1. Reserveer Xbox Series X en S op 22 september vanaf 9:00 uur

Reserveer Xbox Series X en S op 22 september vanaf 9:00 uur

Microsoft geeft duidelijkheid

Het is nu duidelijk wanneer de Xbox Series X en Series S precies zijn te reserveren.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika is dat op 22 september om 9:00 uur Nederlandse tijd. Reserveren kan in winkels als Microsoft Store, Amazon, MediaMarkt, GameStop en diverse lokale winkels.

Microsoft wil dat het voor consumenten ver van te voren duidelijk is wanneer de pre-orders voor hun next-gen consoles live gaan. Sony kondigde afgelopen woensdag tijdens een livestream aan dat de pre-orders voor de PlayStation 5 meteen de volgende dag live gingen. In de Verenigde Staten besloten veel winkels echter meteen na de livestream de reserveringen te openen.

De Xbox Series X en Series S verschijnen op 10 november. Eerstgenoemde console kost 499 euro, terwijl de Series S voor 299 euro verkrijgbaar komt.

Xbox Series S

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik was van plan de Series S te pre-orderen, maar nu twijfel ik. Gister wel de PS5 besteld maar Microsoft games kan ik voorlopig ook op de One of PC spelen. Het is tempting maar waarschijnlijk wacht ik nog even met de aanschaf.
 • @adutchman
  Zou die games dan lekker op de PC spelen inderdaad, de XSS is in mijn ogen een gigantische downgrade vergeleken met de PS5 of XSX.
 • @CerandoX.nl
  Ik denk dat je gelijk hebt. Wacht wel een mooie aanbieding af voor de Series X over een jaar of 2. Als ik dat vol kan houden :)
 • Goed om te weten, het is mij niet gelukt om een 3080 of PS5 te bemachtigen, op naar de XSX of RX 6900 XT?
 • Ik denk dat Ms hier even heeft gekeken naar hoe vreemd het ging met de ps5. Ik vermoed dat men met de retailers nog geen heldere afspraken heeft over aantallen waardoor men na snelle reserveringen in dat kwartier maar besloot meteen te stoppen. Ik geloof namelijk niet dat er in NL gisteren al tienduizenden reserveringen gedaan zijn bij die paar plekken die slechts een kwartier "open" waren.
  Nu zal het met xbox zo'n vaart niet lopen maar ik zal wel 9.00 klaarzitten.
 • @xevulutionx
  waarom zou daar over gelogen worden dan?
 • @Soon.
  Omdat ik weet hoe dit vaak gaat met verdelingen. Ik heb t werk zelf gedaan. Ik zeg overigens niet dat er gelogen is, men zegt nu alleen uitverkocht en dat gelijk hard ging. Er zijn ook geen aantallen genoemd uiteraard. (Zover ik weet)
  Ik denk alleen dat de winkels een schrikreactie hadden en daarom direct weer stopten. Ondanks dat ik geloof dat de ps5 megapopulair is en zal zijn denk ik niet dat dit t was met pre orders. We zullen zien maar ik gok dat er nog een flinke 2e run gaat komen om te reserveren omdat dan de aantallen bij iedere retailer bekend zal zijn.
 • @xevulutionx Ik denk dat er vooral veel lui bijzaten die er niet 1 maar gelijk 10+ hebben gekocht en ze verwachten te verlopen voor 100 - 200 meer op MP.
  Dat is natuurlijk snel dik verdienen.
  Super triest dat dit zo loopt, het lijkt wel hetzelfde als met concerttickets (voor corona).
  Zou mooi zijn als Sony een bericht er uit doet dat er heel veel PS5's beschikbaar komen kort na de release zodat die scapers mooi blijven zitten met hun spul.
 • @HanTheMan
  Ja zou kunnen. En idd dat zou mooi zijn en verwacht ik ook
 • @xevulutionx ik heb echt geen idee van hoeveel mensen zo’n nieuwe console pre-orderen. En hoeveel consoles er aan een land geleverd worden. Is het weleens voor gekomen dat een console meteen uitverkocht was? Was dat niet bij de Switch ook zo? En hoe lang duurt het dan voor er weer nieuwe partijen worden geleverd? Of is het dan een paar maanden wachten tot ze weer leverbaar zijn?
 • @Rickieboy649
  Ik werk nu niet meer in de industrie maar nintendo was altijd een apart verhaal. Die leverden altijd klein uit terwijl de vraag vaak al medium tot heel groot was. Met enorme wachtlijsten als gevolg. De wii staat me daar t meest bij, switch release niet meegemaakt daarin. Wii was ook vreemd omdat de vraag opgebouwd werd ietwat na release.

  Maar als de voorraad op orde is zouden partijen als bol mediamarkt etc echt duizenden stuks behoren te krijgen.
 • @xevulutionx Interessant om te horen, thanks!

  ik las zojuist op een andere site dat een webshop (weet even niet meer welke), aangegeven heeft dat alle pre-orders uitverkocht zijn en dat een nieuwe “batch” pas in 2021 komt. Dit zou dus betekenen dat als je gister geen succesvolle pre-order hebt geplaatst, je tot 2021 zult moeten wachten… dat zou wel een flinke domper zijn…
 • @Rickieboy649
  Ik heb er ook veel over gehoord. Als dat echt waar gaat zijn dan zijn de voorraaden echt heel erg beperkt. Er druppelen ook verhalen binnen dat sony vooral met geselecteerde partijen wil werken. Ik zie dus nog wel een tweede ronde, een normalere ronde van langere duur komen voor bestellingen. Iig langer dan dat kwartier. Ik haal m denk ik sowieso pas volgend jaar.
 • @xevulutionx ik neig inmiddels toch wel heel sterk naar de PlayStation. Ik ga nog even wachten op de eerste reviews/hands on, maar ik zou even niet goed weten wat me nog voor de Xbox zou moeten laten kiezen.

  Ik zie wel wanneer de PS beschikbaar is in de winkels. Ik blijf toch sterk de voorkeur hebben voor de aanschaf bij een winkel waar ik hem zelf op kan halen. Maar zou het wel een beetje slecht vinden als het aanbod zo schaars is dat ik er maanden op moet gaan zitten wachten.
 • @Rickieboy649
  Ja dat kan jouw vrienden spelen er op begreep ik vorige keer. En wellicht zit er een game bij waar je erg oo wacht en dat samen kan ik iets van snappen. Ik wil vooral dat het gros van de games die ik speel (85% is mulitplatform) op de best mogelijke manier uitpakt. Die kans acht ik hoger op xbox. Hoe men daarnaast titels van de huidige gen upgrade en daar werk van maakt gooit mij eerst in kamp xbox en dus geen reden om gelijk ook ps5 te halen. Maar wat je ook beslist, echt fout kun je niet gaan!
 • @xevulutionx ja, klopt wat je over mijn situatie beschrijft. Games van de ps spreken mij meer aan. En ja, Xbox doet weer andere dingen veel beter dan PlayStation. Daarom gooi ik de deur nog niet helemaal dicht 😉 daar heeft Xbox me een te goede ervaring voor gegeven.

  Ik hoop nog wel ergens antwoord te krijgen op wat in de praktijk nu daadwerkelijk het verschil gaat zijn op mijn beeldscherm tussen beide consoles. Die cijfers van de teraflops en cpu etc zegt me werkelijk helemaal niets. Wordt het echt veel vloeiender/mooier/sneller op de Xbox of is dit verschil nauwelijks te zien met het blote oog…

  Wat ik net nog wel las is dat de games van PlayStation (1st party) 70-80 euro gaan kosten. Dat vind ik ergens te begrijpen, maar wel erg veel geld voor een game. Gaat dat voor Xbox ook het geval zijn of is daar nog niets over bekend?
 • Ik zit er klaar voor dinsdag. Hoop dat ik er een kan bemachtigen.
 • Hier dan maar beter voorbereiden. Gisteren mis gegrepen. Al geloof ik niet dat het hier moeilijk wordt om er 1 te fixen in Nederland.

  Series X wordt het.
 • Nou, eens kijken of het me gaat lukken. Zelf ga ik het waarschijnlijk proberen via de Microsoft store. Maar misschien moet ik voor de zekerheid wat extra tabbladen open houden..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren