app uitgebracht voor Android. Ook is Xbox Remote Play nu beschikbaar.

De applicatie is nu als bètatest te downloaden in de Google Play Storeen is qua ontwerp in lijn met dat van de Xbox Series X en S. De applicatie biedt verschillende mogelijkheden, zoals chatten met vrienden, games installeren op afstand, instellingen aanpassen op de console en opnames delen via social media zodra deze zijn geüpload.

Ook is Xbox Remote Play nu beschikbaar voor iedereen, voorheen bekend als Xbox Console Streaming. Daarmee kunnen spelers Xbox-games op afstand spelen op hun telefoon. Dat is op slechts één Android-apparaat tegelijk mogelijk wegens het bijhouden van progressie.

De Xbox Series X en Series S verschijnen op 10 november voor respectievelijk 299 en 499 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Even een behoorlijke copy paste van mijn ervaringen van remote play (dus niet xCloud):

  Ah, dat wil ik graag even testen! Intern naar een Windos 10 PC/laptop is dit al mogelijk, maar waar ik mij aan stoor is bij het op afstand aan zetten van de Xbox via "remote play" de Xbox via IR de televisie (en daarmee ook mijn AVR) aan zet. Een functie die ik graag gebruik als ik wél bij de Xbox zit. Hopelijk hebben ze hier een oplossing voor.

  Edit: Zojuist de app geinstalleerd en verbonden met mijn Xbox en helaas (in eerste instantie) ging mijn televisie ook aan. Maar in dit geval moet je voor het eerste gebruik bij je Xbox/televisie zitten, omdat je toestemming moet geven voor remote play. Hierna wordt er een test gedaan of je verbinding goed is, je een bluetooth controller op je telefoon hebt aangesloten en of hiervan de firmware up to date is (samen met wat andere checks). Toen ik bevestiging kreeg dat alles ok was deed ik de Xbox uit.
  En kijk eens aan! Als ik nu via mijn telefoon verbind met de Xbox doet de televisie/avr helemaal niets. Zelfs het "melodietje" van de Xbox speelt niet af. Vooralsnog werkt alles redelijk, maar je moet wel zorgen dat je op een 5GHz verbinding zit. Op 2.4 GHz hakkelt de video/audio regelmatig, ondanks dat ik makkelijk 50-80 Mbit/s up/down haal. Zelfde geval had ik met de xCloud, en Microsoft adviseert dan zelfs in de app een 5 GHz verbinding te gebruiken.
  De boel reageert vooralsnog een stuk beter dan via de xCloud (waar ik een beetje latency merkte), maar dat moet niet vreemd zijn aangezien de Xbox natuurlijk op mijn interne netwerk zit. Binnenkort eens kijken hoe de latency is bij familie/vrienden.

  Edit 2: Aangezien in het artikel wordt aangegeven dat er alleen lokaal gestreamed kan worden heb ik de app gelijk even via 4G getest, maar dit gaat zonder problemen. Helaas wel met een hikje hier en daar, maar dit was puur als test of streamen alleen lokaal zou werken.
  Ook getest of 360 games functioneren vanwege de reactie hierboven, en ook hier een foutmelding dat 360 games niet gestreamed kunnen worden. Techisch lijkt mij dat een vreemd issue, dus dat zal wellicht een licentie dingetje zijn.
  Overigens zie ik ook de status balk meldingen "transparant" over de games en het Xbox menu heen, wat ietwat storend is. Ik denk dat het fijner is als dit optioneel is, maar misschien is het toch wel handig je accu, verbindingsstatus en de tijd te kunnen zien.

  Edit 3: Toen ik zojuist van zolder naar beneden liep viel het mij op dat de Xbox nog aan stond. Als je dus "verbinding verbreken" kies na een potje gamen zal de Xbox niet worden uitgeschakeld (iets waar ik zelf wel van uit zou gaan). Na het opnieuw starten van de stream merkte ik dat ik zonder controller (welke boven lag) geen optie had de console uit te zetten. Het is dus alleen mogelijk om de console uit te zetten door tijdens het streamen de "Home knop" ingedrukt te houden en te kiezen voor "Console uitzetten / Turn off console". Dus als je controller leeg raakt en je bent niet thuis heb je die dag iets meer stroom verbruikt.

  Morgen maar even wat feedback versturen!
 • @Gaaiz, ik gebruik remote play al een tijd nu en ben er zeer tevreden over. Even over het aanblijven van de xbox na het verbreken van de verbinding. Dit klopt de xbox blijft nog 15 minuten op de achtergrond aanstaan. Dit voor als je verbinding opeens verbreekt en je weer connectie wilt maken. Ben erg blij met remote play vooral nu het stil is op mijnwerk
 • @Grombeer
  Ah, goed om te weten! Thanks
 • Misschien een stomme vraag.
  Maar kan je alleen de spellen van gamepass spelen? Of ok je eigen spellen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren