1. Xbox Series X en S moeten in de lente pas weer goed verkrijgbaar zijn

Xbox Series X en S moeten in de lente pas weer goed verkrijgbaar zijn

Begin volgend jaar zijn er waarschijnlijk nog tekorten

De Xbox Series X en Series S zullen volgens Microsoft in de lente van 2021 pas weer gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Dat meldde Tim Stuart, chief financial officer bij Xbox, tijdens een speech op de Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference - uitgeschreven door Seeking Alpha.

"Ik denk dat we tekorten (aan Xbox Series-consoles) blijven zien na de feestdagen, dus in Microsofts derde kwartaal, het eerste kwartaal van het kalenderjaar", aldus Stuart over de tekorten aan consoles.

Hij verwacht dat de levering van Xbox-consoles in de aanloop naar de zomermaanden weer op volle snelheid loopt. In het tweede kwartaal van het kalenderjaar 2021, vanaf april dus, "zal het aanbod gelijk gaan lopen met de vraag".

Microsoft heeft geen verkoopcijfers gegeven van de vorige week gelanceerde Xbox Series X en Xbox Series S. Het bedrijf heeft duidelijk gemaakt dat niet meer te doen, omdat het daar de nadruk niet op wil leggen. Wel maakte Microsoft bekend dat het om de beste Xbox-lancering tot nu toe gaat.

xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Shit man, dat is nog best lang. Hoewel ik van plan ben om een PS5 in huis te halen, is dit slecht nieuws voor iedereen die geen pre-order heeft kunnen plaatsen.
 • @gertjun
  Ik denk dat de meeste mensen nog wel genoeg hebben aan hun huidige consoles ;). Zoveel next gen komen er nog niet aan op het moment en de meeste games zijn cross platform.
 • @ShadowhunterrX

  Ja oke, dat ben ik wel met je eens. Ik zelf speel bijvoorbeeld AC Valhalla liever op mijn volgende console, dus die laat ik even liggen.
 • @gertjun

  Zal met de PS5 was niet veel anders lopen hoor. Die lopen tegen dezelfde manufacturing problemen op.

  Denk dat pas vanaf 2022 het echt losgaat met next gen games. Hoe groter de userbase hoe liever 3rd parties hun next gen games uitbrengen. Als het tot volgende zomer nog mager is door gebrek aan aanbod zullen devs ook geen haast hebben.

  Mijn persoonlijke mening. Had liever een latere launch gezien met meer aanbod. Maar ik snap wel waarom ze dit zo doen.
 • Nintendo is met de feestdagen de lachende derde, als ze hun voorraad op orde kunnen krijgen.
 • @CerandoX.nl

  Laatst las ik dat de Switch productie weer hersteld is, dus dat worden mooie feestdagen voor Nintendo.
 • @CerandoX.nl
  Maar als je een Xbox series X of een playstation 5 wil ga je niet voor een Switch.
  En de switch was ook nauwelijks verkrijgbaar 3 jaar geleden. Is vrij normaal bij nieuwe console launches. En we weten nog niet wat de Ps5 gaat doen. (ik denk wel hetzelfde) maar dit is de cfo van xbox en niet van playstation.
 • @TommieNL
  Ga er maar van uit dat iedereen die een ps5 wil deze niet heeft rond de feestdagen.

  Klopt diegene die al een besluit hebben gaan geen Switch halen. Echter zijn er natuurlijk ook ouders die voor hun kinderen met of rond de feestdagen gewoon een console halen en die pakken dan wat voorradig is en daarnaast met twijfelaars weet je het ook nooit.

  Ik kijk alleen maar al bij mij in de familie. Neefje zou met kerst een game console krijgen. Als de ouders rond de feestdagen in de winkel is en ziet alleen de Switch liggen of PS4 weet ik al dat het 1 van die 2 gaat worden.
 • @CerandoX.nl

  Hebben al een 299 dollar Mario Kart black Friday bundel. Helemaal in deze corona tijden gaat dat als warme broodjes. Sowieso doet nintendo al maand in maand uit sales records verbreken dit jaar. Verwacht niet anders met de feestdagen.

  Denk wel dat we op de piek zitten nu en sales vanaf volgend jaar langzaamaan minder worden. Ook een pro model zal dat niet kunnen stoppen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren